Τρίτη 17 Απριλίου 2012

TO ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ, ΕΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΘΑΥΜΑ!

 ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!
______Στα Ιεροσόλυμα δύο θαύματα είναι επαναλαμβανόμενα σταθερά κάθε χρόνο! Το ένα συμβαίνει κατα τον αγιασμό των υδάτων στα Άγια Θεοφάνεια, όπου τα νερά του Ιορδάνη στρέφονται πρός τά οπίσω! Περί αυτού έχουμε γράψει παλαιότερα. 
_______Το δεύτερο λαμβάνει χρόνο κάθε χρόνο κατά τήν τελετή της αφής του Αγίου Φωτός. Τούτο κατα τρόπο ανερμήνευτο ανάβει από τον Πανάγιο Τάφο ή κατέρχεται εξ ούρανού με την μορφή ενός φωτεινού κύκλου ή μιάς φωτεινής λάμψεως! Και το θαύμα αυτό γίνεται μόνο στούς Ορθοδόξους! Όταν ο Ορθόδοξος Πατριάρχης εισέρχεται στι ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, για να τελέσει έκεί τήν ειδική ακολουθία. Κάποια στιγμή όλος ο χώρος περιλούεται από ένα ακτιστο Φώς, ένα θείκό Φως, από το οποίο ανάβουν οι λαμπάδες τίς οποίες κρατάει ο Πατριάρχης, αλλά και οι λαμπάδες πολλών πιστών, οι οποίοι ευρίσκονται έξω από τοι ιερό Κουβούκλιο, καθώς επίσης και τά κανδήλια του Ναού!
________Αυτό το θαύμα δεν είναι δυνατόν να το περιγράψει ο άνθρωπος! Μπορείς να τό βιώσεις μόνο και τότε μένεις έκθαμβος! Ευτυχώς σήμερα, με την σύγχρονη τεχq
νολογία, μπορούμε κατά κάποιο τρόπο να μεταφερθούμε νοερά εκεί στα Ιεροσόλυμα και να προσεγγίσουμε το τελούμενο θαύμα. Αλλά καί πάλι χρειάζεται να έχουμε μια καθαρή καρδιά καί μια απλοϊκή πίστη για να το κατανοήσουμε! Τα θαύματα είναι γεγονότα "υπέρ λόγον", δηλ. πέρα καί έξω από τά όρια της λογικής. 'Ενα σημείωμα, το οποίον αλίευσε στο Διαδίκτυο ο εκλεκτός και πολύτιμος συνεργάτης μας κ. Δημ. Μαμάκης, έχει τίτλο: ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ: ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ή ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ;;; Σας το προσφέρουμε μαζί με το Video, που ακολουθεί. 
________Το ερέθισμα για την ανάρτηση αυτή μας έδωσε ο εξ Αιγίου συντοπίτης μας Εξοχώτατος Υφυπουργός Αμύνης κ. Κωνστ. Σπηλιόπουλος, ο οποίος μετέσχε της επισήμου Αντιπροσωπείας στα Ιεροσόλυμα, έζησε το θαύμα και μας μετέφερε το Άγιο Φώς εδώ στο Αίγιο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου σαν μεγάλη δωρεά! 
________Αδελφοί μου, εύχομαι το ανέσπερο Φώς του Χριστού να καταυγάζει την ψυχήν μας. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Αίγιον, 17 Απριλίου 2012
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

******************


ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ: ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ή ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;       
Εμείς οι Ορθόδοξοι, ή πρέπει να είμαστε πολύ πονηροί και κατεργάρηδες για να κοροϊδεύουμε τον κόσμο ολόκληρο με τον – δήθεν; - ερχομό του ουρανίου και ανέσπερου Αγίου Φωτός, που πηγάζει από τον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας κάθε Πάσχα, ή πρέπει να είμαστε ο εκλεκτός Λαός του Θεού που έχουμε την πραγματικά αληθινή πίστη και δεν την ακολουθούμε, ζώντας κάθε χρόνο ένα ανεπανάληπτο θαύμα. 


Να σημειώσουμε ότι κατά καιρούς και άλλοι εκπρόσωποι θρησκευμάτων προσπάθησαν να πάρουν Άγιο Φώς, αλλά δεν το κατάφεραν. Μήπως αυτό μας λέει πολλά;;;; 
Ένα από τα δύο πρέπει να συμβαίνει. 

Παρακαλώ να μελετήσετε τα παρακάτω στοιχεία, - δείτε και το βίντεο- και απαντήσετε ο καθείς στον εαυτό του.
                               
  15.04.2012

1ο. Άγιο Φως: Έτσι έρχεται...

Ίσως το καλύτερο βίντεο που έχουμε με το Άγιο Φως. Δείχνοντας το θαύμα στην αργή κίνηση,παγώνει την ώρα που εμφανίζονται γαλάζιες αστραπές...


Πηγή: http://www.sportdog.gr/article/98546/monadiko-dokoumedo-gia-agio-phos-vinteo


2Ο .  ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ.

Προτροπή. Ανατρέξατε στα κατωτέρω:
Το Άγιο Φώς, ανάβει θαυματουργικά και κατευθείαν από τον Θεό, στα Ιεροσόλυμα.  Σχετική αναφορά,  στον επίσημο διαδικτυακό χώρο του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. 
 http://www.jerusalem-patriarchate.info/gr/agion_fos.htm

Το Άγιον Φως μαρτυρεί την Ορθοδοξία .
Η σχισμένη και μαυρισμένη Κολώνα.

Το Πάσχα του 1549 μ.Χ.  οι Αρμένιοι κατώρθωσαν να δωροδοκήσουν τον Τούρκο Διοικητή, και να εκδώση απαγορευτικήν διαταγή  προς τον Έλληνα - Ορθόδοξο Πατριάρχη Σωφρόνιο τον Δ ,  ώστε να μην έχει πρόσβαση εντός του Ναού,  για την τελετή του Αγίου Φωτός.
            Οι φρουροί έκλεισαν την Αγία Πόρτα,  και ο Πατριάρχης Σωφρόνιος Δ   με το ιερατείο και τους πιστούς του παρέμειναν έξω προσευχόμενοι,  αναμένοντας την έκβαση των γεγονότων.
Πράγματι η απάντηση του Κυρίου μας ήταν άμεση.  Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Αρμένιου Πατριάρχη, το Άγιο Φως δεν έλαμψε  στο ιερό Κουβούκλιο  η σε άλλο σημείο εντός του Ναού.
Το Άγιο Φως εξήλθε, διαπερνώντας την Κολόνα,  η οποία μέχρι και σήμερα  φαίνεται σχισμένη και μαυρισμένη,  και προς μεγάλη κατάπληξη, άναψαν τα κεριά,  τα οποία κρατούσε στα χέρια του  ο Ορθόδοξος Πατριάρχης.
 Στην συνέχεια, ο Πατριάρχης έδωσε το Άγιο Φως στους Ορθοδόξους, οι οποίοι ευρίσκονταν στην αυλή,  ενώ ο Αρμένιος έφυγε ντροπιασμένος.  Το αξιοθαύμαστο γεγονός μαρτύρησε ο Εμίρης Τούνομ,  ο οποίος εκείνη την στιγμή ήταν φρουρός  στην Αγία Πόρτα.
Αυτό έγινε αιτία να πιστέψη και να γίνη Χριστιανός.  Οι Τούρκοι τον σκότωσαν για να μην μαθευθή το γεγονός. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, όταν αντελήφθηκε το θαύμα φώναξε προς τους συγκεντρωμένους :
«Αυτή είναι η αληθινή πίστις».  Οι Τούρκοι για την αλλαξοπιστία του, τον έκαψαν ζωντανό.  Τα οστά του σήμερα φυλάσσονται στο Μοναστήρι της Μεγάλης Παναγιάς.
  Όταν ο Σουλτάνος πληροφορήθηκε το θαύμα, εξέδωσε φιρμάνι και αναγνώρισε το αποκλειστικό δικαίωμα για την λήψη του Αγίου Φωτός στον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη.
(http://www.impantokratoros.gr/5525B5BD.el.aspx )