Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» 

ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ!

_________Η γνωστή καί μαχητική, εκκλησιαστικού περιεχομένου, εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος», της οποίας τους συνεργάτες και αγαπάμε και τιμάμε, στο φ. με αριθμό 1894 της 23ης Σεπτεμβρίου έ.έ. (σελ. 5) αναφέρθηκε, μέ σεβασμό μεν αλλά και επικριτικά, στήν ταπεινότητα μας και στα όσα έχουμε γράψει για τον έγκλειστο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, τον Μακαριωτατο κ. κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟ μέ τόν τίτλο: «Τυφλαί» επιθέσεις του Σεβ. Καλαβρύτων εις βάρος του Πατριάρχου Ιεροσολύμων και του Οικ. Πατριάρχου".
_________Σε αντίκρουση των ιδικών μας θέσεων  ο συντάκτης του σημειώματος αναφέρεται στα όσα συνετελέσθησαν «εις την κόλασιν» με το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων, εις την οποίαν ήτο αναμεμειγμένη εντόνως η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος  (ενν. Χριστόδουλος) και ο περίγυρός του. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος ανήκε διά μεγάλο διάστημα εις την ομάδα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου..........ώφειλε να ελέγξη τον μακαριστόν Αρχιεπίσκοπον  Αθηνων καί να εζήτει εξηγήσεις από την αντιπροσωπείαν του Οικουμενικού Πατριαρχείου», καί καταλήγει στο συμπέρασμα: «Εάν εζήτει εξηγήσεις θα διεπίστωνε ότι πηγή πάσης ανωμαλίας ήτο η Αρχιεπισκοπή Αθηνών».    
__________Παρά το γεγονός, ότι ήμασταν για κάποιο χρονικό διάστημα, ως Πρόεδρος Συνοδικής Επιτροπής  στον κύκλο των συνεργατών όχι όμως και στον περίγυρο των Συμβούλων καί δή και των μυστικοσυμβούλων του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ήμασταν δε κοντά του με μια αγαπητική  μεν, αλλά και πολύ σκληρή κριτική διάθεση, δεν πρόκειται να ασχοληθούμε για ανασκευάσουμε τα ανωτέρω, καθόσον δεν έχουμε ευθύνη για τις πράξεις των άλλων. Φρονούμε όμως ταπεινά, ότι ο συντάκτης του σημειώματος παρακάμπτει την ουσία του ζητήματος του Πατριάρχου κ. Ειρηναίου, όπως ημείς τήν εκθέτουμε. Εμείς δεν εισερχόμεθα στα ίδια τα θλιβερά εκείνα γεγονότα, όσα συνέβησαν τότε και συνέθεσαν τήν «κόλαση» στο παλαίφατο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, αλλά μόνο στην ανθρωπιστική πλευρά του ζητήματος, η οποία συνοψίζεται σε ένα και μόνο ερώτημα:  Το επαναλαμβάνουμε αυτούσιο, όπως το είχαμε θέσει στην ανάρτηση της 13ης Σεπτεμβρίου 2001: 
Όπως κι αν έχει η υπόθεση, είτε ως κανονικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων Τον θεωρήσουμε, είτε ως πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων, είτε ως Μοναχό, σύμφωνα με την άποψη της σημερινής Πατριαρχικής Διοικήσεως, ένα είναι το ουσιώδες: Δεν μπορεί να κρατήται φυλακισμένος! Δεν μπορεί νά στερείται της επικοινωνίας με τον έξω κόσμο! Δεν μπορεί να εγκαταβιώνει ολομόναχος στο κελλί του, χωρίς καμμιά ανθρώπινη βοήθεια! Δεν μπορεί να τελεί σε απόλυτη απομόνωση! Ακόμη και την τροφή του την λαμβάνει με ένα σακκίδιο, που κρεμάει από τόν ἐξώστη του κελλίου Του! Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια Του καί τά αυτιά Του μπροστά σε ένα τέτοιο έγκλημα!
__________Σε αυτό το σημείο επιμένουμε και θα επιμένουμε όσο ένας εκκλησιαστικός άνθρωπος, μάλιστα δε Πατριάρχης ή ππρ. Πατριάρχης αδικείται! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΙΤΕ ΘΕΙΟΣ ΝΟΜΟΣ, διά του οποίου θα εδικαιολογείτο η απάνθρωπη αυτή στάση, η σκληρή αυτή τιμωρία! Όπως λοιπόν  εις πείσμα πολλών επικριτών μας επισκεφθήκαμε τον έγκλειστο Στρατηγό Γεώργιο Ντερτιλή στο δεσμωτήριό του, στις φυλακές Κορυδαλλού, έτσι και στην περίπτωση του Μακαριωτάτου κ. Ειρηναίου θα εξακολουθήσουμε να φωνάζουμε, έστω κι αν παρενοχλούνται κάποιοι, σεβαστοί μεν ως πρός τό αξίωμα και τη θέση τους,  εκκλησιαστικοί παράγοντες και να βροντοφωνούμε ότι η περίπτωσν  του εγκλείστου Πατριάρχου κ. Ειρηναίου αποτελεί ΟΝΕΙΔΟΣ της Ορθοδοξίας.
_________Εκφράζουμε λοιπόν τή λύπη μας πρός τόν συντάκτη του σχετικού σημειώματος του Ορθοδόξου Τύπου, αλλά και του απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας πρώτον μεν διότι διά της αναφοράς του συντηρεί στην επικαιτρότητα το όλον θέμα, δεύτερον δέ διότι το σημείωμά του μας ἐδωσε την αφορμή να επανέλθουμε, παραθέτοντας τα παρακάτω. Επομένως ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ  ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ.

Αίγιον, 3 Οκτωβρίου 2011
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

  *********
Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ

________Πολλές φορές μέχρι τώρα έχουμε αναφερθή στον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ. Ειρηναίο. Σήμερα επανερχόμεθα στο πρόβλημα αυτό με μια ομολογία του ίδίου του έγκλειστου Πατριάρχου, την οποία αλιεύσαμε από τό διαδίκτυο. Στα όσα ακολουθούν θα αναγνώσετε φοβερά πράγματα, τα οποία καταγέλλει καί ομολογεί ο ίδιος ο Μακαριώτατος. Τα παρουσιάζουμε με τις παρακάτω διευκρινίσεις:
  1. Δεν θέλουμε, αλλά και δεν έχουμε το δικαίωμα, να υπεισέλθουμε στα εσωτερικά ζητήματα μιάς άλλης τοπικής Εκκλησίας! Διότι η κάθε τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι εξ ορισμού αυτοδιοίκητη! Αν όμως γράφουμε για τον έκλειστο Πατριάρχη, το πράττουμε από ανθρωπιστικό καί μόνον καθήκον. Δεν εισερχόμεθα στην ουσία του προβλήματος, έάν δηλ. καλώς ή κακώς έγινε η αποκαθήλωσή Του από τον Πατριαρχικό Θρόνο καί η εν συνεχεία καθαίρεσή Του από την Αρχιερωσύνη και η επαναφορά Του στις τάξεις των Μοναχών,  παρά το γεγονός ότι εμείς προσωπικά πιστεύουμε, πως όλα όσα έλαβαν χώρα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι μετέωρα καί ξεκάρφωτα, και γι αυτό άδικα, αντικανονικά και παράνομα! Καί μόνο το γεγονός, ότι ο νέος Πατριάρχης κ. Θεόφιλος αναδείχθηκε στην αρχιερατική αξία από τόν Μακαριώτατο κ. Ειρηναίο και έπειτα κατέλαβε το Θρόνο Του αποτελεῖ στοιχείο τουλάχιστον μιάς αγνώμονος συμπεριφοράς! Δεν μπορεί δηλ.όσάκις ο Μακαριώτατος κ. Θεόφιλος αναφέρεται στον προκάτοχό Του Πατριάρχη καί Γέροντά Του νά χρησιμοποιεί το περιφρονητικό σχήμα «αυτός»!  
  2. Ανθρωπιστικοί λόγοι λοιπόν μάς ωθούν να γράφουμε και να ξαναγράφουμε για τον ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΡΗΝΑΙΟ, ο οποίος επί πέντε περίπου χρόνια παραμένει ήδη έγκλειστος στο κελλί του στα Πατριαρχικά δώματα, χωρίς καμμιά καταδικαστική απόφαση είτε των εκκλησιαστικών είτε των κοσμικών Δικαστηρίων. Εξ όσων γνωρίζουμε οι Αρχιερείς δικάζονται και καταδικάζονται είτε για αίρεση εἰτε για ηθικές παρεκτροπές. Τέτοιες κατηγορίες ΔΕΝ ΒΑΡΥΝΟΥΝ τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ. Ειρηναίο! Αλλά και σε αυτή ακόμη την ακραία περίπτωση και πάλι δεν θα ήταν δυνατόν να τον κλειδώσουν μέσα στο κελλί του! Πέντε τόσα χρόνια έχει να ατενίσει πρόσωπο ανθρώπου! Πέντε τόσα χρόνια έχει να εξετασθή από κάποιο γιατρό! Πέντε τόσα χρόνια έχει να ατενίσει τόν ήλιο! Κλεισμένος μέσα σε τέσσερες τοίχους, και οπωσδήποτε ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΜΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ, αναμένει μια συμπαράσταση από εσάς, από εμέ, από τους Πατριάρχες και τους Αρχιεπισκόπους της ανά τον κόσμο Ορθοδο-ξίας! Η κακία των εκκλησιαστικών παραγόντων της εποχής Του έστειλε στην εξορία τον άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο, Πατριάρχη τότε της Κωνσταντινουπόλεως! Η μοχθηρία των εκκλησιαστικών παραγόντων της εποχής μας μετέτρεψε σε φυλακή το κελλί ενός άλλου Πατριάρχου, του κ. Ειρηναίου. Ο Χρυσόστομος μετά ταύτα αναδείχθηκε Άγιος της Ορθοδοξίας! Ο Ειρηναίος αναδεικνύεται σήμερα Μάρτυς της Εκκλησίας! Ο άγιος Νεκτάριος, Επίσκοπος Πενταπόλεως, στην εποχή του, εκδιώχθηκε κακείν κακώς από τό Πατριαρχείο Αλεξανδρείας γιά τόν φθόνο των Αδελφών του. Μετά πενήντα τόσα χρόνια ο μακαριστός Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος ήλθε στην Αίγινα, γονάτισε στον τάφο Του και εζήτησε συγγνώμην από τόν αδικηθέντα τότε Ιεράρχη καί σήμερα οξασμένο από τον Κύριό μας και Άγιο της Εκκλησίας μας. Υποθέτω, ότι το ίδιο θα συμβή και με τον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο. Μια κάποια ημέρα ένας επόμενος Οικουμενικός Πατριάρχης καί ένας επόμενος Πατριάρχης Ιεροσολύμων θα πάνε στον τάφο του Μάρτυρα Ειρηναίου για να κλάψουν πικρά για τη συμπεριφορά των προκατόχων τους σήμερα και να ζητήσουν την ευχή Του!
  3. Αλλά και λόγοι διαμαρτυρίας και αγανακτήσεως κατά των παραγόντων ενημερώσεως, δηλ. των δημοσιογράφων των εφημερίδων και της τηλεοράσεως, μας υποχρεώνουν να επανερχώμεθα στο ζήτημα αυτό, εφ΄ όσον οι δημοσιογράφοι πεισματικά αποσιωπούν όσα συμβαίνουν στα Ιεροσόλυμα σήμερα! Μοναδική εξαίρεση υπήρξεν ο κ. Χαρδαβέλλας και το επιτελείο του. Όλοι οι άλλοι κλείνουν και μάτια και αυτιά μπροστά στο διαρκές έγκλημα που συντελείται εκεί. Η υποψία μου είναι, ότι κάποιοι πληρώνουν κάποιους για να κλείνουν τα μάτια τους.
  4. Επανερχόμεθα λοιπόν στο ζήτημα για να σας μεταφέρουμε εδώ όσα άλλοι, εκτός Ελλάδος δημοσιογράφοι, παρουσίασαν. Για να ακούσετε φρικτά πράγματα. 
  5. Όσοι τυχόν θα ήθελαν να συμπαρασταθούν στον έγκλειστο Πατριάρχη κ. Ειρηναίο, μπορούν να του γράψουν στη ταχυδρομική διεύθυνση:
ΗIS HOLINESS
PATRIARCH EIRHNAIOS
P.O.Box 1620
JERUSALEM 91016
ISRAEL
Όσοι επίσης επιθυμούν να απευθυνθούν ηλεκτρονικά, μπορούν να γράψουν ένα e-mail:


***********

Aπο την εκπομπή «Ελεύθερη Γνώμη»  στο JUSTIN.TV www.wpso.com με τον Άγγελο Αγγελάτο, στην οποία μιλάει ο Πατριάρχης Ειρηναίος, έγκλειστος και φρουρούμενος εδώ και πέντε τόσα χρόνια, οπου αναφέρεται στα γεγονότα που μεθοδεύτηκαν για την παράνομη αποχώρηση του και τα όσα διαδραματίζονται στο Ελληνικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

«Σήμερα δεν θα συζητήσουμε τίποτε άλλο, το θέμα μας είναι καυτό, για τον Ειρηναίο. Και στην άλλη γραμμή έχουμε τον Παναγιώτη Τουλάτο από Αθήνα.
Γιώργος: Καλησπέρα Άγγελε, Παναγιώτη, ομογένεια.
Παναγιώτης: Γειά σας Έλληνες απανταχού της γής.
Άγγελος: Καλησπέρα σε όλους και στο ακροατήριο που μας ακούν και μας βλέπουν. Λοιπόν να αρχίσουμε. Έχουμε πει συγκεκριμένα για την υπόθεση του Ειρηναίου. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο δεν ξέρουμε πότε και πως θα λυθεί. Υπάρχουν πάρα πολλά τα οποία έχουν ειπωθεί σχετικά στο όνομα του Ειρηναίου ότι τάχα εκείνη την εποχή λέγανε «ο Ειρηναίος έχει πουλήσει ή προσπάθησε να πουλήσει οικόπεδα του Πατριαρχείου στην Ισραηλινή κυβέρνηση, να εικάζει πολλά και διάφορα. Τα κανάλια στην Ελλάδα παρουσίασαν εδώ και αρκετούς μήνες, πέρυσι νομίζω, παρουσίασα τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στην εκπομπή μας, ο οποίος και αυτός λέει: «ε και αυτό είναι παλιά ιστορία». Αλλά για εμάς δεν είναι παλιά ιστορία. Πρέπει άμα γίνει ζημιά σε κάποιο άνθρωπο να μπορέσει να επανέλθει στη θέση του σαν κανονικός Πατριάρχης. Και εφ’ όσον ένας Πατριάρχης γίνεται Πατριάρχης οπωσδήποτε δεν μπορεί κανείς να τον ρίξει από την θέση του. Εκτός και παραβιάσει τους κανόνες της Ορθοδοξίας. Αυτός ο άνθρωπος δεν έκανε καμία παραβίαση. Έγινε δικαστήριο στο Ισραήλ, τον αθώωσαν τον άνθρωπο, δεν υπάρχει τίποτε το παράνομο. Ούτε πούλησε κανένα οικόπεδο ούτε και προσπάθησε να πουλήσει. Τον μπλέξανε μερικοί από την Ελλάδα, το μπλέξανε μερικοί από εδώ την Αμερική, τον μπλέξανε γιατί ήθελαν να πάρουν τα οικόπεδα και τις περιουσίες του Πατριαρχείου μας, όπως γίνεται και σήμερα. Σήμερα έχουμε κάποιες αποδείξεις να παρουσιάσουμε.
Παν. Τουλάτος: το θέμα δεν είναι ότι κάποιοι έκαναν κάτι, το θέμα είναι ότι πρόκειται για εσχάτη προδοσία. Μας βεβηλώνουν τα ιδανικά και τα πιστεύω μας. Να ήταν κάποια απάτη μόνο, εντάξει θα λέγαμε μια απάτη σαν όλες τις άλλες. Εδώ όμως πρόκειται για τα Πανάγια Προσκυνήματα. Βάζουνε το Ναό της Αναστάσεως, μες τον Πανάγιο Τάφο, ενέχυρο για να πάρουνε 1.000.000 $ δάνειο από την τράπεζα. Καταλαβαίνετε ότι αυτοί είναι χειρότεροι όλων. Αυτά δεν ανήκουν σε κανέναν από τους μοναχούς της αδελφότητας. Αυτά ανήκουν στις Ορθόδοξες Εκκλησίες, στου Ορθόδοξους πιστούς. Αυτό που φυλάξαμε 2000χρόνια έρχεται ένας πειρατής να τα πάρει, να τα πουλήσει και να προσβάλλει τους Έλληνες Ορθόδοξους και όλη την Ορθοδοξία του πλανήτη. Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο είναι το πλήγμα. Αυτός ο πειρατής μαζί με τις Ελληνικές κυβερνήσεις ξεπουλάνε τα θρησκευτικά ιδεώδη. Εσείς κάθεστε και ακούτε αυτά αντί να ξεσηκωθεί όλος ο Ελληνισμός και όλοι οι Ορθόδοξοι, Παλαιστίνιοι, Ρώσοι, Βούλγαροι, να ξεσηκωθούν.
Άγγελος: Σε διακόπτω, στο τηλέφωνο είναι ο Πατριάρχης Ειρηναίος είναι σε σύνδεση.
Ειρηναίος: …..Αυτό είναι βρώμικο κύκλωμα. Διότι μόνο ένα βρώμικο κύκλωμα θα διέπραται ένα τέτοιο έγκλημα. Εδώ υπάρχουν συμφέροντα. Η δική μου η παρουσία δεν τους εξυπηρετούσε και δούλευα χρόνια, (είχα 22 χρόνια έξαρχος στην Αθήνα) με είχαν διαβάλλει εδώ στους Ισραηλινούς ότι εγώ ήμουν φιλοπαλαιστίνιος. Εμείς αγαπάμε τους πάντας. Είμεθα Ορθόδοξοι Χριστιανοί Έλληνες και έχουμε ανοίξει την αγκαλιά μας για όλο τον κόσμο αλλά δεν θα προδώσουμε την κληρονομιά που είναι Ελληνική κληρονομιά οι Άγιοι Τόποι. Οι Αγιοταφίτες έχουν την ιδιότητα εκτός του να διακονούν στον Πανάγιο Τάφο να είναι και φύλακες. Οι Μακαριστοί γέροντες έλεγαν: «Παιδιά μας αν δεν μπορέσουμε να παραδώσουμε αυτή την παρακαταθήκη αυξημένη στους διαδόχους μας, τουλαχιστον ας την παραδώσομε όπως την παραλάβαμε». Φανταστείτε τι λόγο θα δώσουν στον Θεό αυτοί οι προδότες που δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο. Έδωσαν το Ναό της Γεννήσεως στην Ουνέσκο, ο π. Πανάρετος που ήταν επίτροπος στην Βηθλεέμ, τον έδιωξαν αυτοί γιατί δεν συμφωνούσε μαζί τους και δεν υπέγραψε το πραξικόπημά τους και τώρα βρίσκεται στην Κύπρο. Τον επισκευάσαμε και αυτός ο ακατανόμαστος τον έδωκε στην Ουνέσκο.
Άγγελος: σας είχε επισκεφθεί ποτέ Αμερικανός πρέσβης στο Κατάρ ο λεγόμενος Φίρος;
Ειρηναίος: Ποτέ… Ποτέ ούτε τον ξέρω ούτε με ξέρει. Είναι κολλητός του Θεόφιλου. Γνωρίστηκαν στο Κατάρ και από εκεί άρχισαν να ετοιμάζουν. Υπάρχει επιστολή προς τον Βεντούρη το Γιώργο όπου λέει ότι όλοι είναι διεφθαρμένοι και πρέπει να βοηθήσουν το Θεόφιλο.
Γιώργος: Πρέπει να ενωθούμε να ξεβρωμίσει το Πατριαρχείο. Φτάνει πια. Δεν θα αφήσουμε τις Σκοτεινές Δυνάμεις να επιτύχουνε αυτό που επιθυμούν.
Ειρηναίος: Έχω δώσει όρκο, νεκρό θα με βγάλουν από εδώ μέσα.
Γιώργος: Στις 10/3/2011 ο Θεόφιλος έβαλε την υπογραφή του.
Ειρηναίος: ναι είναι γνωστό αυτό έχουν δημοσιευτεί. Έγινε μυστική συμφωνία και υπέγραψε αυτός με το δικηγόρο του.
Γιώργος: από Ισραηλινές πηγές μαθαίνουμε για περιοχές φιλέτα. Το μοντέρνο κράτος του Ισραήλ ιδρύθηκε το 1948, το 1952 υπεγράφισαν μισθώσεις για 99 χρόνια για πολλές από αυτές τις περιοχές φιλέτα. Οι μισθώσεις αυτές λίγουν το 2051 Παναγιώτατε. Γιατί το 2011, 40 χρόνια πριν λήξουν, γιατί ο Θεόφιλος έχει προβεί σε τέτοια κίνηση;
Ειρηναίος: γιατί είχε κάνει συμφωνία να τον αναγνωρίσουν και θα τους τα δώσει όλα, όπως τα έχει δώσει όλα. Δεν έδωσε μόνο την περιοχή της Ραχάβια έχει δώσει και άλλα. Αυτό το κομμάτι δίπλα από το σιδηροδρομικό σταθμό το είχε το νοσοκομείο Χαντάσα, αυτό έληξε η μίσθωση και δεν ήθελαν να ανανεώσουν δεν το δώσαμε εμείς. Αυτός το έδωσε τώρα και αυτό όλο.
Γιώργος: η μίσθωση η καινούρια είναι γύρω στα 80.000.000 secal τα οποία είναι γύρω στα 20.000.000 $ .
Ειρηναίος: όχι, είναι ψέματα. Ρωτήσετε να σας πουν υπεύθυνα πάνω από 2.000.000.000 $ στοιχίζει όλη αυτή η έκταση.
Γιώργος: Εκεί ακριβως το πάω Παναγιώτατε. Εδώ μιλάμε για φιλέτα γύρω στα 500στρέματα στην καρδιά της Ιερουσαλήμ.
Άγγελος: Να καλησπερισούμε και τον π. Στέφανο ο οποίος εμφανιστήκε και στην εκπομπή στο Alter.
π.Στέφανος: το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Έχει αρχίσει εδώ και χρόνια. Πέταξαν τον νόμιμο και κανονικό Πατριάρχη έξω για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των Σιωνιστών και τα σχέδια μιας κυβέρνησης Ελληνικής η οποία απέτυχε παταγωδώς σε όλους τους τομείς και βλέπουμε τα χάλια της ελληνικής πραγματικότητας σήμερα.
Οι κατηγορίες δημιουργήθηκαν και τα Ισραηλινά δικαστήρια αργότερα δικαίωσαν τον Ειρηναίο. Υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις οι οποίες τον δικαιώνουν.
Ειρηναίος: όλα ήταν συκοφαντίες. Ας φέρουν ένα χαρτί με την υπογραφή μου. Ένα. Εγώ δεν πούλησα τίποτα αντίθετα προσπαθήσαμε να αυξήσουμε την περιουσία, κάναμε αγορές τις οποίες τώρα αυτός τις επούλησε. Πούλησαν το ξενοδοχείο 3 μαγαζιά. Αν έκανα ότι πρότειναν δεν θα είχα πρόβλημα, ούτε θα μου έπαιρναν την αναγνώριση εμένα οι Ισραηλινοί. Διότι αυτοί ξέρουν ότι εγώ είμαι ο νόμιμος Πατριάρχης. Επίσης η κυρία Μπακογιάννη πόσες φορές του πίεζε και τους Ιορδανού και τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς για να του δώσουν αυτού που έχουν τώρα την αναγνώριση και έκαναν τις μυστικές συμφωνίες και του τη δώσαν.
Η εφημερίδα Χάρεμ, εφημερίδα των Ισραηλινών, στις 14/3/2011 έχει γράψει ότι η Ελληνορθόδοξος Εκκλησία στα Ιεροσόλυμα πωλεί εκτάσεις σε Εβραίους Επενδυτάς! Η συναλλαγή των 80 εκατ. λύνει τα προβλήματα εκμισθώσεως της πρωτευούσης μέχρι το 2151. Σε μια συναλλαγή που υπεγράφη 10/3/2011 το Πατριαρχείο πούλησε τα περισσότερα από τα δικαιώματά του να εκμισθώσει τις εκτάσεις που έχει κρατήσει στα Ιεροσόλυμα σε μια ομάδα εβραίων επενδυτών από το Ισραήλ και το εξωτερικό. H ομάδα περιλαμβάνει την οικογένεια Μπεν Νταβιντ, μια από τις πλουσιότερες οικογένειες στα Ιεροσόλυμα η οποία είναι επενδυτής μεγάλων περιουσιών και συνέταιροι με την εταιρεία εξερεύνησης πετρελαίου ΙVΟΝΤ ΟIL. Η πώληση περιλαμβάνει τα 85 στρέμματα σε εκατοντάδες τουλούμια των πιο ακριβών περιουσιών της πρωτεύουσας περιλαμβανομένων των πολύ πλουσίων γειτονιών της Ραχάβια, Ντάλμπιγκε, Μπάκα και Καταμόν.

Γιώργος: Αυτό ακριβώς έγινε και μάλιστα η προηγούμενη μίσθωση η οποία υπεγράφη το 1952 λήγει το 2051 αλλά πριν 2 εβδομάδες υπεγράφη καινούρια μίσθωση μέχρι το 2151.
Παναγιώτης: Να υπενθυμίζετε ότι είναι περιουσία του Πατριαρχείου ήτοι της Ελλάδος και των πιστών. Γι’ αυτό επενέβη.
π.Στέφανος: το θέμα είναι εκκλησιαστικό και εθνικό απ’ την μια πλευρά και οικονομικό από την άλλη. Το Πατριάρχη Ειρηναίο ήθελαν να τον βγάλουν επειδή επρόκειτο για έναν ηθικό και ακέραιο χαρακτήρα και άνθρωπο, η διοίκησή του στα χρόνια που ήταν στο θρόνο, ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε σε κανέναν να δημιουργήσει παρέμβαση οικονομική ή καμία ατασθαλία εναντίον του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Έπρεπε να βρεθεί κάποιος τρόπος να τον βγάλουν από τη μέση. Ήταν απλό να γίνει. Κάποιοι άνθρωποι δημιούργησαν αυτή τη σκευωρία η οποία ξεκίνησε από την Ελλάδα παρέσυραν τους Παλαιστίνιους για να δημιουργηθεί ένας θόρυβος εναντίον του Πατριάρχη Ειρηναίου ο οποίος θόρυβος στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι δεν είχε καμία νομική βάση. Ο θόρυβος αυτός δημιούργησε την υποδομή στην εκκλησία να παρασυρθεί και να θελήσει να βγάλει τον Ειρηναίο ύστερα από πιέσεις από εδώ από την Ελλάδα, από μυστικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών. Τον κάλεσαν στο Φανάρι, δήθεν για να του πούν ότι ξέρετε επειδή δημιουργήθηκε αυτός ο θόρυβος από τους Παλαιστίνιους και για το καλό του Πατριαρχείου πρέπει να παραιτηθείτε. Ο Ειρηναίος ως όφειλε σαν Πατριάρχης να κάνει αρνήθηκε και όταν γύρισε στα Ιεροσόλυμα εβρήκε τις πόρτες του Πατριαρχείου κλειστές. Γιατί αυτοί οι τρομοκράτες παρέσυραν αρκετούς Αγιοταφίτες εναντίον του Ειρηναίου με εκβιασμούς με δωροδοκίες του έκλεισαν τις πόρτες και τον έκλεισαν μέσα στο κελί. Ανέλαβε στη συνέχεια ο Θεόκλητος ύστερα από σειρά αντικανονικών ενεργειών του Πατριαρχείου. Συγκρότησαν ψευτοσύνοδο η οποία νομοκανονικά είναι εντελώς παράνομη και ανυπόστατη. Η οποία απεφάσισε ότι δεν είναι Πατριάρχης ο Ειρηναίος αλλά πλέον θα είναι ο Θεόκλητος. Ήταν προσχεδιασμένο όταν ανέλαβε να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά και να πουληθεί οποιαδήποτε περιουσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων μπορούσε να πουληθεί. Αυτά τα οποία δημοσιεύθηκαν από την Ισραηλινή εφημερίδα στις 14 Μαρτίου 2011 είναι γεγονότα τα οποία είχαν αρχίσει να κατασκευάζονται χρόνια πριν. Αυτές όλες οι ενέργειες από εκκλησιαστικής απόψεως είναι εντελώς παράνομες. Είναι βάση της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης καταδικαστέες. Ο Βαρθολομαίος θα έπρεπε να έχει μετανοήσει για την πράξη του αυτή και να είχε υποστεί τη βάσανο της μετανοίας για να μπορέσει να αποκαταστήσει την αλήθεια. Αλλά τα συμφέροντα είναι τόσο μεγάλα και τόσο διαπλεκόμενα που όχι μόνο ο Βαρθολαμαίος δεν μετανοεί αλλά παρασύρει με την παρουσία του και με τις ενέργειές του ολόκληρη την Εκκλησιαστική ηγεσία εις βάρος του Ειρηναίου. Βέβαια οι Εκκλησίες της Ρουμανίας, της Γεωργίας, του Πατριαρχείου Αντιοχείας κ.α. είναι υπέρ του Ειρηναίου. Εδώ στην Ελλάδα οι περισσότεροι Ιεράρχες οι οποίοι είναι σκεπτόμενοι άνθρωποι είναι υπέρ του Ειρηναίου. Αλλά τίποτε δεν μπορεί να ακουστεί για τις απόψεις αυτών των Ιεραρχών, με εξαίρεση του Καλαβρύτων Αμβροσίου, ο οποίος έκανε ολόκληρη ενέργεια υπέρ του Ειρηναίου, αλλά βλέπετε ότι τα ΜΜΕ στην Ελλάδα ούτε καν αναφέρθηκαν σ’ αυτήν την ενέργεια του Καλαβρύτων. Ο Ειρηναίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται φυλακισμένος και ερωτώ: Που είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Που είναι όλοι αυτοί που μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα; Επιτρέπεται ένας άνθρωπος να είναι κλεισμένος χωρίς κατηγορίες, χωρίς καταδίκη μέσα σ’ένα σπίτι (κελλί) και να μην έχει το δικαίωμα να βγει να έχει την δυνατότητα επισκέψεων; Όλα αυτά γίνονται με ενορχηστρωτή το Βαρθολομαίο και αυτόν τον κακό άνθρωπο που λέγεται Θεόφιλος.
Παν. Τουλάτος: Πέραν των όσων είπε ο π. Στέφανος που είναι ορθότατος εγώ θέλω να σας υπενθυμίσω πάλι και να σας θίξω ότι σε λίγο αγαπητοί μου αδελφοί Έλληνες και Ελληνίδες αυτό που στο βάθος επιδιώκεται είναι ο Πανάγιος Τάφος, ο φρικτός Γολγοθάς και η Αποκαθήλωση να γίνουν μουσειακή χώροι και να χάσουν την Χάρη του Αγίου Πνεύματος και της Ιερωσύνης μπαίνοντας μέσα Εβραίοι και αλλόθρησκοι και να γίνει ένας χώρος μουσειακός και δεν θα τελούνται πλέον τα μυστήρια. Αυτό επιδιώκεται. Εκεί είναι ο στόχος τους. Τα Πανάγια Προσκυνήματα, ούτε τα λεφτά ούτε ο τόπος. Ο διάβολος θέλει να μολύνει τα ιερά, να γίνει η μόλυνσις των ιερών που γράφει η αποκάλυψη. Πρέπει ο Πατριάρχης μας ο Ειρηναίος να επιστρέψει γιατί είναι ο μόνος μάχιμος Αρχιερέας. Να ξεσηκωθούμε εμείς για την πίστη του Χριστού την Αγία.
Ειρηναίος: Να σας ευχαριστήσω όλους. Είπατε την αλήθεια και εύχομαι να λάμψει η αλήθεια διότι ο Θεός γνωρίζει. Η αλήθεια δεν μπορεί να θαφτεί».

ΚΑΙ ΕΤΕΡΟ VIDEO
Ο κ. Ειρηναίος ανοίγει τις πόρτες του κελιού του στη δημοσιογράφο Mαρία Γιαχνάκη η οποία με την συνδρομή της Ισραηλινής Αστυνομίας έφθασε μέχρι στο κελί και μίλησε με τον κ. Ειρηναίο εξασφαλίζοντας παγκόσμια αποκλειστικότητα.Ευχαριστούμε την αξιόλογη συνάδελφο για την παραχώρηση του παρακάτω βίντεο στο agioritikovima.gr








ΕΠΙΜΕΤΡΟΝ

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ


GREEK ORTHODOX PATRIARCHATE


ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ


JERUSALEM
Δ Ι Α Γ Γ Ε Λ Μ Α
Απευθυνομένη η Ημετέρα Μετριότης προς το Ημέτερον Ποίμνιον, άπαν το Χριστεπώνυμον Πλήρωμα της Οικουμενικής Ορθοδοξίας και τους Αδελφούς Ημών Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, προς άπαντας τους Αρχηγούς των Κρατών, προς τους φορείς της Πολιτικής, Διοικητικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, προς τους θεσμικούς φορείς της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και του Ο.Η.Ε., τέλος δε προς τους Ημετέρους εν Χριστώ αδελφούς Αγιοταφίτας Πατέρας,
Έχουσα βάσιν ότι:
Η βιαία απομάκρυνσις Αυτής του Θρόνου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων μετά το Πάσχα του 2005 εγένετο κατόπιν τρομακρατικών ενεργειών από φατριάσαντας κληρικούς εκτελεστάς απροκαλύπτου διπλωματικής ελληνικής πολιτικής παρεμβάσεως, πιέσεως και καθοδηγήσεως δια το τετελεσμένον, πρωτοφανούς εις την εκκλησιαστικήν ιστορίαν, οι οποίοι εδημιούργησαν παρασυναγωγήν και διέπραξαν κανονικά αδικήματα, ήτοι: α) Της καταφρονήσεως κλήσεώς των προς συμμετοχήν εις την υπό του Προέδρου της Ιεράς Συνόδου σύγκλησιν Αυτής (Τοπική εν Λαοδικεία Σύνοδος, Μ’) και β) Της μη αναφοράς του ονόματος του οικείου Πατριάρχου αυτών (Πρωτοδευτέρα, ΙΔ’ και ΙΕ’), μετελθόντων εις πήξιν αντικανονικής και παρανόμου «ιεράς συνόδου», ενώ ουδέποτε η Κανονική και Νόμιμος Ιερά Σύνοδος συνεζήτησε θέμα παύσεως του Πατριάρχου Ιεροσολύμων εν Συνόδω, ως προβλέπεται υπό του σχετικού Νόμου αριθμ. 27/1958 § 6 του Βασιλείου της Ιορδανίας, αλλά και υπό των Ιερών Κανόνων, παραγούσης αποφάσεις ανυποστάτους και σειράν αντικανονικών και παρανόμων ενεργειών, αι οποίαι ωδήγησαν τον ισόβιον Πατριάρχην εις τον κατ  οἶκον εγκλεισμόν Του, και
Οι δημιουργήσαντες την φατρίαν και παρασυναγωγήν εξέλεξαν τον υφ  Ἡμῶν χειροτονηθέντα Θαβωρίου Θεόφιλον, όστις γνωρίζων την αντικανονικήν ιδιότητά του αλλά και την αγνώμονα προς Ημάς συμπεριφοράν του, έχει απομονώσει Ημάς από του έτους 2008 εντός της οικίας Ημών, κεκλειδωμένων των εξωτερικών θυρών του περί αυτήν αυλείου χώρου, απαγορεύων οιανδήποτε επικοινωνίαν μετά των προσερχομένων Ημίν, των πνευματικών Ημών τέκνων και των αγιοταφιτών πατέρων, οίτινες παραμένουσι πιστοί εις την Ημετέραν Μετριότητα, τον ισόβιον Πατριάρχην των, με μοναδικόν σκοπόν, λόγω στερήσεως και αυτής της ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως, την ελπίδα της φυσικής Ημών εξοντώσεως,
Δ Ι Α Γ Γ Ε Λ Λ Ε Τ Α Ι
 Το μαρτύριον της συνειδήσεως Ημών, σημείον αποκαλύψεως προς άπαντας,
"νυν κρίσις εστί του κόσμου τούτου" (Ιωάν. 12, 31), δια την Ημετέραν θυσιαστικήν υπομονήν και αναμονήν της αναγνωρίσεως του ψεύδους της επιρριφθείσης Ημίν προσωπικής ενοχής προς βλάβην του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων,
Αλλά και την Ημετέραν πρόκλησιν και πρόσκλησιν δι  ἅπαντας τους υπό των Εκκλησιαστικών και Πολιτειακών νόμων αρμοδίους φορείς εις διαλεύκανσιν της άνευ προηγουμένης δικαστικής κρίσεως εκθρονίσεως της Ημετέρας Μετριότητος από του Πατριαρχικού Θρόνου της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, παρέχοντες την Ημετέραν συγκατάθεσιν, όπως ανοιγώσι πάντες προσωπικοί η συγγενικών Ημίν προσώπων λογαριασμοί και προσαχθώσιν ενώπιον της Εκκλησιαστικής και Πολιτικής Δικαιοσύνης οία έγγραφα επικαλούνται καθ  Ἡμῶν πάντες οι κατακριταί Ημών, καθ  ἅπερ έπραξεν η Παλαιστινιακή Αρχή δι  ὁρισθείσης υπ  Αὐτῆς Νομικής Επιτροπής το έτος 2005, διακηρυξάσης την αθωότητα Ημών εκ των καθ  Ἡμῶν κατηγοριών. 
Τ  αὐτόν δ  αἰτούμεθα, όπως πράξωσιν οι αντικανονικώς και άνευ νομίμου Συνόδου διαχειριζόμενοι η συνδιαχειριζόμενοι η συμμετέχοντες διοικητικοί φορείς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, δει και άπαντες οι καθ  Ἡμῶν εν Φαναρίω Κωνσταντινουπόλεως τότε συνεδριάσαντες, κατ  ἄκραν σκόπιμον αντίθεσιν της ειρηνικής εξομαλύνσεως του ζητήματος ομοιοτρόπως φατριασάντων κληρικών κατά του Πατριάρχου των Βουλγαρίας κ. Μαξίμου, δεδικαιωμένου εις τέλος, και οι υπ  αὐτῶν εκπροσωπηθέντες, οίτινες οδηγούσιν εις αφανισμόν την περιουσίαν του, ήτοι ο μοιχεπιβάτης του Θρόνου της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά του δικηγόρου κ. Ράμι Μούγραμπι, ως προς τους κοινούς η προσωπικούς λογαριασμούς τραπεζών αυτών εις Ιεροσόλυμα, Ελλάδα και αλλαχού, και αντιστοίχως πάντων όσων έκτοτε αποφασίζουσι δια την τύχην του Ημετέρου Πατριαρχείου.
Η πατρική Ημών καρδία δεν ανέχεται έτι πλέον την αιμορραγίαν του Σώματος της Εκκλησίας του Χριστού υπό παραβατών και αποστατησάντων και προσκαλεί και παρακαλεί άπαντα τα μέλη της Μητρός των Εκκλησιών Αγίας Σιών και της καθ  ὅλου Ορθοδοξίας και άπαντας τους αρμοδίους φορείς, όπως προσέλθωσιν και συμβάλωσιν εις την αποκατάστασιν της κανονικής Τάξεως εις το Ημέτερον Πατριαρχείον μετά φόβου Θεού, Πίστεως και Αγάπης, ίνα, εξερχομένου του διαβόλου μετά των αγγέλων αυτού εκ της Ποίμνης του Χριστού, κοινωνήσωμεν τη Αληθεία εις δόξαν της Πίστεως και του Γένους ημών.   
Επευλογούμεν απεκδεχόμενοι πάντα κάματον κυρηναίον, επευχόμενοι ίνα ο Ζωοδότης Κύριος απαυγάση άπαντας Φωτί εκ του Ανεσπέρου Φωτός.
Εν τη Αγία Πόλει Ιερουσαλήμ   βι   Σεπτεμβρίου  β /ιε            
Ο εν θλίψεσι, καρτερία και στοργή αναμένων Υμάς
Υμέτερος έγκλειστος Πατριάρχης Ιεροσολύμων
ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ Α