Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΖΟΦΕΡΗ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΡΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΚΛΗΡΟ!

 ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΓΝΩΣΕΩΣ!


 _____________Το πολυδιαφημισμένο Συνέδριο"EΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ", για το οποίο επιφυλασσόμεθα να γράψουμε με λεπτομέρειες σε άλλη ανάρτηση προσεχώς, είχε άμεσα αποτελέσματα! Όχι βέβαια ευεργετικά για την Εκκλησία και μάλιστα ίδιαίτερα για τον Εφημεριακό μας Κλήρο! Δυστυχώς είχε μόνο ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, αφού από τόν Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσο Κουράκη ετέθη, και μάλιστα με τόση σαφήνεια  καί τόσο έντονα, το ζήτημα της μισθοδοσίας του ιερού Εφημεριακού Κλήρου! Ένα θέμα, στο οποίο εν συνεχεία τα ΜΜΕ αφιέρωσαν τόσες ώρες, ώστε να προβληθή αρκούντως και να αποτυπωθή καλά στό μυαλό των χριστιανών.
____________Ἐπειτα από το αποτέλεσμα αυτό ελπίζω να μη κοιμούνται ήσυχα πια όσοι ασχολήθηκαν με την διοργάνωση του Συνεδρίου, ιδιαιτέρως όμως οι εν Χριστώ Ἀδελφοί μας Σεβασμ. Μητροπολίτες. Εξ ἀλλου, όσον αφορά τόν Εφημεριακό Κλήρο, δυστυχώς, δεν είδαμε τους φύσει και θέσει υπευθύνους εκκλησιαστικούς παράγοντες να προβάλλουν αντίσταση και να υπερασπίζωνται τα δίκαια των κληρικών μας, ή άν θέλετε, έστω μόνον τα "κεκτημένα δικαιώματα" των Εφημερίων μας, πλήν του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο οποίος πολύ εύστοχα εχαρακτήρισε ὡς "πολιτική κουταμάρα" τις απόψεις του κ. Κουράκη καί του Σεβασμιωτ. Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, ο οποίος την εχαρακτήρισε ως "ανεδαφική και αψυχολόγητη"! 
________________Από την πύλη εκκλησιαστικών ειδήσεων Romfea.gr της 28/01 μεταφέρουμε εδώ αυτούσια τά λόγια των ανωτέρω Ιεραρχών, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμότατα εκ μέρους των Αιδεσιμωτάτων Εφημερίων μας: 


 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΑΝΘΙΜΟΣ: 
"Αυτό που λέει ο Κουράκης είναι μια πολιτική κουταμάρα», σχολίασε αρχικά ο Σεβ.κ. Άνθιμος μιλώντας στο ραδιόφωνο Alpha και συμπλήρωσε: «Είναι δυνατόν να λέμε τέτοιες απόψεις τη στιγμή που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις συνέπειες αυτής της κρίσεως;"
(H φωτογραφία είναι από τον ΕΛ. ΤΥΠΟ της 29/01/2013)

ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ:
 "Ανεδαφική και αψυχολόγητη" χαρακτήρισε την πρόταση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκη για φόρο στους χριστιανούς που αφορά την μισθοδοσία των ιερέων.......Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Νικόλαος μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού "STAR Κεντρικής Ελλάδος", ανέφερε ότι είναι γνωστές οι θέσεις του κ. Κουράκη και πολλών ομοϊδεατών του.
"Το ελληνικό κράτος έχει υποχρέωση να μισθοδοτεί τον εφημεριακό κλήρο, έχει υπογράψει συμφωνητικά διότι πήρε τεράστια περιουσία από την Εκκλησία μ΄ αυτόν τον συγκεκριμένο σκοπό", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικόλαος.
________________Από τους Σεβ. Ιεράρχες Μέλη, Εισηγητές ή Διοργανωτές του Συνεδρίου δεν ακούσαμε  κάτι σχετικό με τον εφημεριακό μας κλήρο, την προσφορά  και το έργο του,  εν προκειμένω! Μόνο ελάχιστες  εκ των υστέρων "διευκρινήσεις", και αυτές εξαιτίας της, εκ των υστέρων,  δημοσιότητας που έλαβαν,  οι πάγιες εξάλλου,  θέσεις της Αριστεράς,  διατυπωθείσες εκ μέρους του κυρίου Κουράκη, στις οποίες ωστόσο  δεν διατυπώθηκαν σοβαρές  ενστάσεις από πλευράς της Εκκλησίας,  κατά τη διάρκεια του συνεδρίου!  Ούτε επίσης και από τον αγαπητό μας Ιεράρχη της Βορείου Ελλάδος, Σεβ. Σισανίου κ. Παύλο, ο οποίος  τώρα τελευταία εμφανίζεται όλο και πιό συχνά στα ΜΜΕ και με τις δηλώσεις του κατακεραυνώνει ΜΟΝΟ την "Χ.Α.", παραβλέποντας όμως το γεγονός, ότι και η Αριστερά έχει αποδείξει την βάσει αδιάσειστων, διεθνών ιστορικών τεκμηρίων, την  κατοχυρωμένη της απο ετών  θέση,  στα  άκρα του πολιτικού φάσματος, έχοντας διαπράξει θηριωδίες εναντίον της Εκκλησίας του Χριστού!Εσημειώσαμε όλως ιδιαιτέρως τήν ιδική του ομολογία, ότι οι εργάτες στο Μαντούδι της Ευβοίας τον εχαρακτήριζαν ως Αριστερό! 

_________Στο ethnos.gr αναγνώσαμε τα εξής:

«Φίλοι της Αριστεράς, γνώρισα αληθινά προοδευτικούς ανθρώπους -διότι υπάρχουν και κάλπικοι- πριν 30 χρόνια στο Μαντούδι, τότε με τον Μποδοσάκη αν θυμάστε, ήμουν με τους κατοίκους, μιλούσα σε αυτούς και μου έλεγαν «μα εσύ είσαι δικός μας, Αριστερός». Λοιπόν, δεν είμαι αριστερός, γιατί αν γίνω θα φτωχύνω, ως χριστιανός και ιεράρχης.....» είπε στο συνέδριο ο μητροπολίτης Σιατίστης.
_______________Εμείς, λοιπόν, σημειώνουμε τις λίγες αυτές γραμμές μόνο και μόνο για να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας πρός τον ασεβέστατο  κ. Κουράκη, ο οποίος, ως Βουλευτής,  αμείβεται αδρά από τόν φορολογούμενο πιστό Ἐλληνα πολίτη-μέλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. Αν ακολουθήσουμε τόν τρόπο, με τον οποίο συλλογίζεται αυτός ο "πολιτικές κουταμάρες"κατ΄ Άνθιμον, λέγω, εισηγούμενος κ. Βουλευτής, θάπρεπε και εμείς οι της Εκκλησίας άνθρωποι, παράλληλα πρός τό δικό του "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΗΜΟ" να εισηγηθούμε τη θέσπιση ενός άλλου φόρου, που θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε"ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΣΗΜΟ" ή "ΚΟΥΡΑΚΗ-ΟΣΗΜΟ", αν το προτιμάτε, ήτοι οι αριστεροί πολίτες να καταβάλλουν ἐνα φόρο, από τον οποίο θα πληρώνωνται οι Βουλευτές της παρατάξεώς τους! Γιατί άραγε εμείς οι χριστιανοί, εάν συγχρόνως δεν είμαστε  καί αριστερόστροφοι, Έλληνες πολίτες να πληρώνουμε φόρους, από το προϊόν  των οποίων εισπράττει κάθε μήνα τον παχυλό του μισθό ο κ. Κουράκης ως Βουλευτής ή και τα Κόμματα της Αριστεράς, τα οποία εισπράττουν την  σχετική κρατική επιδότηση από το Κρατικό Ταμείο; Αλλ' επ' αυτού θα επανέλθουμε προσεχώς με νεώτερο σημείωμά μας.
______________Όλα αυτά λέγονται από τον κ. Κουράκη σε μια εποχή, κατά την οποία σε καιρούς χαλεπούς λίαν και εσχάτης ένδειας ο κ. Πρόεδρος της Βουλής πολύ πρόσφατα προέβη στην προμήθεια 170 τεμαχίων φορητών ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Laptops), αξίας πάνω από 140.000 € , δηλ. ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΡΑΧΜΩΝ (50.000.000) περίπου -για να μη λησμονούμε και  την δραχμούλα μας, τους οποίους υπολογιστές και προσέφερε ως δώρο στους νεοεκλεγέντες Βουλευτές μας, χωρίς καν να ερευνήσει αν γνωρίζουν τή χρήση τους και αν θα τους χρησιμοποιήσουν!!!!!!!! Σε μια εποχή, κατά την οποίαν δημοσιοποιείται πως διά προγενέστερου νόμου,  οι βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, φορολογούνται για  μόλις το 30 τοις εκατό του εισοδήματός τους, έχοντας αφορολόγητο το 70 τοις εκατό,  εν αντιθέσει προς όλους τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες που στενάζουν!  (βλεπε παρακάτω δημοσίευμα).  Γι αυτές τις σπατάλες του δημοσίου χρήματος σε καιρούς, επαναλαμβάνω,  εσχάτης ένδειας ο κ. Κουράκης δεν αρθρώνει λόγο!
________________Αλλά με παρρησία πληροφορούμε τους Έλληνες πολίτες, πιστά Μέλη της Εκκλησίας, ότι σε λίγα χρόνια, υπολογίζω όχι περισσότερο από δέκα (10), οι άνθρωποι της υπαίθρου τουλάχιστον ΔΕΝ ΘΑ ΕΥΡΙΣΚΟΥΝ ΙΕΡΕΑ ούτε και για να θάψουν τα προσφιλή τους πρόσωπα!  Τούτο με μαθηματική ακρίβεια θα συμβή, καθ' όσον το αχάριστο και αγνώμον Ελληνικόν Κράτος  έπαυσε πλέον ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙ Εφημερίους στις κενές οργανικές θέσεις! .Στη δική μας Ιερά Μητρόπολη κατά το έτος 2011 παρεχώρησε μόνο μια όργανική θέση, στην οποία διορίσαμε έναν και μόνον Εφημέριο! Κατά τό έτος 2012 μας έδωσαν πάλι μια οργανική θέση! Δηλ. ολόκληρο τό έτος 2012 διορίσαμε πάλι ένα και μόνο Εφημέριο!!!!! παρά το γεγονός ότι εξεκενώθησαν περισσότερες από δέκα οργανικές θέσεις Εφημερίων,  καθ' όσον ισάριθμοι ιερείς υπέβαλαν την παραίτησή τους για να συνταξιοδοτηθούν!   Ας μη ανησυχεί, λοιπόν ο κ. Κουράκης, διότι -και αν ακόμη συνεχισθή η σημερινή σχέσις Εκκλησίας και Κράτους- σε λίγα χρόνια ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΕΡΕΙΣ-ΕΦΗΜΕΡΙΟΙ με διορισμό, για να μισθοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο:! Αν λοιπόν ο κ. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλόπιστος πράγματι έναντι της Εκκλησίας και  έξυπνος άνθρωπος, ώφειλε να μην εκθέτει τον εαυτόν του και  την "αριστερά" που εκπροσωπούσε σύμπασα στο συνέδριο, με τις "πολιτικές κουταμάρες", κατ΄ Άνθιμον λέγω,  καθ' όσον η οικονομική καταστροφή στην Εκκλησία της Ελλάδος όχι μόνον έχει ήδη προγραμματισθή, μάλιστα δε χωρίς την παραμικρή αντίσταση  από μέρους μας, αλλά και μεθοδικά εφαρμόζεται ήδη!  Παρά ταύτα την ίδια ώρα το Ελληνικό Δημόσιο διορίζει 240 μουφτήδες για την εξυπηρέτηση των Μουσουλμάνων μαθητών της Βορείου Ελλάδος  να διδάσκονται το Κοράνι, δίχως την αντίδραση της αριστεράς για την εξοφθαλμαία όχι μόνο δήλωση του θρησκεύματός τους,  αλλά και την ενίσχυση της διδασκαλίας  ξεκάθαρα  και μόνο του  Ισλαμ στα εκεί σχολεία και τη διαφορετική μεταχείριση εντός Ελληνικής επικράτειας  μεταξύ  μουσουλμάνων μαθητών (οι οποίοι και  δικαιούνται και υποχρεούνται στη δήλωση του θρησκευματός τους) και των  Χριστιανών για τους οποίους επιθυμεί το αντίθετο, ούτε να το δικαιούνται ούτε και να υποχρεούνται στη δήλωση θρησκεύματος, προβαίνοντας σε σαφή και  η ίδια  η αριστερά,  διάκριση υπερ της δημοσιοποίησης εν τοις πράγμασιν,  του μουσουλμανικού μόνο θρησκεύματος! (Ενέχει κάποιου είδους "ρατσιστική" διάκριση άραγε αυτό;)  Είδατε άραγε κάποια δυναμική αντίδραση από τους παράγοντες της εκκλησιαστικής Διοικήσεως; Όχι, βέβαια!  Ως νεώτεροι  ραγιάδες, δυστυχώς, σκύψαμε πια το κεφάλι και λέμε στη Πολιτεία το γνωστό "σφάξε με Αγά μου, ν' αγιάσω"! Την ώρα που η Γαλλία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου απελαύνοντας ιμάμηδες που όπως αναφέρει έχουν στόχο να " μονοπωλήσουν, τις σχολικές διαδικασίες και να επέμβουν βαθειά στις συνειδήσεις" εμείς  εγίναμε ήδη ραγιάδες, σκλάβοι των ξένων Αφεντάδων,  στη Χώρα μας! Δεν το ἐχετε καταλάβει; Δώσαμε τα φώτα του Ελληνικού  Πολιτισμού στην Ευρώπη και τον κόσμο όλο και τώρα επιλέγουμε  το σκότος;  
 

Πηγή: http://www.eset.com
_____________Μια κάποια γεύση, αγαπητοί μας φίλοι, θα λάβετε από την παρακάτω πρόσφατη Ανακοίνωση της Μητροπόλεώς μας. Είναι το Δελτίον Τύπου της 31ης Δεκεμβρίου 2012, στο οποίο εκφράζεται όλος ο πόνος μας για το κατάντημά μας.
 .
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον,  4 Φεβρουαρίου 2013 


*******************
ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ
α.α 120/2012                                                                               Αἰγιο,  31η Δεκεμβρίου 2012
ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ!




                        Στις 12 Δεκεμβρίου 2012 έληξε μια περιπέτεια ενός λογίου κληρικού μας, του Ιερομονάχου π. Ιεροθέου Παπαθανασίου. Στο υπ’ αριθμ. ΦΕΚ 1310, τ. Γ΄ δημοσιεύθηκε επιτέλους ο διορισμός του ως άνω κληρικού μας ως Εφημερίου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

     Ο π. Ιερόθεος χειροτονήθηκε διάκονος στις 18 Ιανουαρίου 2011 και πρεσβύτερος στις 10 Φεβρουαρίου 2011. Από τότε παρέμενε χωρίς μισθό, αφού έχουν περιορισθεί οι διορισμοί νέων κληρικών.

     Έτσι λοιπόν κατά το έτος 2011 στην Μητρόπολή μας διορίσθηκε μόνον ένας κληρικός, ο διάκονος π. Αριστείδης Πριονάς στα Καλάβρυτα. Ενώ το έτος 2012 διορίσθηκε πάλι μόνον ένας κληρικός, ο π. Ιερόθεος στην Αιγιάλεια.

     Εν τω μεταξύ από 1 Ιανουαρίου 2011 έως 31 Δεκεμβρίου 2012 έχουν αποχωρήσει της ενεργού διακονίας τους δέκα έξη κληρικοί. Κάποιοι από αυτούς τους κληρικούς, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης,  δεν έχουν λάβει ακόμη τη σύνταξή τους.

     Έτσι σιγά – σιγά θα μειώνονται οι εφημέριοι και οι ενορίες θα παραμένουν ορφανές. Αυτός είναι ένας πόλεμος κατά της Εκκλησίας διαφορετικός από τους πολέμους, που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο περιφρονούνται από την Πολιτεία οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

     Και ενώ συμβαίνουν αυτά με τους κληρικούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η τότε κυβέρνηση προέβη στον διορισμό διακοσίων σαράντα (240) Μουφτήδων στις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, κατά το έτος 2011. Το ίδιο έτος στην Εκκλησία της Ελλάδος είχαν διορισθεί μόλις εκατό (100) κληρικοί, ενώ το έτος 2012 μόλις ογδόντα (80) κληρικοί-εφημέριοι.

     Οι διορισμοί αυτοί των Μουφτήδων έγιναν σε ευαίσθητες περιοχές της Ελλάδας. Μάλλον σκοπός των κυβερνώντων είναι να εξαφανισθούν από εκείνες τις περιοχές, αλλά και από ολόκληρη την Ελλάδα οι Ορθόδοξοι εφημέριοι και να αυξηθούν οι Μουφτήδες. Άραγε ποια σχέδια εξυπηρετούν;

     Από αυτές τις περιοχές είχαν διώξει την ηρωϊκή δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, η οποία ήταν διορισμένη στο Μέγα Δέρειο, ένα μειονοτικό χωριό στα Ελληνο-βουλγαρικά σύνορα. Η δασκάλα αυτή δεν υπέκυψε στις πιέσεις του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, μέχρι που υπέστη ξυλοδαρμό από Μουσουλμάνο παρακρατικό. Κάποιοι ενοχλήθηκαν όταν τα παιδιά τους άρχισαν να κάνουν παρελάσεις στις εθνικές εορτές με παρότρυνση της δασκάλας αυτής.

     Κι ενώ γίνονται οι διορισμοί των Μουφτήδων στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας, οι κυβερνήσεις αφήνουν τις ενορίες της χώρας να ερημώνουν και να καταδιώκεται έτσι η Εκκλησία του Χριστού, που τόσα πολλά προσέφερε στο ένδοξο Έθνος μας.

     Είναι πραγματικά τραγικά τα όσα συμβαίνουν στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας. Το Ελληνικό κράτος για τους Μουσουλμάνους -τους Μουφτήδες- έχει χρήματα, ενώ για τους Ορθόδοξους κληρικούς δεν έχει. Μήπως πρέπει να ξυπνήσουμε από το λήθαργο, στον οποίο βρισκόμαστε και να αντιδράσουμε σε όλα αυτά, που συμβαίνουν στο αγιασμένο Έθνος μας;


ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

__________________________________________________________________________________

ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ:

1)Ασυλία» και στους φόρους για τους βουλευτές - Newsbeast.gr
www.newsbeast.gr/.../asulia-kai-stous-foro... - Προσωρινά αποθηκευμένη
16 Δεκ 2012 – Φορολογικός παράδεισος το κοινοβούλιο ... μέρος των αμοιβών τους αφορολόγητο σε αναλογία 70%, έναντι 30% που φορολογείται κανονικά.
______________________________________________________________________________________________

2)  http://www.iapopsi.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=19748:apelaunei-imamides-i-gallia&Itemid=6
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΜΟ»

    Απελάσεις ιμάμηδων προανήγγειλε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, εκφράζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης Ολάντ να ελέγξει έναν ενδεχόμενο βίαιο εξτρεμισμό.

«Πολλοί ξένοι ριζοσπάστες ιεροκήρυκες θα απελαθούν μέσα στις προσεχείς ημέρες», ήταν τα λόγια του κ. Βαλς, ο οποίος προσέθεσε πως το μέτρο αυτό εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της πρόληψης της διαδικασίας ριζοσπαστικοποίησης και του αγώνα εναντίον του ριζοσπαστικού ισλαμισμού και του «παγκόσμιου τζιχαντισμού».

Συνεχίζοντας ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, ανέφερε πως «δεν συγχέω αυτό το ριζοσπαστικό ισλάμ με το ισλάμ της Γαλλίας, αλλά υπάρχει ένα θρησκευτικό περιβάλλον, υπάρχουν οργανώσεις που δηλώνουν σαλαφιστικές, οι οποίες βρίσκονται μέσα σ' ένα πολιτικό πλαίσιο, έχουν στόχο να μονοπωλήσουν τις ενώσεις, τις σχολικές διαδικασίες, να επέμβουν βαθιά στις συνειδήσεις ορισμένων οικογενειών. Θα απελάσουμε όλους αυτούς τους ιμάμηδες, όλους αυτούς τους ξένους ιεροκήρυκες που καταφέρονται εναντίον της γυναίκας, κάνουν δηλώσεις αντίθετες προς τις αξίες μας, αναφέρονται στην ανάγκη να καταπολεμηθεί η Γαλλία». 

__________________________________________________________________________

3. Ασυλία» και στους φόρους για τους βουλευτές - Newsbeast.gr

www.newsbeast.gr/.../asulia-kai-stous-foro... - Προσωρινά αποθηκευμένη
16 Δεκ 2012 – Φορολογικός παράδεισος το κοινοβούλιο ... μέρος των αμοιβών τους αφορολόγητο σε αναλογία 70%, έναντι 30% που φορολογείται κανονικά.
_____________________________________________________________________________________________

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ως εκκλησιαστικός ανήρ ουδέποτε έκρυψα ή  αθέτησα  τις αρχές, στις οποίες  και εκκλησιαστικώς και πολιτειακώς ορκίστηκα και τις οποίες υπερασπίσθηκα και υπερασπίζομαι, ήτοι  υπέρ "Πίστεως και Πατρίδος". Και σήμερα λοιπόν δηλώ πως περιποιεί τιμή μεν για το ταπεινό πρόσωπό μου, αλλά συγχρόνως ύβρη  για το δημοσιογραφικό λειτούργημα, η απεχθής  εκφορά δημόσιου αγοραίου λόγου, από  κατ΄ επάγγελμα ινστρούκτορες της Κοινής Γνώμης, στο όνομα της δικής τους μιάς δικής τους εκδόσεως της "Δημοκρατίας", μιάς παραχαραγμένης και παραμορφωμένης Δημοκρατίας, την οποία οι ίδιοι  εφαρμόζουν με ασυδοσία,  αναβιβάζοντας  εαυτούς σε αυθεντίες! Ταύτα πάντα συντελούνται απ΄αυτούς τους παράγοντες πόσο μάλλον όταν ουδόλως γνωρίζουν, ούτε και φροντίζουν να μάθουν, σε βάθος  αυτά ή αυτούς, για τους οποίους  εκφέρουν την υποκειμενική τους άποψη, στηριζόμενοι επί  αποσπασματικών συρραφών, με σαφή στόχο να υποτιμήσουν την προσωπικότητα και την υπόληψη κάποιου προσώπου, πολλώ μάλον ενός Ιεράρχου. Επικρίνουν και κατακρίνουν υβρίζοντας, ως ενδεικτικό του δικού τους ήθους,  κατά το δικό τους στρεβλό σκεπτικό περί "ελεύθερης έκφρασης" η οποία βάλλει κατά της ουσίας της "Δημοκρατίας",   παραβιάζοντας  σωρεία διατάξεων της δημοσιογραφικής  δεοντολογίας, την οποία πρώτοι οφείλουν να τηρούν, όπως αναφέρεται στον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας. Τα υπενθυμίζουμε :



"* Να αποθαρρύνουν και να αντιστέκονται  σε κάθε απόπειρα κρατικού ή άλλου επηρεασμού με τον αυτοκαθορισμό κανόνων υπεύθυνης επαγγελματικής λειτουργίας. Το δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη να πληροφορεί και να πληροφορείται ελεύθερα είναι αναφαίρετο. Η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας.

* Να αποφεύγουν τη χυδαιογραφία, τη χυδαιολογία και τη γλωσσική βαρβαρότητα, τηρώντας, ακόμη και στη σάτιρα και τη γελοιογραφία, τους κανόνες της επαγγελματικής ηθικής και της κοινωνικής ευθύνης.

* Να αντιμετωπίζουν με διακριτικότητα και ευαισθησία τους πολίτες, όταν αυτοί βρίσκονται σε κατάσταση πένθους, ψυχικού κλονισμού και οδύνης


*  Να θεωρούν πρώτιστο καθήκον του προς την κοινωνία και τον εαυτό τους τη δημοσιοποίηση όλης της αλήθειας.


* Να θεωρούν προσβολή για την κοινωνία και πράξη μειωτική για τον εαυτό τους τη διαστρέβλωση, την απόκρυψη, την αλλοίωση ή την πλαστογράφηση των πραγματικών περιστατικών.



*  Να μεταδίδουν την πληροφορία και την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, φυλετικές και πολιτισμικές απόψεις ή πεποιθήσεις του.


* Να ερευνούν προκαταβολικά, με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των συνεπειών, την ακρίβεια της πληροφορίας ή της είδησης που πρόκειται να μεταδώσει.

* Να επανορθώνουν χωρίς χρονοτριβή, με ανάλογη παρουσίαση και ενδεδειγμένο τονισμό, ανακριβείς πληροφορίες και ψευδείς ισχυρισμούς, που προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη του ανθρώπου και του πολίτη και να δημοσιεύουν ή να μεταδίδουν την αντίθετη άποψη, χωρίς, αναγκαστικά, ανταπάντηση, η οποία θα τους έθετε σε προνομιακή θέση έναντι του θιγομένου..."


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ....................
.......ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ "Μ'ΑΓΑΠΑΣ, ΔΕΝ Μ'ΑΓΑΠΑΣ"