Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008

ΘΑΥΜΑ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ

Χθες όσοι ακολουθούν το παλαιό Ημερολόγιο εόρτασαν την εορτή των Θεοφανείων. Το παλαίφατο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, τα Πατριαρχεία της Ρωσσίας και της Σερβίας, το Άγιο Όρος κ.ά. ακολουθούν κι αυτά το παλαιό Ημερολόγιο.
Έτσι λοιπόν και στα Ιεροσόλυμα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Θεόφιλος μετέβη στον Ιορδάνη ποταμό, όπου και έλαβε χώρα ο Αγιασμός των Υδάτων.
Η επέτειος αυτή ανακάλεσε στη μνήμη μας ένα θαυμαστό γεγονός, το οποίο συνετελέσθη στον Ιορδάνη πριν από δύο χρόνια. Η σχετική είδηση έρχεται από την Ρωσία. «Ο Ιορδάνης εστράφη εις τα οπίσω, θεασάμενος το πυρ της Θεότητος...» λέμε κατά την ώρα του Μεγάλου Αγιασμού. Λοιπόν, στα Ιεροσόλυμα ο Θεός ευδόκησε να επαναληφθη αυτό το υπερφυσικό γεγονός, το ακατανόητο στη σκέψη και ανεξήγητο με τους κανόνες της επιστήμης. Ήταν ένα θαύμα! Παρακαλώ, διαβάστε την είδηση και δοξάστε τον Κύριο!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008, ΩΡΑ 15.30'



Μόσχα , 24 Ιανουαρίου –Κάπου 5.000 προσκυνητές από διάφορες χώρες έγιναν μάρτυρες ενός θαύματος, το οποίο έγινε στο ιερό ποταμό Ιορδάνη την ημέρα της Θεοφανείων.
Αμέσως αφού ο Πατριάρχης Θεόφιλος των Ιεροσολύμων τέλεσε την ευλογία της υδάτων, ο Ιορδάνης ποταμός σταμάτησε την ροή του και άρχισε να κυλάει προς τα πίσω, όπως έγινε αμέσως μετά το βάπτισμα του Χριστού, γράφει η ημερησία εφημερίδα Zhizn (Ζωή).
Αμέσως αφότου ασημένοι σταυροί ρίχτηκαν στα ήρεμα νερά μετά από την προσευχή, ο ποταμός άρχισε να κοχλάζει. Μια αναταραχή δημιουργήθηκε και η ροή της υδάτων στράφηκε προς τα πίσω για αρκετά λεπτά.
Μια εκστατική κραυγή από 5.000 ανθρώπους ζωντάνεψε την Ιουδαϊκή έρημο. Οι άνθρωποι αρνούνταν να πιστέψουν στα ίδια τους τα μάτια, όπως έγινε και πριν δύο χιλιάδες χρόνια όταν ο Ιορδάνης αντέστρεψε την ροή του, αφού ο Ιησούς Χριστός εισήλθε στα νερά του, όπως γράφει η εφημερίδα.

Πηγή: http: //www.interfax-religion.com