Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Καί σχόλια στα σχόλια τρίτων......

_____Το αφιέρωμα στα ΑΜΕΑ, που ήταν το θέμα της προηγουμένης αναρτήσεώς μας, προκάλεσε βαθειά εντύπωση και πολλά θετικά σχόλια. Σημειώνουμε, ότι αυξήθηκε απότομα ο αριθμός τωνεπισκεπτών του μπλόκ. Σε μια μόνη ημέρα, την Παρασκευή, είχαμε 1030 επισκέπτες, το Σάββατο 652, την Κυριακή 442 και σήμερα Δευτέρα μέχρι αυτή την ώρα έχουμε 784 κλίκ. Κορυφαίο κείμενο οπωσδήποτε είναι η ανοικτή επιστολή την οποία με πολλή καλωσύνη μας απηύθυνε ο κ. Θεόδωρος Στεφανίδης, Πρόεδρος τοῦ Συλλόγου Ε.Κ.Α.Μ.Ε Αιγίου, το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο παρακάτω.
_____Θεωρούμε δικαίωσή μας το κείμενο αυτό και ευχαριστούμε τον αγαπητό Πρόεδρο καί Πατέρα, που την έγραψε.
_____Μοναδική παραφωνία υπήρξε και ένα κια μοναδικό ειρωνικό σχόλιο, αυτό της εφημερίδος "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" της Κυριακἠς 6ης Δεκεμβρίου 2009 στή στήλη "ΓΝΩΜΕΣ" μέ τίτλο "Ευλόγησον....". Επειδή αφήνει μερικά υπονοούμενα, απαντάμε αμέσως.
______"Είναι χρέος μας να υποκλιθούμε, γράφει ειρωνικά, στη δύναμη της θείας Χάριτος, που του επιτρἐπει να δίνει συμβουλές για πράγματα επί των οποίων δεν έχει καμία γνώση..."
_____Σ΄αυτό το σχόλιο θα ήθελα να απαντήσω με τα εξής: πονηρά πονηρεύεσαι, πονηρέ πονηρούλη, κύριε συντάκτη τοῦ σχολίου. Ο κληρικός κατά την ἀσκηση του ποιμαντικου του έργου δέχεται την εξομολόγηση ανθρώπων, οι οποίοι προσέρχονται στο εξομολογητήριο συντετριμμένοι. Καταθέτουν τα προβλήματά των και, εκτός από την ἀφεση των αμαρτιών τους, ζητούν πνευματική βοήθεια για την περαιτέρω πορεία τους. Η μη αρμονική συζυγία λοιπόν είναι αἰτιο πολλών δεινών στην οικογένεια και την οικογενειακή ζωή. Από τη δεξαμενή αυτής της εμπόνου εμπειρίας μας, αγαπητοί μου, αντλούμε τα στοιχεία μας και διαμορφώνουμε τον τρόπο σκέψεως, με τον οποίο καθοδηγούμε τον άνθρωπο. Το καταστάλλαγμα της εμπειρίας μας από την άσκηση του λειτουργήματός μας, προσφέρουμε, ως κατάθεση ψυχής, στην κοινωνία και ως διδαχήν, αφού προηγουμένως προσευχηθούμε καί επικαλεσθούμε τον φωτισμό του Θεού. Γι' αυτό, λοιπόν, αγαπητέ κ. Κασ..., μη σκέπτεσθε πονηρά! Δέν είναι ανάγκη να κλέψεις, γιά να μπείς στην ψυχολογία του κλέπτη! Εάν αύριο γράψω ένα σημείωμα για τις τραγικές συνέπειες που επιφέρει η κλοπή στην ψυχή του δράστη, θα υποψιαστήτε, ότι υπήρξα κάποτε κλέπτης και για αυτό τά γράφω τόσο καλά; Τόση διαστροφή στη σκέψη "πνευματικών ανθρώπων"; Μου προξενεί μεγάλη εντύπωση!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 7 Δεκεμβρίου 2009
ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ανοικτή επιστολή

Σεβασμιώτατε
Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. κ. Αμβρόσιε,
Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση διάβασα το Προσωπικό σας Ιστολόγιο της 2ας Δεκεμβρίου 2009 και ενθουσιάστηκα που θυμηθήκατε ότι η επόμενη μέρα 3 Δεκεμβρίου έχει οριστεί διεθνώς ως Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑΜΕΑ) και αφιερώσατε τον πολύτιμο χρόνο σας να γράψετε λόγια αγάπης, παρηγοριάς και συμπαράστασης για τα ΑΜΕΑ.
Απευθυνθήκατε σε εμάς τουι; γονείς που έχουμε στην οικογένεια ένα τέτοιο άτομο και είναι και από καθαρό ιατρικό λάθος.
Ναι σας πληροφορώ ότι ο γιος μου Δημήτρης γεννήθηκε πρόωρα σε ιδιωτική κλινική στο Αίγιο, δεν μπήκε αμέσως σε θερμοκοιτίδα όπως ορίζουν οι ιατρικοί κανόνες.
Μεταφέρθηκε μετά από 2 ώρες στο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα και αυτό του στοίχησε να είναι καταδικασμένο; και να μην περπατήσει ποτέ στην ζωή του.
Όσο ζήσει θα είναι σε αναπηρικό αμαξείδιο. _,
Σήμερα ο Δημήτρης είναι 27 ετών, δεν περπατά, αλλά έχει το μυαλό του, επικοινωνεί, θυμάται, πηγαίνει στο Ε.Κ.Α.ΜΕ (Ειδικό Κέντρο Αποκατάσταση; ΜΕριμνας) στο Αίγιο, παίζει θέατρο.

Σεβασμιώτατε .
Απευθυνθήκατε στους γονείς:
• Ν α έχουν ψηλά το κεφάλι ...
• Να μην απωλέσουν την υπομονή τους .
• Να προσεύχονται για τα παιδιά όλων .
• Να μην απορροφώνται με την φροντίδα του ενός και παραμελούν τα άλλα ...
Απευθυνθήκατε στην Μητέρα ειδικά:
• Ν α μην απορροφάται με το παιδί ...
• Να μην εξαντλείται σωματικά ...
• Να μην λησμονεί την συζυγική 'αγκαλιά ...
• Να μην παραβλέπει τις βιολογικέ; ανάγκε; του-συζύγου της ...
Απευθυνθήκατε στον Άνθρωπο:
• Να πλησιάσει με τρυφερότητα ένα παιδί ...
• Να δώσει ένα "φιλί ζωής" σε ένα τέτοιο άτομο ...
Σεβασμιώτατε
~ Μας αγγίξατε
~ Μας νουθετήσατε
~ Μας δώσατε επιπλέον χρόνια ζωής
~ Σήμερα για εμάς είναι μια χαρούμενη μέρα είναι μια" Shay day "
Σας μιλώ σαν πατέρας ενός παιδιού ΑΜΕΑ και σαν σύζυγος.
Μας έτυχε αυτό στην οικογένεια δεν το βάζουμε κάτω.
Δεν αγανακτούμε. Δεν τα βάζουμε με κανέναν.
Έχουµε την υγεία µας, έχουµε την εργασία µας δεν ζητάµε φιλανθρωπία από κανέναν.
Δοξάζουµε το Θεό.
Εκείνο που ζητάµε κι εµείς από τους συνανθρώπους µας είναι "µια ζεστή αγκαλιά" ένα "φιλί ζωής" και να µην µας λυπούνται.
Αποδείξατε για ακόµη µια φορά ότι έχετε µεγάλη καρδιά.
Άξια Ποιµαίνετε τον λαό σας.
Είστε ο Πνευµατικό; Ηγέτη ς της περιοχής.
Είστε ο Πνευµατικό; Πατέρας µας.
Εύχοµαι εκ βάθους καρδιά; να Υγιαίνετε, να Μακροηµερεύετε, Έτη Πολλά.
_ο πατέρας του Δηµήτρη
Στεφανἰδης Θεόδωρος
3 Δεκεµβρίου 2009
ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ
Ο κ. Νικ. Ρἀμμος από το Τορόντο Καναδά μας πληροροφορεί, ότι η ιστορία του Shay, στην οποία αναφερθήκαμε στην προηγούμενη ανάρτηση μας, έχει δημοσιευθή στο δικό του μπλόκ και στη διεύθυνση http://nikos63.blogspot.com/2008/11/blog-post_28.html. Επομένως του ανήκει πατρότης και συνεπῶς και η πνευμταική ιδιοκτησία. Δημοσιεύουμε αμέσως την πληροφορία καί ζητώ συγγνώμην δια την ακούσιον παράλειψιν. Πρέπει όμως να εξηγήσω, ὁτι πηγή μου ήταν ἑνα e-mail από φιλικό πρόσωπο, στο οποίο όμως ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ η προέλευση.
+ ο Κ & Αι Α