Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΗΛΘΕ ΣΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΜΕ!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ!
______Σαν συνέχεια και προέκταση της προηγουμένης αναρτἠσἐως μας προσφέρουμε το παρόν σημείωμα. Αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Ερντογκάν στην βασανισμένη. Γραμμένο από τόν Συνεργάτη μας κ. Μ. το προσφέρουμε ατόφιο. Στη συνέχεια παραθέτουμε και μια πρόσφατη είδηση από τη Δυτική Θράκη, στην οποία την εκπαιδευτική πολιτική χαράσσει η κα... Δραγώνα με την ανοχή της κας Διαμαντοπούλου, η οποία κατα τις πληροφορίες μας την ώρα τούτη μετέχει των εργασιών της Λέσχης Bilderberg. Ὁσοι μας κυβερνούν όχι μόνο παίρνουν εντολές από ξένα Κέντρα Αποφάσεων αλλά και μας το δείχνουν τόσο προκλητικά.
+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010

********

___________Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο … ΡΑΓΙΑΣ
Τώρα που ο κορνιαχτός και η επιτηδευμένη χρυσόσκονη, με την οποία πασπάλισαν τα φιλικά Μ.Μ.Ε. την επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας κ. Ερντογκάν, καταλάγιασε, μπορούμε να σκεφτούμε πιο ψύχραιμα, πιο καθαρά, πιο γαλήνια, και να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα απολογισμό και κάποιες σκέψεις να διατυπώσουμε, για τον ερχομό του στην πατρίδα μας, τούτη την δύσκολη ώρα της οικονομικής δοκιμασίας.
Και βέβαια περιμένουμε άμεσα την απάντηση ότι, «η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη και προετοιμασμένη από καιρό, και δεν γινόταν να αναβληθεί». Έτσι υποδεχτήκαμε την πολυμελή συνοδεία του και πολλές κυβερνητικές εφημερίδες και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, έδωσαν μήνυμα στο λαό κατά την γνώμη μας λανθασμένο. Μιλούσαν και έγραφαν για φιλική επίσκεψη, που θα φέρει λύσεις σε χρονίζοντα εθνικά προβλήματα και θα λειάνει τις «γωνίες» των σχέσεων των δύο λαών, που προκαλούν τριβές. Από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, η επίσκεψη χαρακτηρίστηκε από τους Τούρκους ιστορική και μεγάλης σημασίας.
Όμως ο σοφός λαός μας με μια παροιμία λέγει πολλά πράγματα : «Όπου ακούς πολλά κεράσια, βάστα και μικρό καλάθι». Και τούτο αποδείχτηκε πόσο σωστό είναι και αυτή την φορά. Οι μεγάλες προσδοκίες διαψεύτηκαν, τα χαμόγελα περίσσεψαν, οι φιλοφρονήσεις έδιναν και έπαιρναν, αλλά η ουσία παρέμεινε στο «ράφι» και τα προβλήματα δεν αγγίχτηκαν διόλου. Οι φίλοι μας και γείτονες Τούρκοι νομίζουμε πως ήλθαν να πάρουν και όχι να δώσουν. Άλλωστε είναι γνωστοί και φημισμένοι για τα παζάρια τους τα επιτυχημένα στις σχέσεις τους με τα άλλα κράτη, είτε είναι γειτονικά, είτε πολύ μακρυά τους.
Το χειρότερο όμως από την επίσκεψη αυτή ήταν η ατολμία των Ταγών μας, στο να προβάλλουν ευθαρσώς τα συγκεκριμένα «αγκάθια» που κατά καιρούς, αλλά και μόνιμα θέτουν οι «καλοί» μας γείτονες. Και μείς φιλόφρονες και καταδεχτικοί, ανοίξαμε την αγκαλιά μας και όχι το στόμα μας, όπως έπρεπε. Τάξαμε και δεν διεκδικήσαμε, μείναμε κλεισμένοι στη γωνιά μας, αντιμετωπίζοντας την αλαζονεία και υπεροπτικότητά τους. Ακόμη χειρότερα, δεχτήκαμε αδιαμαρτύρητα τις προτροπές τους και τα μαθήματα Δημοκρατίας και λειτουργίας του Κοινοβουλίου μας. Πράγματι αισθανόμαστε ντροπή για την συμπεριφορά των αιρετών μας αρχόντων. Η στιγμή βέβαια από την πλευρά μας δύσκολη οικονομικά, πλην η φυλή μας έχει συνηθίσει να περνά «συμπληγάδες» και στενωπούς, που γι’αυτές πάντα αίτιοι είναι και τις δημιουργούν ανίκανοι, αλλά λαοπλάνοι πολιτικοί, «οσφυοκάμπτες» και δουλικά συμπεριφερόμενοι.
Αξίζει κανείς να μελετήσει ένα κείμενο του έγκυρου δημοσιογράφου κ. Σταύρου Λυγερού που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ». Γράφει : «Η συγκυρία, όμως, έχει και άλλη όψη. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την ενδυνάμωση της Τουρκίας και την αποδυνάμωση της Ελλάδας για να προωθήσει με βελούδινο τρόπο τη νεοθωμανική στρατηγική του, που συμπεριλαμβάνει την έμμεση δορυφοροποίηση της Ελλάδας. Το δράμα είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, όχι μόνο δεν προβάλλει αντίσταση, αλλά πρωτοστάτησε για τη δρομολόγηση μιας εφ’ όλης της ύλης διαπραγμάτευσης, από την οποία η Ελλάδα έχει μόνο να χάσει».
Και δεν είναι μόνο ο κ. Λυγερός που διαπιστώνει τα πασιφανή και πασίδηλα της επίσκεψης κίνητρα. Άλλωστε ποτέ και για κανένα λόγο οι πολιτικοί της γείτονος, άσχετα με το πιο κόμμα βρίσκεται στην εξουσία, δεν προχωρούν σε ενέργειες που προηγουμένως να μην έχουν υπολογίσει το κέρδος για τη χώρα τους. Η εξωτερική τους πολιτική παραμένει ίδια και χαρακτηρίζεται από τον επεκτατισμό. Εμείς είμαστε που σχεδόν πάντοτε συλλαμβανόμαστε απροετοίμαστοι και ψωφοδεείς στην υπεράσπιση των δικαίων της πατρίδας μας. Χάνουμε την φωνή μας ; Δειλιάζουμε ; ή μήπως ακολουθούμε υποδείξεις τρίτων στην στάση μας έναντι των συμφερόντων της αιματοβαμμένης τούτης γης ;
Η επίσκεψη έγινε. Οι συνομιλίες τελείωσαν. Τα μνημόνια υπογράφτηκαν. Και πιο το αποτέλεσμα ; Ποιο θέμα που απασχολεί τις δύο χώρες, λύθηκε ; Κι αν πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις, ποια χώρα ωφελούν ; Έγιναν βήματα προς τα μπρος ή προς τα πίσω ; Ποια πολιτική φωνή μίλησε για τις αναρίθμητες παραβάσεις και παραβιάσεις διεθνών συμφωνιών;
Μας ενοχλούν πολλά σ’αυτή την υπόθεση. Θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε κάποια, δανειζόμενοι και σχόλια δημοσιογραφικά, που φαίνεται να τοποθετούνται ανεξάρτητα της κομματικής γραμμής που επιβάλλουν οι κυβερνώντες. Και είναι αλήθεια πως ο πρωθυπουργός μας παρέμεινε περισσότερο ακροατής στα λεγόμενα του κ. Ερντογκάν, ενώ πιστεύαμε πως ήταν η ευκαιρία του να μιλήσει με την γλώσσα της αλήθειας και να παρουσιάσει τις θέσεις μας. Και δυστυχώς είναι πολλά τα σημεία που χρειάζονται λύσεις. Αιγαίο, Κύπρος, Θράκη, παραβιάσεις εναερίου χώρου, βόλτες τουρκικών φρεγατών στα χωρικά μας ύδατα, λαθρομετανάστευση, γκρίζες ζώνες, casus belli, είναι μερικά απ’αυτά. Και αντί να ακούσουμε φωνή δίκαιας αγανάκτησης και διεκδίκησης, οι ψίθυροι μας περίσσεψαν και οι υποτονθορισμοί στην ημερήσια διάταξη της επίσκεψης. Και το παιχνίδι ….. έσωσε ο κύριος Πάγκαλος, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, μιλώντας για τους εξοπλισμούς. Σημειώνει η εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»: «…Επίσης, στο ζήτημα των εξοπλισμών η άποψη που εξέφρασε ο μοιραίος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις (Ύμια, Οτσαλάν…) Θ. Πάγκαλος είναι από περίεργη έως και επικίνδυνη!
Όταν η Ελλάδα συμφωνεί σε μείωση έως και…μηδενισμό των εξοπλιστικών προγραμμάτων των δύο χωρών, δείχνει να αγνοεί μια βασικότατη παράμετρο του όλου ζητήματος: η Τουρκία έχει ουσιαστικά καλύψει για τα επόμενα 10 χρόνια τις εξοπλιστικές της ανάγκες. Ποιον λοιπόν συμφέρει αυτή η - κατά τα άλλα - θελκτική πρόταση και η αποδοχή της; Πάντως όχι την Ελλάδα! Γενικά πάντως από πολιτικούς και διπλωματικούς κύκλους εκφραζόταν, μετά τις δημόσιες παρεμβάσεις του Πάγκαλου την Παρασκευή, έντονος σκεπτικισμός για τον ρόλο του. Και κάποια εκτίμηση ότι αποτελεί την εμπροσθοφυλακή της επί της ουσίας αλλαγής μιας πάγιας ελληνικής εξωτερικής πολιτικής 50 χρόνων!
Για παράδειγμα, αυτό που επίσης είπε, ότι δηλαδή συνήθως είναι οι… διπλωμάτες που δημιουργούν τα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, είναι δυνατόν να εκστομίζεται από στόματος έλληνα αντιπροέδρου της κυβέρνησης;
Δ η λ α δ ή; Οι διπλωμάτες εφηύραν το casus belli;»
Σε άλλο σημείο η εφημερίδα σχολιάζοντας τα επί μέρους μνημόνια και συμβάσεις που υπογράφτηκαν σημειώνει: «...Σε αρκετές περιπτώσεις η κυβέρνηση Παπανδρέου έδωσε χωρίς να πάρει το παραμικρό αντάλλαγμα. Και σε αρκετές άλλες απλώς…προσευχόμαστε να μην έχουν συμφωνηθεί στο δυσώδες παρασκήνιο τα χειρότερα! Για παράδειγμα :
• Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου συμφώνησε στην αναθεώρηση των βιβλίων της Ιστορίας! Μας πήγε δηλαδή στην εποχή…Ρεπούση κι ακόμα χειρότερα!
• Στο μείζον θέμα της επανεισδοχής των λαθρομεταναστών, ο υπουργός Μιχ. Χρυσοχοΐδης έβγαλε μια…θριαμβική ανακοίνωση, ότι υπέγραψε, λέει, με τον τούρκο ομόλογό του απόφαση για την αποτελεσματική εφαρμογή των διατάξεων του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής. Αλλά στην ίδια ανακοίνωση και ενώ επισημαίνεται πως η Τουρκία «θα ορίσει ένα λιμάνι στη Σμύρνη ή κοντά σ’αυτήν, με στόχο να λειτουργήσει σε χρονικό διάστημα τριών μηνών ως συνοριακός σταθμός, ο οποίος θα χρησιμοποιείται για την επαναπροώθηση μη νομίμως εισερχομένων μεταναστών», αμέσως μετά υπογραμμίζεται ότι «στο πλαίσιο του διμερούς πρωτοκόλλου η τουρκική πλευρά συμφώνησε να δέχεται ετησίως τουλάχιστον 1.000 αιτήματα επανεισδοχής»! Δηλαδή στην ουσία ο Χρυσοχοΐδης κατάργησε και την προηγούμενη συμφωνία Παπανδρέου – Τζεμ, που δεν περιείχε αριθμό αποδοχής αιτημάτων επανεισδοχής, αλλά και τη συμφωνία Παυλόπουλου – Μπαρό, που επίσης δεν περιείχε αριθμό και μάλιστα πολύ μικρό! Στην πραγματικότητα παραχωρήσαμε επιχειρήματα στην Τουρκία, προκειμένου να ισχυρίζεται, για την ενταξιακή της διαδικασία, ότι δεν παραβιάζει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ελλάδας και της Ε.Ε, αφού προφανώς δεν θα έχει πρόβλημα να δέχεται…..1.000 και να «μας γράφει» για τις υπόλοιπες χιλιάδες!».
Και μόνο από αυτά καταλαβαίνουμε ότι αφήνουμε στην τύχη τους τα ανοικτά μέτωπα και ενεργούμε εις βάρος της Εθνικής μας υπόστασης και ακεραιότητας. Εδώ μας έφθασαν. Στο τελευταίο σκαλοπάτι της δουλικότητας και αναξιοπρέπειας στα εθνικά θέματα. Δεν μας έφθαναν τα οικονομικά προβλήματα, προβληματα κατ΄εξοχήν επιβίωσης του ελληνικού πληθυσμού, ξεπουλάμε τώρα και την εθνική κυριαρχία. Και μόνο που μας απομένει είναι η ελπίδα και η απαντοχή μας στον Θεό και την Υπέρμαχο Στρατηγό Παναγία μας, διότι οι πολιτική των πολιτικών μας είναι «Ο Θεός να φυλάει».
*************

ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ

Ένα πολύ μεγάλο εθνικό θέμα έχει συγκαλυφθεί στην Θράκη! Σε εκδήλωση για το κλείσιμο των σχολείων τους οι Τούρκοι της περιοχής είχαν τυπώσει φανέλες και τις μοίρασαν στα παιδιά τις οποίες και φορούσαν με το σύνθημα: "Ανεξάρτητο τουρκικό κράτος της Θράκης"!!!Όλα τα παιδάκια φορούσαν αυτές τις φανέλες που είχαν τυπώσει οι Τούρκοι και έκαναν την προπαγάνδα τους. Γιαυτό λέμε ότι το θέμα με την Χαρά Νικοπούλου είναι τόσο σοβαρό που έχει πολλά ύποπτα σημεία για την κυβέρνηση.