Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ πλ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

"Οι Ιερείς της Αιγιάλειας είναι εδώ μαζί σας"
Με το σύνθημα αυτό χαραγμένο πάνω σε ένα πανό, αντιπροσωπεία από 40 Ιερείς της περιοχής της Αιγιάλειας της Ιεράς Μητροπόλεως χθές το απόγευμα (Κυριακή 5η Ίουνίου) μετέβησαν με πούλμαν από το Αίγιο στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους εκατοντάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους εκεί "αγανακτισμένους πολίτες", οι οποίοι με την εκεί παρουσία τους εκφράζουν την οργή, την αγανάκτηση και το θυμό τους απέναντι στην μνημονιακή πολιτική.


Αφορμή για την ενέργεια αυτή των Ιερέων μας, στάθηκε το γεγονός ότι καθημερινά πλέον ως εφημέριοι είναι δέκτες όχι μόνο της οικονομικής ανέχειας, λόγω των επώδυνων οικονομικών μέτρων, που μέρα με τη μέρα καθιστούν δυσβάστακτη την επιβίωση των συνανθρώπων μας, αλλά και της αγωνίας και ανησυχίας τους για την υποθήκευση της εδαφικής μας κυριαρχίας και της εθνικής μας ακεραιότητας με τους ἀντισυνταγματικούς και παράνομους όρους του Μνημονίου, όπως δικηρύσσει ο Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιος Κασιμάτης.

Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους εκεί αγανακτισμένους πολίτες, μόλις αντίκρυσαν τους ιερείς μας, αντέδρασαν με έντονα χειροκροτήματα και θερμές επιδοκιμασίες, συνοδευόμενες από συνθήματα όπως:


«Μπράβο σας!», 
«Επιτέλους οι ιερείς είναι κοντά μας!»,
«Έτσι, να είστε κοντά σε μας, κοντά στο λαό!»,
«Παπά κάνε μια ευχή να φύγουν οι κλέφτες από τη Βουλή!»,
«Παπά μπροστά, παπά γερά με τσαμπουκά!»,
«Να μιλήσει η Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος!»,
«Είστε οι πρώτοι που ήρθατε!».
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι οι συγκεντρωμένοι άνοιγαν διάδρομο για να περάσουν οι ιερεἰς μας, με αποτέλεσμα  μέσα σε λίγα μόλις λεπτά της ὠρας να βρεθούν  από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην Πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή, στο κέντρο των εκδηλώσεων.

Ως αμελητέα εξαίρεση από τον γενικό αυτό κανόνα μπορεί να αναφερθούν  κάποιες σποραδικές φωνές αρνητικής αποδοχής των ιερέων μας εκ μέρους ωρισμένων, οι οποίοι μέ τον τρόπο αυτό εξέφραζαν την απουσία της Διοικήσεως της Εκκλησίας από τα προβλήματα και τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες και γενικώτερα η Χώρα μας. Κάποιοι χρησιμοποίησαν την γνωστή καραμέλλα  για την εκκλησιαστική περιουσία, για την διανομή της στο Λαό ή για την φορολόγηση της περιουσίας αυτής. Τούτο συμβαίνει διότι ο περισσότερος κόσμος δεν έχει επαρκή ενημέρωση  ως προς το γεγονός ότι η Εκκλησία φορολογείται κατά τρόπο ληστρικό με κίνδυνο να διακοπή το κοινωνικό της έργο. Σήμερα οι Ναοί μας δυσκολεύονται πάρα πολύ στο να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά τους ἐξοδα.  
Το μήνυμα το οποίο μας μετέφεραν οι Ιερείς μας, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό, την ικανοποίηση και την συγκίνησή τους, είναι ότι σήμερα αποτελεί επιτακτική ανάγκη η Εκκλησία να σταθεί δίπλα στο Λαό, να τον αφουγκραστεί και να ασκήσει μια ουσιαστική ποιμαντική όχι απλά και μόνο για να του επιλύσει τις συνέπειες της οικονομικής του ανέχειας αλλά κυρίως για να του δώσει πνευματικά εφόδια, που θα τον βοηθήσουν να αλλάξει την κοινωνία και να στηριχθεί σε ηθικές αξίες και ιδανικά.

Αίγιον, 6 Ιουνίου 2011
+ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Ο ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ 555.536 hits


ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΝΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΝ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Αβραμόπουλος Κων/νος
Αθανασόπουλος Ἀργύριος
Αναστόπουλος Σταύρος
Ανδριοσόπουλος Αἰμιλιανός
Αντωναρόπουλος Ἰωάννης
Γεωργακόπουλος Δημήτριος
Γκίκας Χαράλαμπος
Γκοτσόπουλος Θεοφάνης
Δεληγιάννης Παναγιώτης
Ιωακειμίδης Γερβάσιος
Καλαντζῆς Νικόλαος
Καλαπόδης Γεώργιος
Κάλπενος Δημήτριος
Κανέλλος Κων/νος
Καραγκούνιας Σωτήριος
Καροῦζος Χαράλαμπος
Κατσαμπάκης Ἀλύπιος
Κιζήλος Κων/νος
Κουκούσης Σωτήριος
Κουτρουλῆς Δημήτριος
Κυρμαλῆς Ζαχαρίας
Λιακόπουλος Ἀθανάσιος
Μεντζελίδης Νικόλαος
Μουστερῆς Ἀργύριος
Νικολόπουλος Βασίλειος
Παπαδόγιαννης Νικόλαος
Παπαθανασίου Ἰερώνυμος
Παπαθανασίου Ἰσαᾶκ
Πετρίδης Λεόντιος
Πετρόπουλος Βασίλειος
Σακκᾶς Παναγιώτης
Σερβές  Μιχαήλ
Σιαφλᾶς Δημήτριος
Σταυρίδης Δαμιανός
Σωτηρακόπουλος Ἠλίας
Ταρανᾶς Δημήτριος
Τσαπάρας Δαβίδ
Φούρας Παναγιώτης
Χατζόγλου Χαράλαμπος