Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ
ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ!
___________Ένα από τα πνευματικά δώρα, που μας προσφέρει η Εκκλησία μας κατ’ αυτήν την περίοδον είναι και η κατανυκτική Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, ή των Χαιρετισμών της Παναγίας μας, όπως συνήθως ονομάζεται. Η Μητέρα Εκκλησία σήμερα το βράδυ και κάθε Παρασκευή μας καλεί στο Ναό για να υμνήσουμε την Παναγία μας. Και στο τέλος της ιεράς Ακολουθίας να πούμε στην Υπεραγία Θεοτόκο:
 «Την πάσαν ελπίδα μου εις Σε ανατίθημι. Μήτερ του Θεού φύλαξόν με υπό την σκέπην Σου»!
_________Για να τονώσουμε, λοιπόν την πίστη μας στην Πάναγνο Μητέρα του Κυρίου μας, την Παναγία μας, σας παρουσιάζουμε δύο σημαντικά σημεία, στα οποία μπορείτε να εστιάσετε την προσοχή σας, αγαπητοί μου φίλοι. Κεντρική ιδέα είναι, ότι μερικές φορές εικόνες της Παναγίας μας – και γενικώτερα των Αγίων μας-  δακρύζουν! Τι άραγε να σημαίνει το φαινόμενο αυτό; Στο ερώτημα αυτό με θα σας παρουσιάσουμε δύο όψεις - δύο απαντήσεις με ό,τι θα διαβάσετε παρακάτω! 
1.     Στην πρώτη διήγηση με τίτλο «Θαύμα στην κατασκήνωση» θα διαβάσετε συγκινητικά γεγονότα από τη ζωή μερικών παιδιών σε Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ. Εκεί εικόνες της Παναγίας μας που ανήκαν στους κατασκηνωτές άρχιζαν να δακρύζουν διαδοχικώς, τα δε δάκρυα αυτά συγχρόνως ήσαν πηγή άρρητης ευωδίας! Με άλλα λόγια τα δάκρυα της Παναγίας μας ήσαν μια πηγή ευλογίας για τους Κατασκηνωτές και όλους τους εκεέινους, που έμαθαν το γεγονός και έσπευσαν να προσκυνήσουν. Εκεί λοιπόν οι εικόνες της Παναγίας, πού δάκρυσαν, αποτελούσαν ένα χάδι ευλογίας της Χάριτος του Θεού στην περιοχή εκείνη και στους ανθρώπους της.
2.     Μια αντίθετη άποψη θα αναγνώσετε στη δεύτερη διήγηση. Η είδηση μας λέγει ότι αυτές τις ημέρες στην Ουκρανία και την Ρωσσία πολλές εικόνες του Χριστού μας, της Παναγίας μας και κάποιων Αγίων δακρύζουν! Θα δείτε και τις Εικόνες αυτές, που σας μεταφέρουμε στο Blog από τον ιστότοπο «www.agioritikovima.gr».
Εδώ όμως υπάρχει μια διαφορετική θεώρηση των δακρύων, τα οποία πηγάζουν από τις ιερές Εικόνες. Ο Λαός των περιοχών αυτών θεωρεί, ότι τα δάκρυα της Παναγίας μας κλπ είναι προμήνυμα μεγάλης καταστροφής, η οποία γρήγορα έρχεται στην περιοχή εκείνη. «Οι ενορίτες και οι ιερείς, που μιλούν για θαύμα, αναρωτιούνται ποιός είναι ο συμβολισμός, ενώ κάποιοι παραπέμπουν στο χρονικό διάστημα λίγο πριν από την επανάσταση του 1917 οπότε λένε πως είχε συμβεί κάτι ανάλογο», γράφει ο ανταποκριτής δημοσιογράφος.
Σας παραθέτουμε και τις δύο απόψεις. Αν όμως μας ερωτήσετε τι εμείς προσωπικά πιστεύουμε για την περίπτωση της Ουκρανίας, θα απαντούσαμε χωρίς δισταγμό, ότι στη δεύτερη περίπτωση το υπερφυσικό αυτό φαινόμενο όντως προμηνύει κάποιο επερχόμενο μεγάλο κακό!
Τι θα μπορούσαμε νά κερδίσουμε, λοιπόν, εμείς από αυτά καί άλλα παρόμοια θεϊκά φαινόμεα; Στο ερώτημα αυτό τρία-τέσσερα πράγματα θα μπορούσαμε να συμβουλεύσουμε:
·        Να σπεύσουμε απόψε όλοι στους Ναούς και να ψάλουμε στην Παναγία μας με μεγάλη κατάνυξη τους Χαιρετισμούς. Εννοείται, όχι μόνον απόψε, αλλά και κάθε Παρασκευή.
·       Να προσευχηθούμε στην Παναγία μας και να παρακαλέσουμε να υψώσει τείχος προστασίας  στο βασανισμένο κόσμο αυτής της περιοχής. Να φέρει την ειρήνη στην περιοχή, αλλά και στον κόσμο.
·         Να διερωτηθούμε: Μήπως οι Εικόνες των Αγίων μας δακρύζουν, επειδή εμείς οι άνθρωποι και δούλοι της αμαρτίας δεν χύνουμε δάκρυα μετανοίας για τα πάθη μας και τις αμαρτίες μας;  Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να χύνουμε δάκρυα συντριβής κάθε φορά, που με την αμαρτωλή συμπεριφορά μας λυπούμε τον Πανάγαθο Θεό; Όταν δηλ. προσευχόμεθα, μήπως αντί για θυμίαμα ή έστω μαζί με το θυμίαμα πρέπει να χύνουμε και μερικά δάκρυα μετανοίας για τις αμαρτίες μας;  Τι ζητάμε αυτή την περίοδο από τον Χριστό μας μέσα από την υμνολογία της Εκκλησίας μας;  «Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας Ζωοδότα», Και σε κάποιον άλλο ύμνο λέμε: « Ήθελον δάκρυσιν εξαλείψαι των εμών πταισμάτων, Κύριε, το χειρόγραφον…..»!  
·        Μήπως επίσης πρέπει κάποτε-κάποτε να χύνουμε και μερικά δάκρυα για τις αμαρτίες των αδελφών μας; Είναι ασφαλέστερο και χρησιμώτερο, όταν βλέπουμε κάποιον να παραφέρεται και να αμαρτάνει, αντί να τον κατακρίνουμε, να προσευχηθούμε γι’ αυτόν και με δάκρυα να παρακαλέσουμε τον Κύριο να τον οδηγήσει στη μετάνοια;
__________Mε αυτά τα ολίγα, αγαπητοί μου αδελφοί, σας παραδίδουμε σήμερα  κάποια σημαντικά ερεθίσματα και ευχόμεθα η Παναγία μας να είναι Προστάτις και Βοηθός στη ζωή του καθενός μας. Αμήν.
Αίγιον, 7 Μαρτίου 2014
Παρασκεή της Καθαράς Εβδομάδος
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


****************




***********
ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
 (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Σε ένα συγκλονιστικό φαινόμενο γίνονται μάρτυρες τις τελευταίες ώρες ιερείς και πιστοί στην Ρωσία και στην Ουκρανία.

Σε διάφορες περιοχές, σε ξεχωριστούς ναούς ιερές εικόνες δακρύζουν σύμφωνα με τοπικές μαρτυρίες. Παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται ταυτόχρονα σε περιοχές όπως  Syktyvkar, Pechora, Rostov-on-Don, Novokuznetsk, Οδησσό, Rivne και σε άλλες πόλεις.


 Οι ενορίτες και οι ιερείς, που μιλούν για θαύμα, αναρωτιούνται ποιός είναι ο συμβολισμός, ενώ κάποιοι παραπέμπουν στο χρονικό διάστημα λίγο πριν πριν από την επανάσταση του 1917 οπότε λένε πως είχε συμβεί κάτι ανάλογο. 










ΠΗΓΗ:http://www.agioritikovima.gr/