Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ



Στό Blog "troktiko.blogspot.com" αναρτήθηκε η είδηση, ότι την 10η Ιουλίου 2009 (προχθές) εξεδόθη μια δικαστική απόφαση με την οποία δικαιώθηκε η Μονή Βατοπεδίου ως πρός την διεκδικηση της κυριότητος της γνωστής λίμνης, για τη οποία τόσα ακούσθηκαν! Δεν είχαμε την δυνατότητα να διασταυρώσουμε την πληροφορία. Αλλά το "troktiko" είναι αξιόπιστη πηγή. Μεταφέρουμε εδώ επί λέξει όσα έγραψε το έτερο μπλόκ.

ΧΘΕΣΙΝΗ AΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ

Δικαιώθηκε η Ι.Μ. Βατοπαιδίου στο πρώτο δικαστήριο που έγινε μετά από μήνυση που έκανε ο πρόεδρος δημοτικού διαμερίσματος Ουρανούπολης και ο Δήμος Τρίγλιας για α) παράνομη ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας προς το δημόσιο (ο μηνυτής έλεγε πως η λίμνη είναι κοινόχρηστη και εκτός συναλλαγής) β) της έκτασης 8.800 στρεμμάτων στην Ουρανούπολη που ο μηνυτής έλεγε πως είναι αρχαιολογικός χώρος, δάσος ή δασική έκταση εκτός συναλλαγής. Μάλιστα ζητούσαν την ακύρωση του συμβολαίου μεταξύ Ελληνικού δημοσίου και μονής.

Το δικαστήριο δικαίωσε την Ι.Μ. με χθεσινή απόφαση λέγοντας ότι η Βιστωνίδα δεν είναι λιμνοθάλασσα αλλά λίμνη και ακόμα και αν είναι κοινόχρηστη λίμνη ορθώς η Ι.Μ. μεταβίβασε την λίμνη στο δημόσιο γιατί έτσι προστατεύετε και η κοινοχρησία αν αυτή υπάρχει.Το συμβόλαιο δεν είναι άκυρο και η λίμνη ανήκε στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου που σωστά την μεταβίβασε.

Ενώ για την έκταση στην Ουρανούπολη το δικαστήριο είπε ....ότι ορθώς έγινε η μεταβίβαση και τυγχάνει της προστασίας του συντάγματος και των νόμων μετά από αυτή. Νατα που τα φωνάζαμε και δεν κάναμε φανφάρες και εντυπωσιασμούς. Θυμάστε τι λέγαμε και επιμέναμε όταν τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις έκραζαν; Τώρα θα μιλήσουν για παραδικαστικό; Σε μια συγκυρία που ήταν σε βάρος της Ι.Μ. αφού το θέμα χαρακτηρίστηκε ως το ...σκάνδαλο του αιώνα. Θα αναφερθούν τα κανάλια στην δικαστική απόφαση ή θα αφήσουν αιχμές ότι έκαναν...μάγια στους δικαστές; Θυμάστε που έγιναν αυτοψίες για να δούνε αν έχει ψάρια η λίμνη και αν είναι λιμνοθάλασσα; Ε, τώρα η δικαστική απόφαση δικαιώνει την Ι.Μ. Βατοπαιδίου. Όλη η περιοχή του δήμου Τρίγλιας δόθηκε στο δημόσιο και στον Δήμο Τρίγλιας το 1924 προκειμένου η λίμνη Βιστωνίδα να παραμείνει στην κυριότητα της μονής. Εδώ ισχύει αυτό που λέμε: "ουδείς πιο βέβαιος εχθρός του ευεργετηθέντος" http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_3709.html

"Μετά τη χθεσινή δικαστική απόφαση, που δικαιώνει την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου για όσα ακούστηκαν από ΜΜΕ για την κυριότητα της Λίμνης και για ένα σήριαλ που κράτησε μήνες τι θα μας πει τώρα ο πρώην εισαγγελέας Γιώργος Σανιδάς; Μιλάμε για την περίπτωση της Ουρανούπολης και της Τριγλίας. Στήθηκαν κανάλια, Link για να μιλάνε για μπράβους και χρυσούς πολυελαίους που τους είχε δει μόνο ο Χατζηνικολάου και ο ALPHA και τώρα που ήρθε η πρώτη δικαστική απόφαση θα πούνε ότι ήταν...παραδικαστικό; ........ Τελικά όλος αυτός ο πανικός γιατί έγινε; Δεν λέμε για τους .... ξεπουλημένους πολιτικούς που εκμεταλλεύτηκαν την ιστορία για να πάρουν ψήφους από τους επισκέπτες της μονής αλλά και για όσους έκαναν ότι δεν ήξεραν".
http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_6970.html

Δεν γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες γύρω από τήν δικαστική αυτή Απόφαση. Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε τώρα την στάση, την αντίδραση θά έλεγα, των ΜΜΕ. Θα την ανακοινώσουν; Θα την σχολιάσουν; Θα ζητήσουν άραγε συγγνώμην από τα θύματά των; Αναμείνατε, λοιπόν, στο ....ακουστικό σας!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΑ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009