Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

"ΤΟ ΚΕΛΑΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ"




ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΕΑΡΕΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου, ο οποίος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στον τομέα της φιλανθρωπίας, ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο σε συνεργασία με το Δήμο Αιγίου η δημιουργία Τράπεζας Τροφίμων με την επωνυμία "το Κελάρι της Αγάπης". Η συγκεκριμένη ονομασία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα Στυλιανού Καπράλου, μας παραπέμπει στα κελάρια των μοναστηριών που πάντα προσέφεραν με αγάπη αυτά που είχαν για να ανακουφίσουν τον συνάνθρωπο. Ο πατέρας Στυλιανός, συνέχισε δηλώνοντας στον "Φ" ότι πρόκειται για ένα "κατάστημα" κάθε ανθρώπου που έχει ορισμένες ανάγκες και προσπαθεί να τις ικανοποιήσει, με σύμμαχό του την αγάπη.
Τα τρόφιμα που διατίθενται στο κελάρι προέρχονται από αγορές που κάνει η Μητρόπολη, από προσφορές επιχειρήσεων, καταστημάτων αλλά και ιδιωτών. Οι δικαιούχοι είναι εφοδιασμένοι με κάρτες τις οποίες προμηθεύονται από τον ιερέα της ενορίας τους, αφού υποβάλουν την σχετική αίτηση. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τα οποία είναι: α) εκκαθαριστικό Εφορίας και β) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αξιολογούνται από μια κοινή επιτροπή του δήμου και της Μητρόπολης.
Αυτή τη στιγμή το "Κελάρι της Αγάπης" προσφέρει στους δικαιούχους είδη πρώτης ανάγκης. Όπως μας επισήμανε ο Πατήρ Στυλιανός, είναι σε άριστη κατάσταση και όλα τα τρόφιμα σε πακέτα. Ακόμα συμπλήρωσε ότι γίνεται διανομή τέσσερις φορές το μήνα σε εκατόν εβδομήντα οικογένειες. Τις ημέρες που δεν γίνονται παραδόσεις εμπορευμάτων, το "Κελάρι" μπορεί να δέχεται τις προσφορές του κόσμου, οι οποίες μπορεί να είναι σε είδος ή κάποιο χρηματικό ποσό στην μνήμη κάποιου.
"Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή, ίσως γίνει και δυσκολότερη. Το κελάρι ευελπιστεί να είναι καθημερινά ανοιχτό προσφέροντας τα αγαθά και την αγάπη του προς όλους τους αδερφούς μας που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα τις ημέρες των μεγάλων εορτών της Χριστιανοσύνης όπως τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, και το Δεκαπενταύγουστο " τόνισε στον "Φ" ο Πατήρ Στυλιανός, στον οποίο μπορεί ο κόσμος να απευθυνθεί για περισσότερες πληροφορίες.
Το κελάρι βρίσκεται στην οδό Π. Χαραλάμπους 10 και είναι καθημερινά ανοιχτό, εκτός από τις ημέρες των μεγάλων εορτών, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Από πλευρά της Μητρόπολης, γενικός υπεύθυνος είναι ο Πατήρ Ιωακείμ Βενιανάκης και από την πλευρά του Δήμου η σύζυγος του δημάρχου κα Ρίτα Καραφωτιά.
Θα πρέπει λοιπόν όλοι να γίνουμε αρωγοί στην φιλανθρωπικοί δράση της Μητρόπολής μας, βοηθώντας έτσι τις άπορες οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη.

Γιάννης Χρυσάνθου
johnchris@mail.gr

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ

+ Ο Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Καλάβρυτα, 09 Αυγούστου 2008