Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΕΤΟΣ 2012=ΕΤΟΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ, ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ = ΕΤΟΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!

ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!!! 
 _________Αγαπητοί μου συνεπίσκοποι, συλλειτουργοί, συμπρεσβύτεροι και συνδιάκονοι, Ορθόδοξοι χριστιανοί των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας τέκνα μου εν Κυρίω αγαπητά, αδελφοί, φίλοι ή εχθροί, σας εύχομαι
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΑΡΑ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ!
Δηλ. το 2012 νά είναι έτος μετανοίας καί επιστροφής μας στο δρόμο του Θεού, για να είναι και ευλογημένο από τον Θεό! 
 _______Θα ήθελα η επικοινωνία μας σήμερα, πρώτη για το νέο έτος, να ήταν μια χαρωπή νότα στη ζωή μας. Αλλά δεν μπορώ να το πράξω. Όπου κι άν έστρεψα το βλέμμα μου ετούτες τις γιορτινές ήμέρες δεν είδα την χαρά! Γενικώς εφέτος συνάντησα μουδιασμένα ή και σκυθρωπά πρόσωπα! Οι καταστηματάρχες δεν είδαν κίνηση στα μαγαζιά τους. Η αγορά ήταν σχεδόν νεκρή!  Δεν κυκλοφορούσαν τα πλήθη, όπως άλλοτε. Πολλοί οικογενειάρχες δεν μπόρεσαν να καλύψουν τις ανάγκες των. Τα μικρά παιδάκια, αντί για τα δώρα άλλων εποχών, οι γονείς των τα ξεγελούσαν με ένα μπαλόνι! Στίς ευχές τους όλοι ήσαν συγκρατημένοι. Με τό ζόρι έβγαινε από τά χείλη τους ο γνωστός χαιρετισμός "καλή χρονιά"! Στο Δημαρχείο εφέτος λίγοι, πολύ λίγοι, Αιγιώτες έσπευσαν  για να ανταλλάξουν ευχές!  Τέλος και στην Ιερά Μητρόπολή μας εφέτος είχαμε ελάχιστες, σχεδόν μηδενικές, δωρεές απο τους φιλανθρώπους, δωρεές με τις οποίες στηρίζεται τό έργο μας. Κατά τον Έρανο της Αγάπης σε μια Τράπεζα του Αιγίου δεν μας έδωσαν ούτε ένα (1) €. Σε κάποια επιχείρηση μας έδωσαν  μόλις πέντε (5) €.Πολλοί καταστηματάρχες έλεγαν στα Συνεργεία του Εράνου "Λυπούμεθα, αλλά ακόμη δεν έχουμε κάμει σεφτέ"! Παντού λοιπόν  υπήρχε η μιζέρια, η κακομοιριά, τα σκυθρωπά πρόσωπα! 
_______Όλα αυτά όμως συμβαίνουν επειδή παραμερίσαμε το Χριστό από την ψυχή μας και παραθεωρήσαμε -καταπατήσαμε θα έλεγα- το Νόμο του Ευαγγελίου στην καθημερινή  ζωή και συμπεριφορά μας! Πληρώνουμε λοιπόν πολύ ακριβά το τίμημα της αποστασίας μας από τόν Θεό. Από τήν ώρα που επαύσαμε να νοιώθουμε τον Επουράνιο Θεό "Πατέρα" μας, χάσαμε και την αδελφωσύνη μεταξύ μας. "Χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται"! Έτσι ο αδελφός μας τώρα πια έγινε "ο άλλος", "ο ξένος"! Καθημερινά, δυστυχώς, επαληθεύεται τώρα η ρωμαϊκή παροιμία "ο άνθρωπος για τον άνθρωπο λύκος"! "Homo hominis lupus"! Χωρίς τον Ιησούν Χριστόν και καταστρέφουμε και αυτοκαταστρεφόμεθα!   
_______Σε προηγούμενο σημείωμά μας της 22ας Δεκεμβρίου 2011 είχαμε γράψει: "Η οικονομική κρίση έχει ανατρέψει την ισορροπία της ζωής μας! Είναι συνώνυμη της δυστυχίας, μιάς ατόφειας και ακατέργαστης δυστυχίας! Παρά το γεγονός, ότι λύσεις υπήρχαν! ............ Ο τότε Πρωθυπουργός μας κ. Γεώργιος Παπανδρέου ...... μας παρέδωσε στην απαραμύθητη φτώχεια. Ο χείμαρρος της μεγάλης φτώχειας δεν ήλθε ακόμη! Πλήν όμως έρχεται!" 
 ________Σήμερα λοιπόν σας θα σας ευχηθώ με χαρακτηριστικά σκίτσα. Μια εικόνα, είπαν, ισοδυναμεί μέ χίλιες λέξεις. Σας παραδίδω δύο εικόνες! Απεικονίζουν τήν έσχατη δυστυχία, η οποία έχει ενσκύψει στη Χώρα μας, όπως την συνέλαβε το δημιουργικό μυαλό ενός σκιτσογράφου, δημοσιεύθηκαν δε στην εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ"! Στην πρώτη και πιό εκφραστική, κάποιοι ένοπλοι μανιακοί Γερμανοί στρατιώτες ορμάνε σε ένα σπίτι με σκοπό να αρπάξουν ένα μωρό από την αγκαλιά της μάννας του με αιτιολογικό: "Τρώει φαΐ! Καίει ρεύμα! Αύριο θά θέλει και βιβλία! Πάρτε το!    
_________Με προσοχή, παρακαλώ, να δήτε και το δεύτερο σκίτσο. Εκεί στο επάνω δεξιό μέρος εικονίζεται ο γνωστός Αϊ-Βασίλης. Κι εδώ εμφανίζεται ένας ένοπλος Γερμανός στρατιώτης. Έχει συλλάβει τον Αγιο-Βασίλη και με προτεταμένο τό όπλο του τον απομακρύνει ψιθυρίζοντας τα λόγια: "Δεν υπάρχει ΑγιοΒασίλης"! 
_________Η Χώρα μας τελεί ήδη υπό Κατοχήν! Οι Γερμανοί διώρισαν ήδη τον Υπερ-υπουργό τους, ο οποίος εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Η Τρόϊκα κάθε φορά, που μας έρχεται, αφαιρεί κάτι ακόμη! Εν τω μεταξύ οι καταχραστές του εθνικού πλούτου κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ ο Ηγούμενος π. Εφραίμ είναι ήδη προφυλακισμένος! 
___________Σας παραθέτουμε και μια τρίτη εικόνα. Αυτή όμως είναι φωτογραφία, δεν είναι σκίτσο. Θα δήτε τον Πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο, έπειτα από μια συνάντησή που είχε μέ τους Ευρωπαίους Ηγέτες, να φωτογραφίζεται σε μια στάση ενθουσιασμού! Η στάση αυτή, δυστυχώς, δέχεται διπλή ανάγνωση! Το προέχον ζήτημα είναι να βρούμε ποιός από τους δύο Ηγέτες πανηγυρίζει; Ο Πρόεδρος της Ευρωζώνης κ. Γιουνκέρ ή ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Παπαδήμος; Εάν ο ενθουσιασμός ανήκει στον 'Ελληνα Πρωθυπουργό, αυτό μας χαροποιεί! Σημαίνει, ότι βρήκε το μονοπάτι για να βγάλει τη Χώρα μας από τη απαραμύθητη δυστυχία! Εάν όμως ο ενθουσιασμός ανήκει στον κ. Γιουνκέρ, τότε  ''ζήτω που καήκαμε"!  Σημαίνει, ότι οι Ευρωπαίοι στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου βρήκαν τόν άνθρωπό τους! Το όργανο δηλ. που θα επιβάλει τά καταλυτικά σχέδιά τους στη Χώρα μας!  Μακάρι να μην είναι έτσι. Ο καιρός θά το δείξει!
  __________Ας έλθουμε τώρα στην στοχαστική προσέγγιση της παρούσης καταστάσεως. Η ζωή χωρίς τό Χριστό είναι κόλαση! Ας το σκεφθούμε λίγο και ας αρχίσουμε το δρόμο της επιστροφής στην αγκαλιά του Θεού!
_______Προσωπικά ζητώ από όλους σας και από τον καθένα χωριστά να με συγχωρήσετε. Να συγχωρήσετε τα λάθη μου, τις παραλείψεις μου, τις υπερβολές μου, τις απερισκεψίες μου, την ελλειμματική ποιότητα της πνευματικής μου τροφοδοσίας και προσφοράς μου πρός υμάς! Παρακαλώ να μου συγχωρήσετε το γεγονός, ότι απορροφώμαι περισσότερο από την φροντίδα για τον επιούσιο άρτο σας καί λιγότερο από την φροντίδα, ώστε να σας διδάσκω το λόγο του Ευαγγελίου με το παράδειγμά μου, αλλά και με το κήρυγμά μου, την διδαχή μου, την ευαγγελική διδασκαλία μου, δηλ. μέ όλα εκείνα τα στοιχεία, που αποτελούν τον ουράνιο Άρτο σας. Ομολογώ εν ταπεινώσει ψυχής: παρά το γεγονός ότι εκδαπανώμαι καθημερινώς για σας, τελικά είμαι λίγος ως Επίσκοπος των καρδιών σας, αν και πληθωρικός ως κοινωνικός εργάτης! Συγχωρήστε μου το υστέρημα. Προσευχηθήτε, παρακαλώ, για τον Επίσκοπό σας! Είθε, λοιπόν, τό έτος 2012  να είναι έτος μετανοίας, αγιασμού των ψυχών μας. Ελάτε όλοι μαζί, και σείς και εγώ, ελάτε, λοιπόν, να αγαπήσουμε τον Σωτήρα Χριστό μας τον "Κύριον καί Θεόν μας εξ όλης της ψυχής μας καί εξ όλης της ισχύος μας καί εξ όλης της διανοίας μας", αλλά και τον πλησίον μας ως τον εαυτόν μας! Τότε και μόνον τότε η ζωή μας μεταβάλλεται, μεταμορφώνεται, γίνεται πα-ρα-δει-σέ-νια! Η Κόλαση εξαφανίζεται! Ο Παράδεισος εγκαθιδρύεται μέσα μας! Αμήν! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! Χριστιανική, αγιαστική, ευάρεστος στον ενανθρωπήσαντα Χριστό μας.

Αίγιον, 2 Ιανουαρίου 2012
+Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

ΕΙΚΟΝΑ 1η - ΤΟ ΜΩΡΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔ ΑΤΟ ΠΑΡΟΝ της 27.11.2011

ΕΙΚΟΝΑ 2η-Ο ΑίΒασίλης


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΠΑΡΟΝ¨ της 1ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012



ΕΙΚΟΝΑ 3η-Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ



Οι κ.κ. Γιουνκέρ και Παπαδήμος σε κατάσταση ενθουσιασμού. ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" της 27ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

********
ΕΛΑΒΑΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Σε
όσους
τους αρέσει ο
ύπνος, αλλά ξυπνούν
πάντα με καλή διάθεση,
όσους χαιρετούν ακόμα με ένα φιλί,
όσους δουλεύουν πολύ, αλλά δεν ξεχνούν
το νόημα της ζωής, όσους κολλάνε στην κίνηση
και βρίσκουν ευκαιρία να τηλεφωνήσουν σε φίλους,
όσους κλείνουν την τηλεόραση για να πουν δυό κουβεντούλες,
όσους είναι ευτυχισμένοι ακόμη και όταν καταφέρουν τα  μισά, 
όσους τραγουδούν δυνατά κι ας μην έχουν καλή φωνή, 
 όσους τα βλέπουν μαύρα μόνο όταν είναι σκοτάδι,
όσους έχουν τον ενθουσιασμό ενός παιδιού και την ωριμότητα 
ενός μεγάλου, όσους έχουν καταλάβει ότι δεν αγοράζονται όλα 
με το χρήμα,  όσους δεν περιμένουν τα Χριστούγεννα
για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι,
αλλά προσπαθούν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!
ΟΛΟΨΥΧΑ... ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
 
Πηγή: ΕΛ. ΔΗΜ