Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" της Κυρικαής 02 Μαρτίου 2008 αναδημοσιεύουμε το κατωτέρω σχόλιο, παραπέμπουμε δε και σε δύο Video, τα οποία μας αοέστειλε εκλεκτός Συνεργάτης μας.
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ, 04 Μαρτίου 2008, Ώρα 9.00΄ π.μ.

Ιστορική σπατάλη
Το ιστορικό άτυχων χειρισμών και ολιγωρίας εκ μέρους της Ελλάδος, κατά τη δεκαετία του ’90, σε συνδυασμό με την επιμονή κάποιων Δυτικών συμμάχων μας να αναγνωρισθεί διεθνώς η FYROM με εθνική ονομασία της αρεσκείας της, δεν πρέπει να μας οδηγεί σε συμπεριφορά ουραγού ή νεοπαγούς κρατιδίου. Η Ελλάδα έχει τη δική της, δεσπόζουσα θέση στα Βαλκάνια, είναι επιφανές μέλος της μεσογειακής Ευρώπης, και δεν μπορεί να διακυβεύει το κύρος της έναντι κακόπιστων και μονομανών συνομιλητών. Η διαπραγμάτευση έχει κι αυτή τα όριά της, εφόσον στην ελληνική πρόταση για ενιαία γεωγραφική (και όχι εθνοτική) ονομασία, πρόταση πραγματιστική και μετρημένη, οι γείτονες αντιδρούν με διάθεση αλυτρωτισμού και χωρίς ίχνος πολιτικού ρεαλισμού.Το μέρος δεν μπορεί να οικειοποιείται το όλον. Και η Ελλάδα δεν μπορεί να σπαταλάει το κύρος της και το διπλωματικό της κεφάλαιο συρόμενη από δύστροπους γείτονες και από συμμάχους που δεν κατανοούν τα όρια του πραγματισμού και της διαλλακτικότητας.
Πρόκειται περί ιστορικής σπατάλης.

Στο θέμα των Σκοπίων ένα άρθρο απο την Καθημερινή:
MONIMEΣ ΣTHΛEΣ Hμερομηνία δημοσίευσης: 02-03-08

Βίντεο 1: Το μεγαλειώδες Μακεδονικό συλλαλητήριο της Μελβούρνης της 18ης Νοέμβρη 2007, που μας απέκρυψαν όλα τα Ελληνικά ΜΜΕ!


http://www.youtube.com/v/evddS9MgqJY

Βίντεο2: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ FYROM
http://video.google.com/videoplay?docid=6613517402308670769&pr=goog-sl

Και ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ:


Ένας Σκοπιανός δημοσιογράφος μιλά στους συμπατριώτες του με τη φωνή της Λογικής

Branko Geroski:Τέλος στον ψευδή πατριωτισμό μας για την ονομασία της ΠΓΔΜ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ 1/3/2008 Γράφει ο Μπρανκο Γκεροσκι*



«Συμπεραίνω ότι τα πράγματα, σιγά αλλά σίγουρα, αλλάζουν. Πλέον δεν είμαι μόνος. Πολλοί δημοσιογράφοι και διανοούμενοι άλλαξαν σελίδα και σήμερα επινοούν επιχειρήματα για συμβιβασμό και συζητούν για το τι μπορεί να γίνει αποδεκτό και τι όχι.Κατ΄ εντολή ή όχι προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για το αναπόφευκτο. Δυστυχώς, η συζήτηση ακόμη διεξάγεται κυρίως γύρω από την ονομασία «Demokratska Republica Μakedonija», η οποία αντιμετωπίζεται ως η πιο ανώδυνη λύση.Στόχος μου είναι ακόμη μια φορά να αντιταχθώ στο κορυφαίο επιχείρημα το οποίο προβάλλουν αυτοί που αντιτίθενται στο συμβιβασμό: Ότι η αποδοχή, νέας, σύνθετης διεθνούς ονομασίας για τη χώρα μας θέτει σε κίνδυνο τη «μακεδονική» εθνική ταυτότητα. Κανείς δεν προτίθεται, αλλά και δεν δύναται να αμφισβητήσει ή να μας αφαιρέσει το «μακεδονικό» όνομα, ανεξάρτητα με το ποιο θα είναι το σύνθετο, διεθνές όνομα της χώρας μας, που εμείς, ελπίζω, θα το αποδεχθούμε...Να ολοκληρώσω. Αφότου οι Ελληνες συναίνεσαν ο όρος «Μακεδονία» να καταστεί συστατικό μέρος της σύνθετης, συμβιβαστικής, διεθνούς ονομασίας για τη χώρα μας, για μένα η διένεξη για την ονομασία ουσιαστικά έχει λήξει και τώρα αποτελεί πλέον ένα πρακτικό - πολιτικό ζήτημα.Επιτέλους «Μακεδόνες» μου, αρκετά με τον πλαστό πατριωτισμό, με τις ιστορίες για την αρχαία ιστορία μας, με το όραμα για κάποια ενωμένη και «μεγάλη Μακεδονία», με τις αυταπάτες για τις «μακεδονικές» ιδιοκτησίες στην «Αιγαιατική Μακεδονία» και παρόμοιες ρομαντικές παλαβομάρες. Κοιτάξτε τι συμβαίνει με μας και γύρω μας. Ενώ όλα τα έθνη από το στενό περιβάλλον μας προχωρούν ταχέως μπροστά, ήδη ζουν καλύτερα από μας και έχουν όλο και μεγαλύτερες ευκαιρίες, εμείς είμαστε πτωχότεροι, ξεχασμένοι και απαξιωμένοι. Θέλετε να θέσουμε τέλος και να σηκώσουμε τα κεφάλια, προχωρώντας μπροστά ή να μείνουμε προσκολλημένοι στη λάσπη;».
*Ο δημοσιογράφος Μπράνκο Γκέροσκι είναι από τις λίγες πραγματικά ανεξάρτητες φωνές στην ΠΓΔΜ και έχει την τόλμη να διατυπώνει τις απόψεις του δημόσια, παρά τις επιθέσεις, ακόμη και απειλές που δέχεται. Πρώην διευθυντής - δημιουργός της εφημερίδας «Ντνέβνικ» μια από τις μεγαλύτερες των Σκοπίων, είναι σήμερα αρχισυντάκτης της εφημερίδας Spic.

Labels: ,