Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ ΚΑΙ ΚΟΥΦΗ;

________ Ευτυχώς όχι! Υπάρχουν ακόμη Δικαστές στο ....Βερολίνο! Το αποδεικνύει η περίπτωση του κ. Αγγελάρα, που θα αναγνώσετε στη συνέχεια. Το δυστύχημα όμως είναι  ότι η Πολιτική Εξουσία  θέλει να έχει υποχείριό της την Δικαιοσύνη και το επιχειρεί με πολλούς τρόπους! Παράλληλα σε κάθε εποχή και σε κάθε Σώμα υπήρχαν και πάντοτε θα υπάρχουν "οι εφιάλτες", οι "προσκυνημένοι", οι έχοντες "χαλαρή συνείδηση", έτοιμοι να προσκυνήσουν τόν Καίσαρα και στη συνέχεια να εισπράξουν τα αργύρια της προδοσίας! Δημουργήσαμε τόσες καί τόσες Ανεξάρτητες Αρχές, όπου μπορούμε να βολέψουμε τούςδικούς μας Δικαστές, τα "δικά μας παιδιά"!   
_________ Στην αντίπερα όχθη ως φωτεινή και αξιομίμητη περίπτωση στέκεται ο κ. Αγγελάρας, ο Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος δεν δέχθηκε να συμμορφωθήμε τις παράνομες επιθυμίες της Υπουργού της  (άθεης)  Παιδείας κας Διαμαντοπούλου, γι' αυτό και "τόν στήσανε στον τοίχο", όπως έγραψε μια εφημερίδα και θα διαβάσετε στη συνέχεια.

______Γράφοντας τις γραμμές αυτές θέλουμε να απευνθούμε στη συντριπτική πλειοψηφία των εντίμων Δικαστών της Ελλάδος και να τους παρακαλέσουμε να μείνουν όρθιοι στις επάλξεις της συνειδήσεώς των και πιστοί στούς όρκους των. Η εποχή για να σωθή η αρετή μας χρειάζεται Μάρτυρες! Μάρτυρες της Πίστεως! Αλλά γιατί όχι καί Μάρτυρες της Δικαιοσύνης!   
 Αίγιο, 17 Οκτωβρίου 2011
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

***********
Δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις και τον στήσανε στον τοίχο…

Όποιος δεν εκτελεί τις εντολές, και δεν συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις της εξουσίας, στήνεται στο απόσπασμα..
Ο αντιπρόεδρος του ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Αγγελάρας δεν υπάκουσε στις υποδείξεις της υπουργού Παιδείας και δεν έσπευσε να συμμορφωθεί με την παρέμβασή της, να εγκρίνει τα αποτελέσματα του στημένου διαγωνισμού για την προμήθεια του χαρτιού για τα σχολικά βιβλία, και αμέσως μπήκαν σε ενέργεια οι συνήθεις μηχανισμοί διασυρμού και τρομοκρατίας των δικαστών…
Και τον ρόλο ανέλαβε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής και πρώην υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, για να μην υπάρχει η παραμικρή παρανόηση από πού και πως κινούνται τα νήματα.
            Με αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τη Βουλή ζήτησε να κατατεθεί το πόθεν έσχες του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Αγγελάρα, από τον χρόνο αφετηρίας ισχύος του πόθεν έσχες των δικαστικών λειτουργών, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν, για να μην κάνει το ίδιο λάθος κάποιος συνάδελφός του, να μην υπακούσει στις εντολές…
            Τι άλλο από επιχείρηση χειραγώγησης είναι η ενέργεια του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ;  Γιατί δεν έκανε π.χ. το ίδιο και για τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που έβαλαν στο αρχείο το σκάνδαλο της Ζήμενς όπου εμπλέκονται συνάδελφοί του, στελέχη – πρώην υπουργοί του κόμματός του, λόγω παραγραφής;
            Ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος μίλησε για «απόπειρα τρομοκρατίας των δικαστών, με στόχο τη συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών σ’ ότι αφορά τις τεράστιες καθυστερήσεις στην παραγωγή των σχολικών βιβλίων».

Και στο Πειθαρχικο!
            Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, μεθοδεύεται με πρωτοβουλία ΔΥΟ υπουργών να κινηθεί διαδικασία παραπομπής στο Πειθαρχικό του κ. Αγγελάρα!
            Ήδη στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Καραβοκύρη, διαβιβάστηκε την Παρασκευή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ο φάκελος που έχει αποστείλει η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, για τις καθυστερήσεις στην έκδοση των αποφάσεων του Δικαστηρίου σχετικά με την προμήθεια χαρτιού για την έκδοση των σχολικών βιβλίων.
            Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στον κ. Καραβοκύρη δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος του αρμοδίου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νίκος Αγγελάρας (ο οποίος χειρίστηκε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση της προμήθειας του χαρτιού για τα σχολικά βιβλία), έχει καθυστερήσει και σε άλλες υποθέσεις, ενώ έχει αποστείλει επιστολή σε τρίτο, πολιτικό, πρόσωπο με την οποία κάνει υποδείξεις για άλλη υπόθεση.
            Ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι μετά την απάντηση του προέδρου του ΕΣ θα αποφασίσει εάν θα ασκήσει ή όχι πειθαρχική δίωξη σε βάρος του κ. Αγγελάρα.
Υπακούω μόνο στο σύνταγμα και στους νόμου.
            Σε δήλωση ο αντιπρόεδρος του ΕΣ κ. Νικ. Αγγελάρας τονίζει ότι: « Ως δικαστής έχω καθήκον να υπακούω το Σύνταγμα και τους νόμους. Έχω, επίσης , καθήκον να σέβομαι και να διαφυλάττω ως μέλος του Ανωτάτου Δδημοσιονομικού Δικαστηρίου και το ιερό δημόσιο χρήμα, ιδίως αυτή την περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της.  Τέλος, έχω καθήκον να διασφαλίζω το δημόσιο συμφέρον, το οποίο προεχόντως εξυπηρετείται με την τήρηση της αρχής της νομιμότητας.
            Αυτά εφαρμόσαμε οκτώ ανώτατοι και ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί και κρίναμε και αποφασίσαμε επανειλημμένα (Απρίλιος και Ιούνιος 2011) σε παραδεκτό χρόνο ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια «χάρτου λευκού εκτυπώσεων» του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων είναι παράνομη.  Η κρίση μας αυτή ανακοινώθηκε (γραπτώς και προφορικώς) εγκαίρως στην υπουργό Παιδείας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου.  Αυτή είναι και η μόνη αδιάψευστη αλήθεια».

Στην Επιτροπή Διαφάνειας
            Το θέμα, ως προς το ποιος ευθύνεται για τις πρωτοφανείς καθυστερήσεις (που οδήγησαν στο μεγάλο φιάσκο) αλλά και τι απαντά το Ελεγκτικό Συνέδριο στις κατηγορίες της υπουργού Παιδείας, θα βάλει την Τρίτη στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, προτείνονται να κληθεί ο πρόεδρος του ΕΣ κ. Καραβοκύρης και ενδεχομένως και ο αντιπρόεδρος, που είχε την αρμοδιότητα του προσυμβατικού ελέγχου του φακέλου του σκανδαλώδους διαγωνισμού, κ. Αγγελάρας.
«ΤΟ ΠΑΡΟΝ» ΚΥΡΙΑΚΗ, 11/9/2011