Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ






_________Πάει πιά καί το 2008, Πέρασε κι αυτό, ανήκει στην ιστορία! Είθε ο Παναγαθος Θεός να μας συγχωρήσει τις αμαρτίες μας, τα λάθη μας, τις παραλείψεις μας, τις αδικίες και ό,τι άλλο αντίθετο πρός το πανάγιο θέλημά Του επράξαμε. Είθε επίσης ο φιλάνθρωπος Κύριός μας να αναπαύσει στά ουράνια σκηνώματα τίς ψυχές όλων εκείνων των προσφιλών μας προσώπων, τά οποία έφυγαν από την πρόσκαιρη τούτη ζωή. κατά την διάρκεια του 2008. Μεταξύ αυτών δεν μπορούμε να λησμονήσουμε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο και τον μακαριστό επίσης Γέροντα, τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας κυρό Αιμιλιανό, οι οποίοι "εξεμέτρησαν το ζην¨ κατά την διάρκειαν του λήξαντος έτους.
________Τώρα πλέον το βλέμμα μας στρέφεται πρός το μέλλον, κοιτάμε μπροστά. Ένας νέος χρόνος φέρνει μαζί του νέες ελπίδες, νέες αποφάσεις, νέες προοπτικές Είμαστε μπροστά σε μια καινούργια αφετηρία. Είθε ο καλός Θεός νά ευλογήσει και τις προθέσεις μας και τα σχέδιά μας.
________Αλλά, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ο καινούργιος χρόνος μπαίνει γεμάτος αγωνία! Μαύρα σύννεφα κυριαρχούν ολόγυρά μας. Η αγωνία κυριεύει την ψυχή μας. Στη Γάζα γίνεται πόλεμος! Το Ισραήλ επιτίθεται και σκορπάει το θάνατο στον άμαχο πληθυσμό! Οι ισχυροί της γῆς με τη σιωπή τους και με την ένοχη ανοχή τους καλύπτουν τήν επιθετι-κότητα του Ισραήλ! Μια γενοκτομνία βρίσκεται σε εξέλιξη, καί ουδείς διαμαρτύρεται. Φαίνεται πως η ζωή ενός Παλαιστινίου έχασε την αξία της! Εγώ σήμερα ντρέπομαι ως άνθρωπος.
_________Στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Τα παιδιά μας, αγανακτισμένα βγήκαν στους δρόμους! Έκαμαν διαδηλώσεις, και ειρηνικές και καταστροφικές! Έπειτα από τις καταστροφές του Δεκεμβρίου, ξεκουράζονατι τώρα και ανασυντάσσονται. Το ραντεβού τους έχει προσδιορισθή για τις 9 Ιανουαρίου 2009! Η Κυβέρνησις..... ησυχάζει. Ο Λαός όμως αγωνιά! Πολλοί διερωτώνται: 'τί τέξεται η επιούσα;"
_________Τα ΜΜΕ παραπληροφορούν το φιλοθεάμον κοινό. Παραποιούν τα γεγονότα, διαστρεβλώνουν τήν αλήθεια, φανατίζουν τά πλήθη, εγκληματούν κατά της ηθικής, κατά της θρησκείας, κατά της Ελλάδος! Μεταβάλλονται, αργά αλλά σταθερά, σε δολιοφθορείς της Ελ-λάδος και ολετήρες του Έθνους!
_________Η Εκκλησία της Ελλάδος, διά του νέου Προκαθημένου της, αποκλείνει πρός τά αριστερά. Με σταθερά βήματα συγκλίνει πρός την αριστερή ιδεολογία και την αριστερή κουλτούρα! Ποιός μπορεί να ξεχάσει αυτό τό αμίμητο καί πρωτάκουστο, που ξέφυγε από τά χείλη του Αρχιεπισκόπου μας, ότι "οι ἁριστεροί είναι πιό πιστοί από τους δεξιούς"; Μακάρι νά ήταν ἐτσι! Αλλά στα εξωκκλήσια πολλών χωριών μας υπάρχουν αψευδείς μάρτυρες οι τοιχογραφίες, όπου τά μάτια των Αγίων είναι βγαλμένα από τις ξιφολόγχες των αριστερών! Ὀλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην Εκκλησία του Χριστού, υπό μίαν και μόνην προϋπόθεσιν, ότι θα μετανοήσουν. Κι' αυτό ακόμη δεν τό είδαμε. Ακούσαμε όμως καί είδαμε τόν εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλαβάνο, (αλήθεια πολύ .......φτωχό (!) άνθρωπο, ο οποίος επάξια εκπροσωπεί τά λαϊκά στρώματα, δηλ. την φτωχολογιά) ακούσαμε, λέγω και είδαμε τον κ. Αλαβάνο νά ομιλεί στη Βουλή, χρησιμοποιώντας λόγια του Αρχιεπισκόπου μας. Πόσο αξιοθαύμαστη είναι αυτή η προσέγγιση ιδεών! Σε κάθε περίπτωση ας μη μας κατακρίνουν μερικοί για την υπογρἀμμιση αυτού του σημείου όσον αφορά τον Αρχιεπίσκοπο. Η ταξινόμηση δεν είναι δική μας. Απηχεί την ἀποψη του δημοσιογραφικού κυρίως κόσμου την οποία κατέγραψε ο κ. Γεώργιος Λιακόπουλος σε άρθρο του μέ τίτλο "ΟΡΚΟΙ" της 30ής Δεκεμβρίου 2008 στην εφημερίδα "Ελ. Τύπος". Μεταφέρω εδώ το σχετικό απόσπασμα:
"Εάν ήταν εφικτό να τοποθετηθεί στην πολιτική κλίμακα ο τρόπος που διοικεί τα εκκλησιαστικά πράγματα (ενν. ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος), θα καταλάμβανε το χώρο της "Κεντροαριστεράς". Ὁπερ ἐδει δείξαι, όπως λέγαμε μια φορά κι ένα καιρό στα σχολεία μας.
_______Μπαίνουμε, λοιπόν, σ΄ένα καινούργιο χρόνο με μιά σύγχυση, μέ αβεβαιότητα, με ανησυχία, με αγωνία, θα έλεγα.
________Τήν άγωνία των σκεπτομένων Ελλήνων εξέφρασε πολύ έγκαιρα με την χριστου-γεννιάτικη ευχετήρια κάρτα του ο βετεράνος του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμους, ο ήρωας του έπους της Αλβανίας, ο των ΔΕΚΑ ΕΞ (16) ετών νεώτερος σε ηλικία ενθουσιώδης πολε-μιστής της Ηπείρου, ο εθελοντής και ένοπλος υπέρμαχος των αξιών της ζωής στο θέατρο των επιχειρήσεων της Αλβανίας, ο υπερασπιστής του τριπτύχου "ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" Κύριος Κύριος ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ! Πολύ πρό των λυπηρών επεισοδίων των Αθηνών μέ την ευχετήρια κάρτα του περιέγραψε την αγωνία των ολίγων, που μπορούν ακόμη και σήμερα να στοχάζωνται και να προβληματίζωνται. Δεν πέρασαν πολλές ημέρες και η αγωνία ενός θαρραλέου πολίτη, που έχει τη δύναμη να τα λέγει "έξω από τά δόντια", καθαρά και σταράτα, βρήκε την πιό φρικτή επαλήθευση με τά δρώμενα εντός και εκκτός της Ελλάδος. Παραθέτουμε τό κείμενο αυτό ως μνημειώδες! Και ευχαριστώ δημοσίως τον αγαπητό κ. Τσούνη για την παρρησία του.
_______ Αγαπητοί μου φίλοι καί αδελφοί,
_______ Σας εύχομαι ευλογημένο παρά Κυρίου το ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2009. Ο Χριστός να είναι μαζί μας στο κάθε βήμα της ζωής μας, κι εμείς μαζί με το Χριστό μας καθημερινώς και αδιακόπως! ΑΜΗΝ.
+ Ο Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος
Πρωτοχρονιά 2009

ΣΗΜ. Η φωτογραφία μας παρουσιάζει ένα αετό στό Σουδάν. Περιμένει με καρτερία νά ξεψυχήσει ένα μικρό παιδί, για να το κατασπαράξει! Το θέαμα είναι μακάβριο καί γι αυτό αποκρουστικό. Αλλά και συγχρόνως διδακτικό. Διότι ακόμη και τα όρνεα έχουν τρόπους καλής συμπεριφοράς! Ο αετός δεν θίγει το παιδάκι, ἐφ' όσον αυτό είναι στη ζωή! Στην ανθρώπινη κοινωνία σήμερα πια δεν υπάρχουν τέτοιες ευαισθησίες! Ιδίως τα ΜΜΕ μας κατα-σπαράσσουν ζωντανούς!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ κ. ΤΣΟΥΝΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2008

Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί και εκλεκτοί φίλοι,

____Ισως θα έδει το παρόν και τελευταίο σημείωμα μου, να ήτο ένα μακρότατο ετήσιο μήνυμα οργής και θρήνου.
____Οργής και θρήνου δια την διεκτραγώδησιν των όσων διαδραματίζονται σήμερον στην ευλογημένη άλλοτε χώρα μας.
____Δεν υπάρχει αρχή και τέλος των όσων σήμερα συγκλονίζουν τα θεμέλια της Αγαπημένης μας Ελλάδας.
____Ιεροί Θεσμοί, όπως η Δικαιοσύνη, οι Άγιες Ένοπλες Δυνάμεις μας, τα Σώματα Ασφαλείας, η Σώτειρα Εκκλησία, η Παιδεία μας, οι Παραδόσεις μας και παν ό,τι άλλοτε ποτέ, συνέθετε το μεγαλείον της ΓΗΣ που έγκειτο εντός της : Μία Ελλάδα.
____Εκείνοι, που θα έπρεπε να θωρακίζουν τους Θεσμούς και τις παραδόσεις μας, τους πέταξαν στον Καιάδα ως περιττό φορτίον, ή άχθος αρούρης και άνοιξαν τις πύλες της χώρας ενσυνειδήτως στους καταστροφείς.
____Η απαρίθμησις παρέλκει.
____Το ζούμε πρωτογενώς.
____Η διατήρησις μίας καρέκλας των πολιτικών, με ελάχιστος εξαιρέσεις, ή όλων εκείνων των εντεταλμένων διά την διοίκησιν της Χώρας, οίτινες ανήγαγον εις θρησκείαν και Επιστήμην τον ευδαιμονισμόν, την δολίαν καταναλωτικήν κοινωνίαν και την αφθονίαν των αγαθών που δεν τους χρειάζονται: Αλλοίμονό τους.
____ΑΙΣΧΟΣ είναι ο ελάχιστος φόρος ατιμίας που διαπράττουν ή τούς χρειάζεται.
____Η Θρησκεία, η Πατρίδα, η Οικογένεια, η Αγάπη, ο Αμοιβαίος σεβασμός, η Ντροπή, η Ευθύνη, η Θυσία, η Ευγνωμοσύνη, για εκείνους που έχτισαν την Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους.
____Αλλά βλέπετε, η ανοχή όλων μας, τηρουμένων των αναλογίων, εξέθρεψε την διαφθοράν τους.
____Γιατί βλέπετε, η ευγνωμοσύνη είναι βαρύ φορτίον, γι’ αυτούς, και ελησμόνησαν ποιοί έχτισαν την Αγία Πατρίδα μας με το αίμα τους και τις Θυσίες τους.
____Έτσι αποδεικνύεται, ότι στόχος τους είναι ένας.
____Να γκρεμίσουν την Ελλάδα των προγόνων και των Θυσιασθέντων για να είναι υπερήφανοι ότι θα αποδειχθούν άλλοι Ηρώστρατοι.
____Γι’ αυτό ήνοιξαν τον ασκόν του Αιόλου, εις τας δυνάμεις του σκό­τους, της κραιπάλης και της ασυδοσίας.
____Τα γράφω και τα λέγω διότι όποιος εθελοτυφλεί. "προσποιούμενος αδυναμίαν οράσεως................... κάνει χειρότερο κακό.»

__________________Εδώ σταματώ
____Βαρύτατα τραυματισμένος, αλλά ουχί μετανιωμένος διά τους δια­χρονικούς αγώνες μου, για την Πατρίδα.
____Έλληνες Γρηγορείτε.
____Έλληνες ομοψυχήσατε, οι καιροί ου μενετοί.
____Αδελφοί Έλληνες, διά τας ελαυνομένας Αγίας Ημέρας των Χρι­στουγέννων και του Νέου Έτους 2009, σας εύχομαι από καρδίας, ό,τι καλό.


Μετ' εξιδιασμένης τιμής
ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ
(υπογρ)
Ο Νεώτερος Βετεράνος
του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με Διεθνή Αναγνώρισιν