Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ = Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΣ ΨΕΥΔΕΣΘΑΙ!

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΛΟΙ ή ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ!

ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ !
ΠΡΑΣΙΝΟΙ KAI  ΓΑΛΑΖΙΟΙ ! 
ΚΟΚΚΙΝΟΙ KAI ΚΙΤΡΙΝΟΙ !

________Χρόνια τώρα τό λέγαμε, ότι δηλ. η πολιτική είναι η τέχνη του επιστημονικώς ψεύδεσθαι! Αλλά δεν μπορούσαμε να το αποδείξουμε. Να όμως που ήλθε η ώρα των αποδείξεων. Οι πολιτικοί ξεσκεπάσθηκαν! Οι εφημερίδες το αποδέχθηκαν καί το γράφουν! Το μυστήριο λύθηκε! Από τήν ώρα που οι πολιτικοί μας εθεώρησαν τη σχέση τους με τον Θεό σαν ένα κομμάτι του πολιτικού τους παιγνιδιού, δηλ. ένα τρόπο για να αυξάνουν την κομματική τους πελατεία, η συνείδησή τους έγινε πιο χαλαρή! Στην πλειονότητά τους η σχέση τους με την Εκκλησία είναι "προς το θεαθήναι", δηλ. για νά φανούν! Συνήθως δεν είναι ζωντανά Μέλη της Εκκλησίας! Δεν εξομολογούνται! Δεν μεταλαμβάνουν των Αχράντων Μυστηρίων! Γενικώς δεν θρησκεύουν! Θέλουν όμως να φαίνωνται, ότι είναι πιστοί άνθρωποι για να κερδίζουν την ψήφο των πιστών τέκνων της Εκκλησίας! Διότι παρά τόν πόλεμο που κάνουν κατά της Εκκλησίας, γνωρίζουν καλά, ότι η Εκκλησία ασκεί ακόμη μεγάλη επιρροή στη συνείδηση των πιστών της!  Έτσι η συνείδησή τους είναι πολύ χαλαρή! Τό ψέμμα λοιπόν είναι τό πιό απλό αμάρτημά τους! Δεν είναι ειλκρινείς! Υπόσχονται, για να μη εκτελέσουν! Λέγουν, αλλά δεν πράττουν! Όλα αυτά ισχύουν γενικώς για την πλειονότητα τών πολιτικών μας, κυρίως όμως για τους εξ αυτών μεγαλόσχημους ή καί τούς ανελθόντας σε υπουργικούς θώκους! Πάντοτε καί εις όλα τα κοινωνικά στρώματα υπάρχουν βεβαίως καί οι φωτεινές εξαιρέσεις! Σέ όλα τά κόμματα επίσης υπάρχουν αυτές οι φωτεινές εξαιρέσεις, είναι όμως οι εξαιρέσεις! Ακόμη και στην Αριστερά υπάρχουν και πιστά Μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας και έντιμοι άνθρωποι! Ιδίως στην Αριστερά υπάρχουν οι "Νικόδημοι", δηλ. οι κρυφοί μαθητές του Κυρίου! (Παρενθετικά σημειώνω: Ποιός θα επίστευε, ότι ο Χαρίλαος Φλωράκης θα καλούσε ιερέα για να εξομολογηθή; Καί όμως εξομολογήθηκε σε αγιορείτη πνευματικό Πατέρα! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι είχε ζητήσει να ενταφιασθή στον αυλόγυρο ενός εξωκκλησίου του χωριού του!) Σ'ολόκληρο λοιπόν τό πολιτικό φάσμα υπάρχουν οι φωτεινές εξαιρέσεις! Ακόμη καί στο χώρο της Αριστερής ιδεολογίας μπορεί να υπάρχουν πιστοί χριστιανοί και έντιμοι άνθρωποι!  Γενικώς όμως η πολιτική είναι η Τέχνη του επιστημονικώς ψεύδεσθαι!
________Τό είχε ομολογήσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο 1ος: "Στην πολιτική, είπε, ούτε όσα γίνονται, λέγονται· ούτε ομως καί όσα λέγονται, γίνονται!"  Κανείς τότε δέν υποβλήθηκε στον κόπο νά διαμαρτυρηθεί! Ελάχιστοι ίσως κατανόησαν το βαθύτερο νόημα της ρήσεως Καραμανλή, ότι δηλ. η πολιτική είναι η τέχνη της υποκρισίας, καί άρα του ψεύδεσθαι! 
________Σήμερα πιά, καθώς η οικονομική κρίσις ενέσκηψε στη Χώρα μας,  όλα γίνονται ποιό καθαρά! Όλα ελέγχονται κάτω από τό φως της ημέρας! "Η φτώχεια φέρνει γκρίνια"  λέγει ο θυμόσοφος Λαός μας. Ειδικά  η γκρίνια για την οικονομία φέρνει συνεχώς νέες αποκαλύψεις! Ιδού, λοιπόν, πως τώρα διαμορφώνεται η κατάσταση. Θα σας την περιγράψουμε με ωμά λόγια! Θα σας πούμε όλη την αλήθεια, έτσι όπως προβάλλεται από τα μέσα ενημερώσεως, ακόμη και από τον Τύπο της συμπολιτεύσεως.
________Καθώς φαίνεται καί ο κ. Καραμανλής καί ο κ. Παπανδρέου ήσαν πλήρως ενήμεροι για το ναυάγιο της ελληνικής οικονομίας! Το εγνώριζαν ήδη από τον Ιανουάριο του 2009! Είχαν κληθή στις Βρυξέλλες, όπου έμαθαν από τους Ευρωπαίους Εταίρους μας τα σχετικά! Ενημερώθησαν, αλλά δεν είπαν στο Λαό την αλήθεια! Ενημερώθησαν, αλλά δεν έπραξαν κάτι, όταν ακόμη ήταν καιρός, για να αποτρέψουν τήν επερχόμενη καταστροφή!  Και ο μέν κ. Καραμανλής ωδήγησε την Χώρα σε πρόωρες εκλογές, μόνο καί μόνο για να ξεφορτωθή το πρόβλημα, ο δέ κ. Παπανδρέου είχε συμφωνήσει την υπαγωγή της Χώρας στο ΔΝΤ ήδη από τον Νοέμβριο του 2009, όπως ωμολόγησε πρό ημερών ο κ. Στρώς-Καν, αλλά  "ο κ. Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό"! Έτσι είπε επί λέξει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. Επιτρέψατέ μου, λοιπόν, να σας παρουσιάσω ένα ανθολόγιο από τά δημοσιεύματα κυρίως του Αθηναϊκού Τύπου και δηλώνω, ότι δεν ευθύνομαι οσάκις αυτά χρησιμοποιούν μια σκληρή γλώσσα ή και βαρείς χαρακτηρισμούς για διακεκριμένα πολιτικά Πρόσωπα. Η λέξις κλειδί στην έρευνά μας είναι η λέξις και η έννοια "ψέμμα".

ΓΙΑ ΤΟΥΣ κ.κ. Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ τόν 2ο και Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
"Από τόν Ιανουάριο του 2009 Καραμανλής καί Παπανδρέου εγνώριζαν τι θα ακολουθήσει", είχε ισχυρισθή σε ανύποπτο χρόνο ο Οικονομολόγος καί Αναλυτής κ. Δημήτριος Καζάκης, όπως θα διαπιστώσετε στο Video, το οποίο σας έχουμε  στο τέλος του παρόντος σημειώματος. Ήδη έχει επιβεβαιωθή από τόν κ. Στρώς-Καν!
ΓΙΑ ΤΟΝ κ. Γ.  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • "Λεφτά υπάρχουν" έλεγε ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου!    Καί νά τώρα η τραγική αλήθεια: Πολλά πρατήρια βενζίνης κλείνουν πιά, επειδή δεν έχουν πελατεία! 
  •  Δραστική μείωση στο πελατολόγιο του ΟΤΕ", γράφει  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
  • Πωλούν τα χρυσαφικά τους οι Έλληνες! Ένας εργολάβος οικοδομών της Θεσσαλονίκης πήγε σε Ενεχυροδανειστήριο καί έδωσε το ολόχρυσο ρολόϊ του ROLEX αξίας 8.500 € αντί του ποσού των 2.500 € για να αγοράσει πλακάκια για το σπίτι του (βλ.Πρωϊνή εκπομπή του MEGA, Ενεχυροδανειστής της Θεσσαλονίκης κ. Μπουκοβίνος, της 06.05.2011, ώρα 09.15΄).
  • "ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ του Παπανδρέου η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ.", γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της 5ης Μαΐου 2011.
  • 'Αποκάλυψη-βόμβα του Ντ. Στρώος-Καν για τον Γ. Παπανδρέου. ΠΑΖΑΡΕΥΕ ΤΟ ΔΝΤ από τον Νοέμβριο του 2009"- Τον ξεσκεπάζει με συνέντευξή του ο Ντ. Στρος-Καν 
  • Για αναξιοπιστία και επιχείρηση εξαπάτησης του λαού τον κατηγορεί η Ν.Δ., γράφει ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ της 5ης Μαΐου 2011
  • Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΩΣ-ΚΑΝ: "Λέω, υπερβάλλοντας, ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ στην Ελλάδα κλείσαμε το θέμα 15 μέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές Αρχές και το κάναμε υπόγεια.  Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές Αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό.  Αλλά από την αρχή είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο.  Με είχε πάρει τηλέφωνο το μήνα Νοέμβριο - Δεκέμβριο του 2009, λέγοντάς του ότι χρειαζόμαστε βοήθεια". (βλ. ένθ ανωτ.)
  • " Αποκάλυψη-βόμβα για τον Γ. Παπανδρέου: Από τον Νοέμβριο του 2009 παζάρευε το ΔΝΤ!
  • Τον ξεσκεπάζει με συνέντευξή τιου ο Ντ. Στρός- Καν῍
  • Για αναξιοπιστία και επιχείρηση εξαπάτησης του λαού, τον κατηγορεί η Ν.Δ." (Βλ. Αδέσμευτος της 5.05. 2011)
ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.  "Καί όπως εδώ και αρκετούς μήνες το "ΠΑΡΟΝ" έχει αποκαλύψει με τεκμηριωμένα ρεπορτάζ, η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε από την Αμερική για να χτυπηθεί το ευρώ και ν' ανασάνει το δολάριο.  Και αυτήν την αποστολή την εξετέλεσε στην εντέλεια ο Γιώργος Παπανδρέου, μόνο που αυτό το πληρώνει πολύ ακριβά η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, με πρώτες τις αδύναμες κοινωνικές τάξεις, που καταδικάστηκαν σε συντάξεις και μισθούς πείνας" (βλ. Το ΠΑΡΟΝ, Κυριακή του Πάσχα)
  • Ψέμματα και στις επενδύσεις;   "Γερμανοί καί Ε.Ε. τορπίλισαν την ανάθεση στο Ελληνικό γιατί ο αρχιτέκτονας του πρωθυπουργού συμμετέχει στις αποκρατικοποιήσεις με εταιρεία!  Ο "ΦΙΛΟΣ" ΑΘΕΜΠΙΓΙΟ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡ" Παρασκηνιακές πιέσεις της Γερμανίας στην Ε.Ε., για να μπλοκάρει τη συμφωνία, ματαίωσαν το σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού από το Κατάρ.  Τα βέλη των Βρυξελλών στόχευαν τον "αδιαφανή" ρόλο του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο, που είχε -χωρίς διαγωνισμό- αναλάβει τη μελέτη.  Η ελληνική πλευρά αντέτεινε ότι ο Χ. Αθεμπίγιο "θα κάνει τη μελέτη αμισθί ως προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού".  Η δημοσιοποίηση όμως του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. εμφάνισε ως σύμβουλο την εταιρεία Barcelona Strategic Urban Systems (BUS), ένας από τους ιδιοκτήτες της οποίας είναι ο "αμισθί" εργαζόμενος για το σχέδιο στο Ελληνικό, κ. Αθεμπίγιο."  (βλ. ΕΛΕΥΕΡΟΤΥΠΙΑ της 03.05.2011) 

  • " Ο Πρωθυπουργός έκανε τη δουλειά των ΗΠΑ", θα υποστηρίξει ο κ. Αλ. Τσίπρας (βλ. ΑΥΓΗ της 6ης Μαϊου 2011)
  • "Γιώργο, όχι άλλα ψέματα" γράφει στην πρώτη σελίδα της η εφημερίδα "ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13" της 6ης Μαϊου 2011. Και συμπληρώνει: " 12 μήνες, 12 μήνες αποτυχίας. Η τρόϊκα απαιτεί νέα μέτρα σε βάρος του κοινωικού κράτους, έως την πλήρη εξαθλίωση"
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • "Η Κυβέρνηση λέει ψέμματα για την οικονομία", λέγει Βουλευτής (βλ. Το Παρασκήνιο, 07.04.2011)
  • "Σύρουν τη Χώρα σε οδυνηρή περιπέτεια", γράφει ο κ. Β. Κοραχάης (βλ. ΕΣΤΙΑ 07.04.2011)
  • "Στημένη κρίση χρέους για να περάσουν μέτρα", γράφει το ΠΑΡΟΝ (βλ. 30.04.2011) 
  • "Η Ελλάδα παραιτήθηκε αμετάκλητα"καί "άνευ όρων" της εθνικής κυριαρχίας", ισχυρίζεται ο κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. (βλ. το ΠΑΡΟΝ, 17.04.2011).
  • "Με τις Συμβάσεις Δανεισμού, που είναι εκτός Συντάγματος.
  •  Σε κατάσταση ΚΑΤΟΧΗΣ βρίσκεται η Ελλάδα¨, λέγει ο Συνταγματολόγος Καθηγητής κ. Γ. Κασιμάτης. Καί συμπληρώνει: "Δεσμεύονται όλες οι περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας, που χρησιμεύπουν για την 'άμυνα της Χώρας και όλες οι πηγές πλούτου"! (βλ. το ΠΑΡΟΝ, Κυριακή του Πάσχα 2011). 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
  • " Για μισθούς Βουλγαρίας μας πάνε! Το είπε στον Αρχιεπίσκοπο κορυφαίος Υπουργός" (βλ. Το ΠΑΡΟΝ, 30.04.2011). 
ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ
  • "Αυτοδιαψεύδεται, προσπαθώντας ....να μαζέψει τα ασυμμάζευτα" γράφει  για τον ανεκδιήγητο κ. Πάγκαλο  η κα Κατερίνα Κατσαβού (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ , της 21ης Απριλίου 2011) καί απαριθμεί τα ψέμματα του κ. Πάγκαλου, αριθμώντας ΨΕΜΑ 1ο της 18/04, ΨΕΜΑ2ο της 19/04, ΨΕΜΑ 3ο της 19/04,  ΨΕΜΑ 4ο, ΨΕΜΑ 5ο καί ΨΕΜΑ  6ο της 20/04/2011.
  • "Παραμένει υβριστής, συνεχίζει να ψεύδεται και τώρα αρχίζει να απειλεί" λέγουν για τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως, οι της Νέας Δημοκρατίας (βλ. ενθ. ανωτέρω).  
ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  • ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ Ο ΜΕΓΑΣ ΤΣΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:  "Η διαρκής Πρωταπριλιά του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου", γράφει η εν λόγω εφημερίδα – Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011- και μας παρουσιάζει το ημερολόγιο των δηλώσεων του κ. Παπακωνταντίνου:

  • Η διαρκής Πρωταπριλιά του Γ. Παπακωνσταντίνου
    Η σταδιακή διολίσθηση από το «όχι»στο «ίσως» και στο «ναι». 2010
     Τρίτη 6 Απριλίου: «Ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε ενέργεια εκ μέρους της χώρας μας για την αλλαγή των όρων της πρόσφατης συμφωνίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Μηχανισμό Στήριξης… Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει την ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού».


     Παρασκευή 9 Απριλίου: «Η Ελλάδα δεν σκοπεύει να κάνει χρήση του μηχανισμού» και πρώτη φορά μιλάει για «συγκεκριμενοποίηση του μηχανισμού».


     Κυριακή 11 Απριλίου: « Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού, παρ’ όλο που αυτός είναι, ήδη, άμεσα διαθέσιμος. Στόχος είναι και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε να δανειζόμαστε απρόσκοπτα από τις αγορές».


     Τετάρτη 14 Απριλίου: « Δεν είναι η πρώτη μας επιλογή, η χρήση του μηχανισμού. Η επιλογή μας είναι να βγούμε και να δανειστούμε στην αγορά. Αν κρίνουμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να ζητήσουμε την ενεργοποίησή του, θα το κάνουμε. Αλλά εξαρτάται από μια σειρά παραμέτρων, ένας εκ των οποίων είναι τα επιτόκια. Αλλά όχι μόνο».


     Πέμπτη 15 Απριλίου: Επιστολή σε επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν, γενικό διευθυντή ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος- Καν και πρόεδρο ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ζητώντας «διαβουλεύσεις πάνω σε ένα πολυετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, που θα στηρίζεται στα συμπεράσματα του Ecofin του Φεβρουαρίου και το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί με οικονομική βοήθεια από τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να αιτηθούν μια τέτοια βοήθεια». Τις χαρακτηρίζει συνομιλίες και όχι ενεργοποίηση μηχανισμού».


     Σάββατο 17 Απριλίου: «Κανείς απολύτως δεν έχει πει ότι πρέπει να λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα το 2010. και για έναν απλό λόγο. Έχουμε πάρει πιο πολλά μέτρα από ότι χρειαζόταν ώστε να εξασφαλίζουμε την επίτευξη του στόχου, Eurogroup Μαδρίτης.


     Δευτέρα 19 Απριλίου: «Η συζήτηση είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί θα δώσει τη δυνατότητα, αν αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού, να κινηθούμε πάρα πολύ γρήγορα».


     Τετάρτη 21 Απριλίου: «Δεν θα υπάρξουν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για φέτος. Θα υπάρξει περαιτέρω εξειδίκευση των πολιτικών δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών αλλαγών για τη διετία 2011-2012».


     Παρασκευή 23 Απριλίου: Σχεδόν δύο ώρες μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού από το ακριτικό Καστελόριζο, ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυπτε στους εκπροσώπους του Τύπου πως η κυβέρνηση έχει προσφύγει στο ΔΝΤ από τις 15 Απριλίου, όταν απέστειλε την επιστολή έναρξης των διαβουλεύσεων! Λίγο νωρίτερα απέστειλε την επίσημη επιστολή ενεργοποίησης του μηχανισμού σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΕΚΤ. Το ΔΝΤ «καλύφθηκε» από την πρώτη επιστολή και ξεκίνησε τις διαδικασίες.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

Η ΑΞΙΑ - 24/4/2011

  • Πρωταγωνιστής είναι και πάλι ο Υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου:                    "Ανακοίνωσε νέες θυσίες και αμέσως μετά πήρε πριβέ το προεδρικό αεροπλάνο" για να μεταβή στην Ουάσιγκτον, καθ' όν χρόνον ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας  κ. Ζάν-Κλοντ Τρισέ, από τον οποίο δανειζόμαστε για να επιβιώσουμε,  μετέβη εκεί μέ το αεροπλάνο της γραμμής. Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών της φτωχής Ελλάδος εξόδευσε 150.000 € για καύσιμα του Προεδρικού αεροσκάφους, ενώ ο δανειστής μας κ Τρισέ μόλις 15.000 €. Σας καλώ να σκεφθήτε: "ποιός κοροϊδεύει ποιόν;"   (βλ. ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, και Η ΑΞΙΑ-ΑΠΟΨΗ της 24.04.2011).
  • "Γράφτηκε, ότι ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο έλαβε 450.000.000 ευρώ προκειμένου να κάνει τη Σύμβαση του Χρέους.  Πρόκειται για εργασία την οποία οι ικανότατοι νομικοί σύμβουλοι της Τραπέζης της Ελλάδας θα μπορούσαν να κάνουν χωρίς αμοιβή.  Μου φαίνεται αδιανόητο να αληθεύει αυτή η πληροφορία.  Αδιανόητο είναι, όμως, επίσης, το ότι μετά από δέκα ημέρες αφότου δημοσιεύτηκε δεν υπήρξε διάψευση.  Περιμένω και ελπίζω..." (βλ. Η ΑΞΙΑ της 16ης Απριλίου 2011)
  • "Μία επίκαιρη ερώτηση: Στίς 18 Ιουνίου 2010, ένα μήνα περίπου μετά την υπερψήφιση του μνημονίου από τη Βουλή, κατατίθεται η υπ' αριθμ. 11815 ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Οικονομικών με θέμα τη "Διαμεσολάβηση δικηγορικών γραφείων για τη δανειακή σύμβαση Ελλάδασ- Κρατών Ευρωζώνης".  Την ερώτηση υπογράψουν οι Τσίπρας, Λαφαζάνης, Παπαδημούλης και Δρίτσας και είχε ως εξής:
  • -Ποια δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέλαβαν αυτό το διαμεσολαβητικό ρόλο για την οριστικοποίηση δανειακών συμβάσεων; 
  •   - Ποια συμβαλλόμενα μέρη εκπροσώπησε κάθε ένα από τα παραπάνω δικηγορικά γραφεία; 
  •   -Με ποια διαδικασία επιλέχτηκαν;  
  • -Ποιος ήταν ακριβώς ο ρόλος αυτών των δικηγορικών γραφείων;" (βλ. Η ΑΞΙΑ- ΑΠΟΨΗ της 21ης Απριλίου 2011)
  • "Κούρεμα" ζήτησε το ΠΑΣΟΚ για τα 96.800.000 ευρώ που χρωστάει στην ΑΤΕ!  Αληθεύει ότι το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την ΑΤΕ-bank είτε την επιμήκυνση με ευνοϊκότερους όρους των δανείων του, είτε το κούρεμα μέρους των οφειλών του, που ανέρχεται στα 96.800.000 ευρώ με λήξη το 2013; Μα καλά, εκεί στο κόμμα δεν γνωρίζουν ότι τις όποιες διαγραφές - απομειώσεις - ζημίες θα κληθούν να τις πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσω της συμμετοχής του Δημοσίου στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας;  Για την ιστορία πάντως τις διαπραγματεύσεις φέρεται να τις έχει αναλάβει ένα "πράσινο" στέλεχος του ομίλου, άτυπος σύμβουλος της διοίκησής του, του οποίου σύζυγος είναι η ιδιαιτέρα του ΓΑΠ" (βλ. Το ΠΑΡΟΝ της 30ής Απριλίου 2011)
ΓΙΑ ΤΟΥΣ κ.κ. Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  • "Από τόν Ιανουάριο του 2009 Καραμανλής καί Παπανδρέου εγνώριζαν τι θα ακολουθήσει", ισχυρίζεται ο Οικονομολόγος καί Αναλυτής κ. Δημήτριος Καζάκης. "Ο κ. Κωνστ. Καραμανλής, ο 2ος,  ως Πρωθυπουργός καί ο κ. Γεώργ. Παπανδρέου, ως Αρχηγός της Αντιπολιτεύσεως είχαν κληθή στις Βρυξέλλες, είχαν ακούσει την Απόφαση της Ε.Ε. ότι η Ελλάδα πρέπει "να μπή στήν πρέσσα" καί είχαν συμφωνήσει"!, ισχυρίζεται ο κ. Καζάκης. Θα τον ακούσετε στο video, που σας παραθέτουμε. Να το ακούσετε μέχρι τέλους, παρακαλώ. Το υλικό καί η φωτογραφία, που δημοσιεύεται παρακάτω είναι από τό http://www.youtube.com/watch?v=Pgb71Hxi8hE



Δήτε, παρακαλώ, το σχετικό video.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΑΝΔΡΕΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
_________Για τον Ανδρέα Παπανδρέου ο κ. Βασ. Κόκκινος στην ΕΣΤΙΑ της 06.05.2011 γράφει: "...ο  ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ έδωσε το παράδειγμα της σπατάλης και της ανοχής της διαφθοράς, διά της παροιμιώδους φράσεώς του: " Είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του αλλά όχι και 500 εκατομμυρια!¨. Στήν προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία ...ανέχθηκε την εξαπάτηση του κράυους και των υπηρεσιών της Ε.Ε. δια ψευδών δικαιολογητικών  των επιδοτήσεων". Αλήθεια, ποιός μπορεί να ξεχάσει εκείνο τό ανεπανάληπτο σλόγκαν: ¨Τσοβόλα, δώστα όλα!" κατά την διάρκεια ενός προεκλογικού αγώνος!   

ΤΕΛΙΚΟ  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
_________Το τελικό συμπέρασμα μας το δίδει μία προσωπικότης του καλλιτεχνικού κόσμου, η κα Μαίρη Λίντα. "Τότε ήταν όλα αθώα. Τώρα δεν είναι...." Καί προσθέτει: "Πιστεύω στον Θεό...Έμεινε κάτι άλλο για να πιστέψουμε; Αυτή είναι η δύναμή μου..." (βλ. Το ΠΑΡΟΝ της 13ης Μαρτίου 2011) . Ας μείνουμε λοιπόν κοντά ή ας γυρίσουμε στόν Σωτήρα Χριστό, ο Οποίος είπε και διακήρυξε:         "Εγώ ειμί η οδός και η αλήθεια καί η ζωή!" (Ιωάνν. 14,6)
Αίγιον, 6η Μαΐου 2011
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

********
ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Κόσμος" των ΠΑΤΡΩΝ
 (φ. της 6ης Μαϊου 2011) 

"ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ,
Είχε όνειρο να γίνει πολιτικός;"   
______Η "τσούχτρα" αυτή φυλλάδα, η οποία δεν μπορεί να λογισθή ως σοβαρή εφημερίδα, με τίτλο "Κόσμος της ενημέρωσης" και εκδίδεται στην Πάτρα, δεν βρίσκει ένα καλό λόγο για το ταπεινό πρόσωπό μας. Πάντοτε είναι δεικτική, πάντοτε εκτοξεύει εναντίον μας το δηλητήριό της. Έτσι λοιπόν από τό σημείωμά μας, ότι "τό καράβι Ελλάς, βυθίζεται", παραλείπει τήν ουσία του ζητήματος καί σημειώνει το παραπάνω ερώτημα. Απαντώ λοιπόν μέ ευθύτητα.
Όχι, κύριοι, δεν με ενδιαφέρει η πολιτική καί ουδέποτε υπήρξα είτε αφισοκολλητής, είτε νεροκουβαλητής σε οποιοδήποτε κομματικό σχήμα! Ως Επίσκοπος καί Ηγέτης του πιστού Λαού, που συγκροτεί τό πλήρωμα της λαχούσης μοι Επαρχίας, ενδιαφέρομαι όχι μόνον για την ηθική εξύψωση των ψυχών των ανθρώπων, αλλά και για τα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων της Μητροπόλεώς μου. Θέλω νά έχουν καί τόν Ουράνιο Άρτο, δηλ. τον Χριστό μας παρόντα στη ζωή τους, αλλά και τόν επιούσιο άρτο, δηλ. τα πρός το ζήν στην καθημερινή τους πορεία. Γι΄αυτό και με την βοήθεια του Θεού  ιδρύσαμε, ανεγείραμε εκ θεμελίων και συντηρούμε δύο Γηροκομεία, ένα στο Αίγιο καί ένα στα Καλάβρυτα, δύο Μονάδες Περιθάλψεως Κατακοίτων, ένα Βρεφονηπιακό Σταθμό, ένα Εστιατόριο "ΤΟ ΚΕΛΛΑΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ', ένα κατάστημα διανομής τροφίμων κλπ. Γι΄αυτό και αναλισκόμεθα καθημερινώς για την ανακούφιση του Λαού μας. ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΝΝΕΑ ΕΥΡΩ και ΟΓΔΟΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ (3.242.049,85 €) ήταν οι Δαπάνες της Μητροπόλεώς  μας σε έργα Κοινωνικής Προνοίας και Αγαθοεργίας κατά το έτος 2010!  Σεβασθήτε, λοιπόν, τον κόπο μας και αφήστε κατά μέρος τις ειρωνείες! Δεν σας τιμούν!
Επομένως δεν με ενδιαφέρει η πολιτική, κρίνω όμως τους Πολιτικούς, καθ' ό έχω δικαίωμα και ως Πολίτης καί ως Αρχιερεύς! Με ενδιαφέρει η εδαφική ακεραιότης της Πατρίδος μας! Μπορώ να ελέγχω και να κατακρίνω τους κλέφτες του Δημοσίου χρήματος, αλλά καί τους προδότες της Ελλάδος, όποιοι κι αν είναι, όπου κι΄άν ανήκουν! Δεν σας ανησυχεί τό γεγονός, ότι ο Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και υψηλόβαθμο Στέλεχος-Σύμβουλος άλλοτε του Ανδρέα Παπανδρέου κ. Γεώργιος Κασιμάτης φωνάζει με όλη τη δύναμη της ψηχής του ότι η Ελλάδα ευρίσκεται ¨σε κατάσταση κατοχής"; "Είναι χειρότερη η θέση της Χώρας από τη θέση του προτεκτοράτου!" λέγει συμπληρωματικά. 
Παρακαλώ, λοιπόν, εφ εξής να μη είσθε αδιάντροποι! Σεβασθήτε, τουλάχιστον τήν 33ετή διακονίαν μου στην ιστορική αυτή έπαλξη της Εκκλησίας μας, την ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, την οποίαν, ελέει Κυρίου, ποιμαίνω από του έτους 1978!  Σεβασθήτε την ταπεινή προσφορά μου! 
+ Ο Κ. και Αι. Αμβρόσιος