Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ, ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ!

Παρά το γεγονός, ότι για μια ακόμη φορά γιορτάσαμε τα Χριστούγεννα, ο Χριστός μας παραμένει ο μεγάλος ΑΓΝΩΣΤΟΣ στους Έλληνες της μετανεωτεριστικής εποχής μας. Τον Χριστό μας και Κύριό μας, Ο Οποίος είναι Η ΟΔΟΣ και Η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΖΩΗ, τον αποδιώχνουμε καθημερινά από τη ζωή μας! "Φύγε από κοντά μας. Δεν θέλουμε να Σε ξέρουμε" ψελλίζουν τά χείλη πολλών αδελφών μας. Τον αποδιώχνουμε ως άτομα και ως οργανωμένη Κοινωνία, ως Κράτος και ίσως ως Έθνος!
Ως αποτέλεσμα αυτής της ασύνετης πορείας μας έρχεται η σήψη και η αποσύνθεση του Κοινωνικού Σώματος. Μια σήψη, την οποία βιώνουμε καθημερινώς. Την μεταδίδουν οι τηλεοράσεις, οι εφημερίδες, τα γεγονότα της γειτονιάς Και τα περιστατικά της καθημερινής πραγματικότητας.
Αποσπώ και παρουσιάζω στην αγάπη σας μερικά σκόρπια ερανίσματα από την χθεσινή (15.01.2008) ειδησεογραφία:
· «Πατώσανε πια κι οι πνευματικοί άνθρωποι», λέγει ο ζωγρά- φος Ιωάννης Μητράκας. «Ο δημοσιογραφικός λόγος καταρ-ρέει. Όλοι είμαστε δέκτες αυτού του ηθικά, δεοντολογικά καταρρέοντας λόγου. Είναι αχυρολογίες όλα αυτά πού λέγονται.....Είναι αγανάκτηση από το αντιαισθητικό του δημοσιογραφικού έργου, του τηλεοπτικού εμπορίου, των επιλογών της δημοσιογραφίας.... Αυτοί πού έπρεπε να σύρουν το άρμα ψηλά και όχι να τους σύρει το ‘άρμα στα τάρταρα.....»
· «Θολούρα αντί κάθαρσης» γράφει η δημοσιογράφος Πόπη Διαμαντάκου. « Ο προεκλογικός αγώνας διεξάγεται με επίκεντρο σκάνδαλα, ενώ τα κόμματα εξουσίας κάνουν σημαία τους τη «διαφάνεια» και την υποτιθέμενη κατάργησή τους». Όλοι λοιπόν σήμερα ομιλούν γιά κάθαρση και σχεδόν όλοι είναι βυθισμένοι στη μίζα, τη ρεμούλα, την ηθική ρυπαρότητα.
· «Θέλω να βγω γυμνή στη σκηνή», δηλώνει η Άννα, που από καθαρίστρια έγινε ντίβα της Όπερας!
· « Μπουχτίσαμε τα σεξουαλικά αστεία», δηλώνει ο Σπύρος Παπαδόπουλος.
· «Θέλω γυναίκες για τη λίμπιντο», είναι μια καταχώριση.
· « Η μαύρη χρονιά της εγκληματικότητας» γράφουν ΤΑ ΝΕΑ.
a. 168 κλοπές και διαρρήξεις την ημέρα
b. 62 κλοπές ΙΧ την ημέρα
c. 8 ληστείες την ημέρα
d. 1 δολοφονία κάθε 27 ώρες
e. 1 ληστεία τράπεζας κάθε 25 ώρες
είναι ο απολογισμός για το έτος 2007. ‘Εκρηξη λοιπόν του εγκλήματος το 2007!
· «Ζούγκλα στο « Θέμα», σημειώνει και αναφέρεται στον ταχυδρόμο του γνωστού DVD, στη σακούλα με τα 5.000.000€ και στην απόπειρα συναλλαγής με στελέχη του ΣΔΟΕ !!!!!!
· Και η σάλτσα των ημερών: o έρωτας του κ. Σαρκοζί», τά παιδιάστικα τερτίπια των ερωτευμένων και οι καταγγελίες της πρ. συζύγου του.
· «Κλυδωνίζεται το πολιτικό σύστημα» γράφει η «ΕΣΤΙΑ» .

Να ποια Κοινωνία φτιάχνουμε, διώχνοντας το Χριστό από τη ζωή μας! Μια Κοινωνία πού οδηγείται στην αποσύνθεση!
Μήπως είναι καιρός να ξανασκεφθούμε την προσωπική μας σχέση με τον Σωτήρα Χριστό;
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ