Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ, 12 Φεβρουαρίου 2012

Πηγή: http://synodoiporia.blogspot.com/2012/02/blog-post_9126.html#more


Οι φορείς της πόλεως του Αιγίου τίμησαν τον Καθηγητή της Αστρονομίας κ. Γεώργιο Κοντόπουλο


Με ιδιαίτερη επισημότητα και σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, πού οργάνωσαν στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΠΟΛΛΩΝ», οι φορείς της πόλεως του Αιγίου, για να τιμήσουν τον Ελλογιμώτατο Καθηγητή της Αστρονομίας κ. Γεώργιο Κοντόπουλο, Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών.
Οι φορείς που μετείχαν στην οργάνωση της εκδήλωσης ήταν: 1. Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, 2. Ο Δήμος Αιγίου, 3. Η Λαογραφική και Ιστορική Εταιρεία Αιγίου, 4. Ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής, 5. ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και 6. η Χορωδία Αιγίου.

Πολλοί ήταν οι Αιγιαλείς, επώνυμοι και ανώνυμοι, που έσπευσαν να τιμήσουν με την παρουσία τους, να συγχαρούν, και να απολαύσουν τον συμπολίτη μας Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών. Ανάμεσά τους ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο Δήμαρχος Αιγίου κ. Ευστάθιος Θεοδωρακόπουλος, ο τ. Υπουργός κ. Ιωάννης Βασιλειάδης, Πολιτευτές, Αντιδήμαρχοι, Καθηγητές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων, ιερείς της Αιγιάλειας και πλήθος κόσμου.

Την παρουσίαση της εκδηλώσεως έκανε πολύ επιτυχημένα, επιστρατεύοντας την άψογη φιλολογική και ρητορική της δεινότητα η Φιλόλογος και Εκπαιδευτικός κ. Αρχοντούλα Ρέλλα, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, η οποία καλωσόρισε και παρουσίασε το τιμώμενο πρόσωπο .

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Καθηγητής Φυσικής κ. Φίλιππος Οικονόμου, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής, ο οποίος, στην εμπεριστατωμένη εισήγησή του, αναφέρθηκε με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στη ζωή του κ. Προέδρου στο Αίγιο, στις σπουδές του, στην επιστημονική και ακαδημαϊκή του ανέλιξη, στο επιστημονικό του έργο, στην πολυσχιδή δραστηριότητά του στο χώρο της της αστρονομίας. Με την έρευνα και τα θαυμαστά θεωρητικά επιτεύγματά του, άνοιξε τους ορίζοντες όχι μόνο στην ίδια την επιστήμη της αστρονομίας, αλλά συγχρόνως βοήθησε και ενθάρρυνε πολλούς νεώτερους επιστήμονες να εξελιχθούν στον χώρο, μεταλαμπαδεύοντάς τους την αγάπη και τον ένθερμο ζήλο του γι αυτήν.

Η Χορωδία του Αιγίου υπό την διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου ερμήνευσε παραδοσιακά μουσικά έργα Ελλήνων Συνθετών, προσφέροντας μία πολύ ευχάριστη μουσική ανθοδέσμη στον τιμώμενο προσκεκλημένο μας.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί και οι απονομές τιμητικών πλακετών και διπλωμάτων καθώς και σημαντικών ενθυμημάτων από την ιστορία, τον πολιτισμό και τη ζωή του Αιγίου, ως ελαχίστου αντιδώρου των φορέων της πόλεως και απέραντης ευγνωμοσύνης τους προς τον Πρόεδρο της Ακαδημίας κ. Γεώργιο Κοντόπουλο, που με την επιστημοσύνη και την ακαδημαϊκή του πορεία ανέδειξε και τίμησε το Αίγιο σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι τιμητικές αυτές διακρίσεις δόθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Αμβρόσιο, τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Ευστάθιο Θεοδωρακόπουλο, την Πρόεδρο της ΙΛΕΑ κ. Βάνα Μπεντεβή και την Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων κ. Αρχοντούλα Ρέλλα.

Ο κ. Πρόεδρος λαμβάνοντας τον λόγο, ιδιαίτερα συγκινημένος, ευχαρίστησε τους φορείς για την τιμή που του έκαναν. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσφορά της Ακαδημίας Αθηνών στον κόσμο και ιδιαίτερα στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, στις νέες ημερίδες που έχει προγραμματίσει για το 2012 και στις νεώτερες εξελίξεις στην αστρονομία. Στην ενδιαφέρουσα διάλεξή του μίλησε για τις κυριότερες εξελίξεις και ανακαλύψεις των επιστημόνων στο χώρο του σύμπαντος.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ο οποίος ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Πρόεδρο της Ακαδημίας για την προσφορά του στην επιστήμη και τον τόπο.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδηλώσεως είχε ο Εκπαιδευτικός-Φιλόλογος κ. Κωνσταντίνος Κλάγκος.














ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ