Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΟΦΗΤΟΛΟΓΙΕΣ"! ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ



_____Σήμερα μία Συμβολαιογράφος των Αθηνών και εκλεκτή Συνεργάτις μας, η Δις Ε.Δ., είχε την καλωσύνη να μας αποστείλει με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ένα κείμενο, το οποίο δεν διστάζουμε να χαρακτηρίσουμε ως πολύ σημαντικό.
_____Το κείμενο αυτό με link μας παραπέμπει σε ιστοσελίδα των Σκοπίων, όπου η προπαγάνδα κατά της ελληνικότητος της Μακεδονίας μας είναι τρομερή. Αλλά και η πτυχή αυτή μας πληγώνει, αλλά δεν μας ανησυχεί. Η ιστορία περί της ελληνικότητος της Μακεδονίας μας είναι ατράνταχτη.
______Αυτό που μας ανησυχεί είναι τα θρυλούμενα σχέδια περί μελετωμένης ή ενδεχομένης συρρικνώσεως της εδαφικής ακεραιότητος της φιλτάτης μας Πατρίδος.
______Τα Σκόπια ομιλούν περί μελλοντικού πολέμου εκ του οποίου θα αφαιρεθούν τμήματα , όπως η Θράκη, η Ήπειρος και βεβαίως η Μακεδονία μας, το Αιγαίο για να μερίδιο η Τουρκία, τα Σκόπια, η Βουλγαρία και η Αλβανία. Μάλιστα στο link των Σκοπίων δημοσιεύεται σχετικός χάρτης.
_______Μακάρι όλα αυτά τα σχέδια να ήταν όνειρα θερινής νυκτός. Πολύ φοβούμαι όμως ότι όλα αυτά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΑ, ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ των μικρών και των μεγάλων.
______Στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής την ευθύνη έχει η Κυβέρνηση. Αλλά στα θέματα της εθνικής μας ακεραιότητος η ευθύνη βαρύνει τούς ώμους μας.
______Ενδεχομένως ένα μέρος της ευθύνης να πέφτει στους ώμους των εκκλησιαστικών Ταγών και Παραγόντων. Η αδόκιμος χρήση του όρου «ΝΕΕΣ ΧΩΡΕΣ» για τις εκκλησιαστικές Επαρχίες της Βορείου Ελλάδος δίνει επιχειρήματα στους Σκοπιανούς. Η Ελλάδα μας εκκλησιαστικώς είναι μοιρασμένη σε δύο κομμάτια. Στην Παλαιά Ελλάδα και στις Νέες Χώρες, ως εάν το κομμάτι αυτό να ήταν ξένο και εμείς το προσαρτήσαμε. Θα ήταν καλύτερα ίσως εάν ομιλούσαμε για την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ. Η διάκριση και η διαίρεση αυτή παρέχει επιχειρήματα στους εχθρούς μας.
______Αναφέρομαι σ’ αυτή την πτυχή, επειδή ένα ζήτημα που ήταν «παγωμένο» και συνεπώς «ξεχασμένο» για περισσότερο από ογδόντα χρόνια ήλθε και πάλι στην επικαιρότητα, έπειτα από μια δυναμική παρέμβαση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Ο Παναγιώτατος πολύ ξαφνικά και πολύ όψιμα θυμήθηκε τη Συνοδική και Πατριαρχική Πράξη του έτους 1928 και ζήτησε από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να διακηρύξει, ότι η Πράξη αυτή ισχύει μέχρι κεραίας και σε όλες της τις Διατάξεις. Έτσι φθάσαμε στη γνωστή Απόφαση της Ιεραρχίας της Ελλάδος του Ιουνίου του έτους 2004, την οποίαν προσυπέγραψαν όλοι ανεξαιρέτως οι Μητροπολίτες και ο μακαριστός ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ. Μόνον ένας Ιεράρχης, αυτός που χαράσσει τις γραμμές αυτές ΔΕΝ ΠΡΟΣΥΠΕΓΡΑΨΕ την απόφαση εκείνη. Τώρα, αν η Εκκλησία της Ελλάδος έρριξε νερό στο μύλο των Σκοπίων, ας το σκεφθούν όσοι προκάλεσαν την Απόφαση και όσοι την υπέγραψαν! .
______Θεωρώντας εθνικό χρέος προβαίνω αμέσως στην ανάρτηση αυτού του κειμένου. Τα σχόλια και οι κρίσεις είναι δικές σας.
______Τελειώνοντας, ευχαριστώ και από την θέση αυτή την αγαπητή μου Ε.Δ, η οποία είχε την καλωσύνη να μου αποστείλει την σχετική ανάρτηση.
_____Θεώρησα χρέος μου να σας παρουσιάσω τα σχέδια των Σκοπιανών και όχι μόνο περί πολεμικής συρράξεως εις βάρος της Ελλάδος, η οποία προσδιορίζεται να έχει εκδηλωθή μέχρι το έτος 2013. Τα σχόλια τώρα είναι δικά σας,

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
22 Ιανουαρίου 2009


**********************



Ας αφυπνιστούμε επιτέλους......

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ SITE, όπου:

OI ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΟΛΙΚH KATAΣΤΡΟΦΗ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΣΜΕΧΡΙ ΤΟ 2013 ME THN BOHΘEIA TΩN AMEΡIKANΩN,ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ SITE:

http://www.bulgarmak.org/makedonia.htm

[ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΜΕΤΙΚΟ SITE ]




Σωτήριο έτος 2013: Τρίτος Βαλκανικός πόλεμος - Αρμαγεδών στην Ελλάδα
ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ: 3ος ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
2013 A.D. Third Balkan War. The end of Greece. 100 years after the 1913 Bucarest Treaty, a new unavoidable war will solve old disputes and impair justice in Balkans


Tο ρολόϊ της ιστορίας χτυπά αντίστροφα για τον διαμελισμό της Ελλάδας από τρία έθνη. Η Ελλάδα θα χάσει την Μακεδονία του Αιγαίου από τους Mακεδόνες, τη Θράκη και την Κύπρο από την Τουρκία και την Ηπειρο από την Αλβανία. Τι θα απομείνει τελικά στους δήθεν Έλληνες; Ο μικρός τους βράχος που ονομάζεται Αθήνα, η οποία είναι 50% Αλβανική
Ο επερχόμενος εφιάλτης των απανταχού Ελλήνων. Ολική σύρραξη υπό συνθήκες Βαλκα-νικού πολέμου. Ολοι εναντίον ενός. Κυκλωμένη από 4 εχθρικά κράτη (Αλβανία, Μακεδονία, Βουλγαρία, Τουρκία) η Ελλάδα διακατέχεται από ανομολόγητο τρόμο. Φοβάται και αντιδρά στο θέμα της ονομασίας της Δημοκρατίας Μακεδονίας. Τρέμει το Βαλκανικό σύνδρομο 1912/13. Ολοι εναντίον ενός.. Αυτή την φορά όλοι κατά της Ελλάδας. Το 2013 συμπληρώνον-ται 100 χρόνια από το τέλος των δύο Βαλκανικών πολέμων και την συνθήκη του Βουκου- ρεστίου που διαμέλισε την Μακεδονία και χάραξε τα σημερινά σύνορα.
Η διμερής αυτή συνθήκη υπογράφηκε στις 20 Ιουλίου 1913 μεταξύ νικητών και νικημένων.. Από την μία πλευρά οι τρεις νικήτριες δυνάμεις Ελλάδα, Σερβία και Ρουμανία. Από την άλλη η ηττημένη Βουλγαρία που υπέγραψε άνευ όρων. Ιδιαίτερης σημασίας το γεγονός ότι ο μεγάλος χαμένος, η Τουρκία, που απώλεσε Μακεδονία, Θράκη και Ηπειρο, δεν πήρε μέρος στην διάσκεψη και αρνήθηκε να υπογράψει. Οπως όλες οι διεθνείς συνθήκες, έτσι και η συνθήκη του Βουκουρεστίου έχει ημερομηνία λήξης. Η Αγγλοκινεζική συνθήκη για το Χονγκ Κονγκ τερματίσθηκε μετά από 99 χρόνια.
Η συνθήκη του Βουκουρεστίου λήγει τον Ιούλιο 2013, 100 χρόνια μετά την υπογραφή της. Η Τουρκία που δεν την έχει υπογράψει, θα την καταγγείλει ως ανυπόστατη για το Τουρκικό κράτος, το ίδιο η Δημοκρατία Μακεδονίας και η Αλβανία. Η Βουλγαρία θα την καταγγείλει και θα ζητήσει επαναχάραξη συνόρων, η μακρυνή Σερβία θα παραμείνει αδρανής αφού δεν την αφορά πιά. Μόνο η Ελλάδα θα επιδιώξει μάταια την διατήρησή της. Το Αιγαίο και τα νησιά του θα διχοτομηθή υπέρ της Τουρκίας.
Ο τρίτος Βαλκανικός πόλεμος, ο φονικότερος του 21ου αιώνα, είναι αναπόφευκτος για να επέλθει ισοροπία και δικαιότερη κατανομή εδαφών. Κανείς δεν ξεχνά ότι τα Βαλκάνια απ' όπου ξεκίνησε το 1914 ο Α΄Π. Π. παραμένουν η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης. Το απέδειξαν οι πρόσφατοι πόλεμοι σε Κροατία, Βοσνία και Κόσοβο.
Σύμφωνα με μυστική έκθεση του διεθνούς Αμερικανικού Ιδρύματος Στρατηγικών Μελετών INTERNATIONAL STRATEGIC STUDIES ASSOCIATON τους προσεχείς μήνες έρχονται μεγάλη αναταραχή και ανακατατάξεις στα Βαλκάνια..
Η έκθεση, με τη διαβάθμιση Confidential, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ειδικά για τις αναφορές της στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους αναλυτές, που υπογράφουν το εμπιστευτικό κείμενο, τα Βαλκάνια δεν αποκλείεται να αιματοκυλιστούν για ακόμα μια φορά.
Επίκεντρο των εξελίξεων το Κόσσοβο και η Μακεδονία. Η πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων δεν θα πάρει φωτιά στο μέλλον. Πήρε ήδη.. Τα σύνορα στην περιοχή δεν θα αλλάξουν έπειτα από χρόνια. Ηδη άρχισαν ν' αλλάζουν.

Προώθηση:

bkoufR
©1996-2009

[ Κωδικοποίηση: Ελληνικά (Windows) / Codepage: (Greek Windows-1253) ]




************************




ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ
Ο φωτογράφος του Top Gear Νώντας Κουτσούκης πήρε στα χέρια του το καινούριο τεύχος του φρέσκου περιοδικού Lonely Planet, και κάποια στιγμή έφτασε σε ένα δισέλιδο που σαν περίεργο του έκατσε. "Χριστούγεννα στην Τουρκία", έγραφε πάνω, αλλά σαν οικείο του φαινόταν το παραθαλάσσιο χωριουδάκι που απεικονιζόταν. Πράγματι, η λεζάντα εξηγούσε πως πρόκειται για το Τουρικό νησί Καστελόριζο. Το φοβερό ήταν πως στην ίδια τη φωτογραφία υπήρχαν όχι μία, αλλά δύο Ελληνικές σημαίες, πάνω σε σπίτια.
Τώρα, εμείς δεν είμαστε από αυτούς που θα ξιφουλκήσουν ενάντια σε όλους όσοι χαράζουν δήθεν καταλάθος μια γραμμή απάνω σ' ένα χάρτη δυο χιλιοστά παραπέρα από εκεί που θα έπρεπε, επιθέμενοι μ' αυτό τον το τρόπο στα Εθνικά μας δίκια. Αλλά εδώ δεν πρόκειται για απλό λαθάκι. Δεν είναι απλή παρεξήγηση. Δεν είναι ένας τυχαίος εξοστρακισμός της γεωγραφικής αλήθειας.
Αν δηλαδή το Lonely Planet δεν ξέρει σε ποια χώρα βρίσκονται τα νησιά για τα οποία γράφει, πράγμα κάπως βασικό, πώς να το εμπιστευτείς όταν σου προτείνει πού να πας φας, ας πούμε;
Αυτό δεν μπορεί παρά να σημαίνει ένα πράγμα: Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει την εκδοτική βιομηχανία τόσο βάναυσα, που στο περιοδικό της εταιρίας με τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς οδηγούς στον κόσμο έχουν βάλει να γράφουν καθαρίστριες που δεν έχουν βγει ποτέ απ' το Μπράιτον, οι οποίες μάλιστα είναι και τυφλές.
Δεν εξηγείται αλλιώς.
Να σημειώσουμε εδώ πως το Καστελόριζο ενώθηκε με την Ελλάδα μόλις το 1947. Πριν ανήκε στην Αγγλία. Και, ναι, ο Νώντας έχει ήδη στείλει κραχτικό email στο περιοδικό.
ΣΗΜ. Ευχαριστώ θερμά τον αγαπητό μου Δρα κ. Ν.Μ. για το ύπερθεν μήνυμα.