Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗ.....

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΝ .....ΟΚΤΩΒΡΙΟ!
Με τη βοήθεια του Κυρίου μας και την συνεργασία όλων υμών δημιουργήσαμε μια συντροφιά, μια πνευματική οικογένεια, θα έλεγα. Ο καθένας με το δικό του χάρισμα έβαλε το λιθαράκι του και έδωσε το δικό του χρώμα στην παρέα μας. Μια παρέα, μια οικογένεια, που τελικά αγκαλιάζει όλο τον κόσμο και εκτείνεται και στις πέντε Ηπείρους! Διότι φίλοι μας και αδελφοί μας, που μας διαβάζουν και μας παρακολουθούν, υπάρχουν στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, στην Ινδία, στην Κίνα......
Για τον οικοδεσπότη και Blogger, ο οποίος, αγαπητέ Vasillisco, σε λίγες μέρες κλείνει τα εβδομήντα (70), το Blog ήταν μια πρόκληση. Τελικά μου έδωσε μια πολύτιμη εμπειρία, διεύρυνση του πεδίου των γνώσεων, σοφές γνώμες, πολλούς καλούς φίλους και πολλές .......ύβρεις από ένα και μόνο συγκεκριμένο χώρο, Τήλο λέγε με!
Το συμπέρασμά μου είναι ότι νέοι κληρικοί πρέπει να αναλάβουν τέτοιες πρωτοβουλίες και μέσα από το διαδίκτυο να δίδουν την μαρτυρία τους για το Χριστό μας, τον Σωτήρα του κόσμου. Χριστού μας. Τις εμπειρίες μου έχω εκθέσει προφορικά στα Μέλη της Ιεράς Συνόδου. Από εκεί πρέπει να πηγάσει μια πρωτοβουλία. Να ακούγεται η φωνή της Εκκλησίας επισήμως.
Το Blog για τον οικοδεσπότη είναι χρονοβόρο! Απαιτεί τακτική παρακολούθηση, όταν μάλιστα σημειώνει τέτοια επιτυχία! Κατά μέσο όρο το επισκέπτονται εξακόσιοι (600) αναγνώστες ημερησίως. Το ρεκόρ που σημειώθηκε ήταν πάνω από χίλιοι τριακόσιοι επισκέπτες σε μία μέρα!
Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα, που προσφέρει το Blog, είναι η ταχεία δημοσιοποίηση των απόψεων του Blogger, ιδίως πάνω στα κοινωνικά και ηθικά προβλήματα του σημερινού ανθρώπου.
Πολύτιμες εμπειρίες αποκόμισα, αγαπητοί μου φίλοι, από τη συμμετοχή σας . Μία από αυτές είναι ότι πολλοί άνθρωποι σήμερα διψούν για την αλήθεια, ψάχνουν για τη γνώση, ποθούν την βαθύτερη γνώση και την επίγνωση του θελήματος του Θεού. Ο σημερινός άνθρωπος έχει ανάγκη από διάλογο. Όλοι μαζί, συζητώντας, γινόμαστε σοφότεροι. Ο ένας προσθέτει στον άλλο από τις γνώσεις του, τις εμπειρίες του ή την εσωτερική ζωή της ψυχής του.
Τώρα όμως πρέπει να διακόψουμε –προσωρινά ελπίζω και εύχομαι- την επικοινωνία μας για πολλούς λόγους:
1. Για να αποτοξινωθούμε! Επειδή και το Blog δημιουργεί εθισμό. Είναι κάτι σαν ψυχοναρκωτικό.
2. Για να εργασθώ ιεραποστολικά στην Επαρχία Καλαβρύτων. Μια Επαρχία ιστορική, ορεινή, εκτεταμένη, όπου ακρίτες ιερείς- εφημέριοι και ένας αριθμός πιστών χριστιανών περιμένουν τον Επίσκοπό τους. Στα Καλάβρυτα θα αναλώσουμε τις δυνάμεις μας κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
3. Για να ασχοληθώ λίγο περισσότερο με τον εαυτό μου. Έχει και αυτός ανάγκη από ανεφοδιασμό και ανασυγκρότηση. Ένα δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα αφιερωθεί στο σκοπό αυτό, κάνοντας χρήση μιας αδείας.
4. Για να σχεδιάσω μαζί με τους συνεργάτες μου, το Πρόγραμμα εργασίας της νέας περιόδου 2008-2009.
5. Για να συμμετάσχω στις εργασίες της τακτικής συνελεύσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, η οποία συνέρχεται κάθε χρόνο κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.
6. Ώστε λοιπόν μετά τις 10 Οκτωβρίου 2008 θα επικοινωνήσουμε και πάλι, εάν ο Κύριος επιστρέψει να ευρίσκομαι στη ζωή.
7. Τότε, αν δεν υπάρξουν άλλες προτεραιότητες, το πρώτο μας θέμα θα είναι αφιερωμένο στον «Αρχιεπίσκοπο της γενοκτονίας» όπως ονομάσθηκε ένας σφαγέας Ορθοδόξων καθολικός κληρικός και ο οποίος από την Καθολική Εκκλησία ανακηρύχθηκε «άγιος»! Εκεί, αγαπητή Μαρία, θα πούμε και για το θέμα που σας απασχολεί.

Έπειτα από όλα αυτά σας αγκαλιάζω όλους πατρικά, σας απονέμω την ευλογία μας, εύχομαι προς όλους Καλό Καλοκαίρι.
Ας προσέξουμε να μη παραβιάσουμε τις εντολές του Κυρίου μας, να μη προδώσουμε τις αρχές μας, τώρα πού οι πειρασμοί είναι πολλοί και να επιστρέψουμε στα ίδια με μεγαλύτερη πίστη στο Θεό και περισσότερη αγάπη στον «πλησίον» μας!
Η αγάπη είναι θυσιαστική, απέραντα θυσιαστική. Ένα video, το οποίο μας έστειλε ο αγαπητός μας φίλος κ. Μαμαλούγκος, είναι ό,τι πρέπει για να μας εξασφαλίσει ένα καλό «σπινάρισμα», ένα καλό ξεκίνημα στο αγώνισμα της αγάπης.
Ο Θεός μαζί μας, αγαπητοί μου φίλοι και αδελφοί. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Καλή αντάμωση μετά τις 10 Οκτωβρίου. Σας ευχαριστώ και σας ευγνωμονώ όλους!
Ο ταπεινός και ανάξιος εργάτης του Θεού, ο τάχα και Επίσκοπος

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Σάββατο, 5 Ιουλίου 2008
Ο μετρητής μας τώρα δείχνει 46.000 !

ΣΗΜ. Για μια εβδομάδα ακόμη θα είναι ανοικτή η διαδικασία αναρτήσεως σχολίων. Έπειτα, χωρίς καμμιά δική μου ευθύνη, για να μη παρεμβάλω προσκόμματα στην μεταξύ σας επικοινωνία, θα αφήσω ελεύθερο το δικαίωμα για την απ ευθείας ανάρτηση των σχολίων σας, αλλά δεν θα μπορώ να σας παρακολουθώ, διότι στά Καλάβρυτα δεν έχουμε γρήγορο INTERNET. Εκεί δεν θα έχω την δυνατότητα να παρεμβαίνω και να διορθώνω την κατάσταση, αν αυτό είναι αναγκαίο. Έτσι η επικοινωνία μεταξύσας θα είναι εφικτή.
Εάν παρ' ελπίδα διαπιστώσω παρέμβαση και παρενοχλήσεις από τους «γνωστούς-αγνώστους» φίλους μας ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. Ευχαριστώ για την εκ μέρους σας κατανόηση.
Η αγαπητή μας "ΝΙΚΗ" προέβη σε μιά πρόταση,την οποία ευχαρίστως αποδέχομαι. Σας την παρουσιάζω αμέσως:
Aγαπητέ μας Σεβασμιώτατε, και λοιποί φίλοι που τόσο ευγενικά με υποδεχτήκατε στην παρέα σας, σκέφτηκα μήπως το θέμα, όλων των εμπειριών και των προτάσεών μας και των σκέψεων που έχει καθένας, για τις "Κυριακάτικες Συντροφιές" (μεταξύ μας προτιμώ αυτόν τον όρο από το "κατηχητικό"), θα μπορούσαμε να το αναπτύξουμε σε μια ξεχωριστή θεματική ενότητα, ώστε οι απόψεις μας να είναι συγκεντρωμένες, οι προβληματισμοί μας και οι προτάσεις μας το ίδιο.
Θα πρότεινα δε όσοι έχουμε ήδη αναφερθεί σε αυτό το θέμα,( αν γινόταν να έχουμε ξεχωριστή ανάρτηση γι αυτό), να κάνουμε copy paste τα σκόρπια σχόλια που θεωρούμε ότι αξίζουν για να προάγουν την κουβέντα μας, προσωπικά -θα θελα να επεξεργαστούμε και την έρευνα του the just που είναι καταχωνιασμένη σε άσχετο θέμα ..
Δεν ξέρω αν σας αρέσει η ιδέα μου ή αν ο οικοδεσπότης θα έκρινε χρήσιμη αυτή την ξεχωριστή θεματική ενότητα και πρόταση.Κι αν γίνεται να εφαρμοστεί με ένα τίτλο ΄πχ. Προτάσεις ενίσχυσης των Κυριακάτικων σχολείων, ή Επανευαγγελισμού και παιδείας"Aγαπητέ μας Σεβασμιώτατε, και λοιποί φίλοι που τόσο ευγενικά με υποδεχτήκατε στην παρέα σας, σκέφτηκα μήπως το θέμα, όλων των εμπειριών και των προτάσεών μας και των σκέψεων που έχει καθένας, για τις "Κυριακάτικες Συντροφιές" (μεταξύ μας προτιμώ αυτόν τον όρο από το "κατηχητικό"), θα μπορούσαμε να το αναπτύξουμε σε μια ξεχωριστή θεματική ενότητα, ώστε οι απόψεις μας να είναι συγκεντρωμένες, οι προβληματισμοί μας και οι προτάσεις μας το ίδιο.
Θα πρότεινα δε όσοι έχουμε ήδη αναφερθεί σε αυτό το θέμα,( αν γινόταν να έχουμε ξεχωριστή ανάρτηση γι αυτό), να κάνουμε copy paste τα σκόρπια σχόλια που θεωρούμε ότι αξίζουν για να προάγουν την κουβέντα μας, προσωπικά -θα θελα να επεξεργαστούμε και την έρευνα του the just που είναι καταχωνιασμένη σε άσχετο θέμα ..
Δεν ξέρω αν σας αρέσει η ιδέα μου ή αν ο οικοδεσπότης θα έκρινε χρήσιμη αυτή την ξεχωριστή θεματική ενότητα και πρόταση.Κι αν γίνεται να εφαρμοστεί με ένα τίτλο ΄πχ. Προτάσεις ενίσχυσης των Κυριακάτικων σχολείων, ή Επανευαγγελισμού και παιδείας".
Συμπληρώνω τήν πρόταση:άν θέλετε, ας κάνουμε μια κριτική της μέχριτούδε επικοινωνία μας. Σημειώστε τα θετικά και τα αρνητικά σημεία και υποδέιξτε μου τρόπους βελτιώσεως. Αυτά όλα μπορούν να γίνουν από 5 έως 12 Ιουλίου 2008.
+ Ο Κ & Αι. Α.

------------------------
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗ

Από τον αγαπητό μας κ. Νεκτάριο Μαμαλούγκο, φυσικό επιστήμονα και ερευνητή, ελάβαμε και ευχαρίστως προβαίνουμε στην ανάρτηση μιας συγκλονιστικής περιπτώσεως γονικής συμπεριφοράς. Τα ΜΜΕ θα μπορούσαν να παρουσιάζουν τέτοιες "ειδήσεις" διά των οποίων διδάσκεται και παιδαγωγείται η κοινωνία μας. Αλλά δεν ευκαιρούν! Τα απασχολεί η σαπίλα, την οποία προβάλλουν υπαρβαλλόντως, επειδή με αυτήν κερδίζεται χρήμα.
Ευχαριστώ θερμά τόν αγαπητό μου Νεκτάριο και τον συγχαίρω, διότι συχνά μας τροφοδοτεί με εκλεκτές ειδήσεις. Ο μακάριος αυτός γονις είναι άξιος για να καταγραφή στο Βιβλίο Γκίνες!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
------------------------------------------------------------
Αληθινή ιστορία. Το συνδεόμενο βίντεο ίσως είναι μια από τις πιο
συγκινητικές στιγμές στην ιστορία του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Η ιστορία με
λίγα λόγια πάει κάπως έτσι: Ένα ζευγάρι αποκτά ένα παιδί που έχει σοβαρή
ανατομική αναπηρία. Οι γιατροί τους λένε ότι το παιδί δεν θα έχει νοητική
ανάπτυξη και δεν τους δίνουν ελπίδες για το μέλλον του. Ο πατέρας του σε
πείσμα όλων των αντίθετων απόψεων αποκτά ένα κώδικα επικοινωνίας μαζί του
και το παιδί αναπτύσσεται νοητικά κανονικά και πηγαίνει στο σχολείο. Ο
μικρός κάποια στιγμή ζητά από τον πατέρα του να αθληθεί. Ο πατέρας δεν έχει
καμία σχέση με τον αθλητισμό και αρχίζει να προπονείται κουβαλώντας τον
μικρό του γιό στα χέρια για να έχει κι αυτός την χαρά του αθλητισμού!


Το εκπληκτικό; Ο πατέρας πλέον έχει τρέξει δεκάδες μαραθώνιους και διαγωνισμούς «ironman» πάντοτε με τη συντροφιά του γιού του! Το video δείχνει τη συμμετοχή τους σ' ένα «ironman». Ο Dick Hoyt κολυμπάει έχοντας δεμένο πάνω
του το γιό του σε βάρκα (!), μετά ποδηλατεί 180 χιλιόμετρα (!) με το γιό του σε ειδική θέση πάνω στο ποδήλατο και τέλος τρέχει κι ένα μαραθώνιο σπρώχνοντας το αναπηρικό καρότσι του γιού του!! Μια συγκινητική και απίστευτα δυνατή ιστορία.
http://www.youtube.com/watch?v=8gm7XwtIJdM&feature=related