Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015!

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ!

 


__________Ετοιμαζόμεθα πια, αγαπητοί μου φίλοι, να μετακομίσουμε στα μαρτυρικά, ιστορικά και ηρωϊκά Καλάβρυτα! Υπάρχουν κι εδώ ψυχές, οι οποίες με λαχτάρα περιμένουν τον Αρχιερέα τους! Μας περιμένει εκεί έργο κοπιώδες, σκληρό! Πρέπει, λοιπόν,  να διακόψουμε την τακτική μας διαδικτυακή επικοινωνία μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο -ελπίζω να είμεθα εν ζωή και το εύχομαι- για πολλούς λόγους, τους οποίους άπό τη θέση αυτή κάθε χρόνο τους επαναλαμ- βάνουμε:
1. Για να αποτοξινωθούμε όλοι μας! Επειδή και το Blog δημιουργεί εθισμό. Είναι κάτι σαν ψυχοναρκωτικό!

2. Για να εργασθούμε ιεραποστολικά στην Επαρχία Καλαβρύτων. Μία Επαρχία ιστορική, ορεινή, εκτεταμένη και πονεμένη, όπου ακρίτες ιερείς-εφημέριοι και ένας αριθμός πιστών χριστιανών περιμένουν τον Επίσκοπό τους. Στα Καλάβρυτα θα αναλώσουμε τις δυνάμεις μας κατά τον μήνα Αύγουστο.

3. Εκεί ψηλά στο Μέγα Σπήλαιο θα εορτάσουμε την μεγάλη εορτή των Ορθοδόξων, την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, το Πάσχα του Καλοκαιριού, όπως επεκράτησε να ονομάζουμε την εορτή της Παναγίας μας. Εδώ φυλάσσεται η περίπυστη κηρόχυτη Εικόνα της Θεοτόκου, έργο του Ευαγγελιστού Λουκά, κατά την ορθόδοξη παράδοση. Είναι η αρχαιότερη Εικόνα της Παναγίας μας, η δέ σεβασμία Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου εμφανίζεται στο προσκήνιο της ιστορίας από τόν 4ον αιώνα, δηλ. γύρω στο έτος 300-350 μ.Χ. 

 4. Σταματάμε, λοιπόν, τις αναρτήσεις μας τώρα, ώστε να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με τον εαυτό μας. Ο καθένας μας ως άτομο, ως ψυχοσωματική οντότης, έχει ανάγκη από ανεφοδιασμό, τροφοδοσία και πνευματική ανασυγκρότηση! Αυτό εμείς ιδιαίτερα θα το προσπαθήσουμε κατα τόν μήνα Σεπτέμβριο.

5. Σταματάμε τις αναρτήσεις μας τώρα και για τον πρόσθετο λόγο:  να σχεδιάσουμε, μαζί με τους συνεργάτες μας, το Πρόγραμμα εργασίας της νέας περιόδου 2015-2016.

6. Και τέλος, για τεχνικούς επίσης λόγους! Στα Καλάβρυτα δεν έχουμε άνετη πρόσβαση στο διαδίκτυο.
 ________Λοιπόν, οι εν Κυρίω Συνεργάτες μου και εγώ σας ευχόμεθα ένα αγιαστικό καλοκαίρι!  Ο Κύριός μας να σας ευλογεί! ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Με αγάπη Χριστού και πατρικές ευχές 

Αίγιον, 30η  Ιουλίου 2015
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


****************

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

**************************

ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝ ΨΥΧΡΩ!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ;


___________Στο θέμα του φυλακισμένου, χωρίς κάποια σχετική Απόφαση Δικαστηρίου, Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ πολλάκις μέχρι σήμερα έχουμε αναφερθή. Πρόκειται περί ενός Αγίου Εργάτου της Εκκλησίας, ο Οποίος από τα 13 του χρόνια αφιέρωσε τη ζωή του στα Ιεροσόλυμα καί όπου καταξιώθηκε νά αναδειχθή καί Πατριάρχης! Σήμερα ευρίσκεται εντελώς απομονωμένος στο κελλί του, εκεί κάπου στις εγκαταστάσεις της Αγιοταφικής Αδελφότητος. Κανείς δεν μπορεί να Τον επισκεφθή, ούτε και αυτή η κατά σάρκα Αδελφή του κα Μαρία Χάλαρη! 
__________Δέκα περίπου χρόνια  η σκληροκαρδία  κάποιων εκκλησιαστικών παραγόντων της περιοχής, καθώς επίσης καί κάποιων πολιτικών προηγουμένων Κυβερνήσεων, Τον έχουν καταδικάσει σε ένα αργό θάνατο! Για τους οικονομικούς Μετανάστες στην Πατρίδα μας υπάρχει ενδιαφέρον! Γιά ένα ηλικιωμένο και παρά τη θέλησή Του φυλακισμένο Πατριάρχη, κανείς δεν συγκινείται! Ούτε πολιτικοί, ούτε εκκλησιαστικοί Παράγοντες! "Ο άνθρωπος Αυτός δεν έχει ιατρική συμπαράσταση, δεν έχει κάποιον δίπλα του, παρά το γεγονός ότι στην πλάτη Του έχει το βάρος οκτώ περίπου δεκαετιών! Είναι άραγε καλά; Είναι άρρωστος; Κανείς δεν γνωρίζει! Κάποτε - κάποτε απαντάει σε ένα τηλέφωνο, που διαθέτει! Η φωνή Του όμως είναι αδύναμη, εξασθενισμένη!  Κάποιοι από εμάς, που ζούμε κάποιες χιλιάδες μίλια μακρυά Του ανησυχούμε καί προβληματιζόμεθα! Αυτοί, όμως, που ζούν δίπλα Του, οι πνευματικοί του Αδελφοί καί τά πνευματικά Του Παιδιά, καθώς φαίνεται, "πεντάρα τσακιστή" δεν δίνουν!
____________Άνθρωποι κοσμικοί, που καμμιά σχέση δεν  έχουν μαζί Του, όπως η κυρία Μεϊμάρη, ανησυχούν και δεν διστάζουν νά εξωτερικεύσουν τήν ανησυχία τους! Ομιλούν καί γράφουν για "ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ", το οποίον συντελείται στα Ιεροσόλυμα, διερωτώνται δε οι ίδιοι και στη συνέχεια ερωτούν και όλους εμάς μεγαλοφώνως: "Γιατί κανείς δεν παίρνει θέση στο έγκλημα ανθρωποκτονίας, που συντελείται στα Ιεροσόλυμα;" 
__________Για λόγους συνειδήσεως εμείς σήμερα, εορτήν της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας, δηλ. μια χρονιάρα ημέρα, αποφασίσαμε να διακόψουμε την σιωπή μας και να σας παρουσιάσουμε ένα δημοσίευμα της κυρίας Στέλλας Μεϊμάρη, που έχει δημοσιευθή στο Blog "Pentapostagma". 

___________Σας το παρουσιάζουμε για τους εξής λόγους:
  1. Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας, ώστε να προσεύχεσθε για τον φυλακισμένο Πατριάρχη κ. Ειρηναίο, Τον Οποίον η ανθρώπινη μοχθηρία εκκλησιαστικών καί πολιτικών παραγόντων κατακρατεί φυλακισμένον.
  2. Για να κινήσουμε την προσοχή, αν το καταφέρουμε, των Παραγόντων του Υπουργείου των Εξωτερικών της Ελλάδος, μήπως και ενδιαφερθούν για ένα δυστυχισμένο αθώο Πατριάρχη, που ευρίσκεται στα κάτεργα της φυλακής-κατοικίας Του και διατελεί ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, αν καί είναι ηλικιωμένος, ίσως δε και ασθενής! 
  3. Κυρία Αναγνωστοπούλου, Υφυπουργέ των Έξωτερικών καί Κύριε Παρασκευόπουλε, του Υπουργείου των Εξωτερικών μας ακούτε;
  4. Για να κατανοήσουμε το μίσος, που καμμιά φορά υπάρχει ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΌΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ, καί 
  5. Και για να αποδείξουμε, ότι δυστυχώς ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ μιάς εν ψυχρώ ανθρωποκτονίας εκεί κάτω στα ιερά χώματα των ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ. 
Καλάβρυτα, 06 Αυγούστου 2015
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ



    [=ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!! ΞΗΜΕΡΩΣΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!]

    [=Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἤ ἀνθρώποις».=]

     
    ===Στα μέρη που ο Χριστός δίδαξε την αγάπη, ένα έγκλημα ανθρωποκτονίας συντελείται καθημερινά και κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται. 
    Ένας πρώην Πατριάρχης, κλειδωμένος και φιμωμένος, χωρίς καμιά δυνατότητα επαφής και επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, χωρίς τη δυνατότητα στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δίχως ένα πιάτο φαγητό…
    ==Είχα την τύχη και τη χαρά να τον γνωρίζω προσωπικά από τότε που ήταν έξαρχος του Παναγίου Τάφου εδώ στην Αθήνα. Από 13 χρονών μες την Εκκλησία, όλη του η ζωή ήταν ο Πανάγιος Τάφος, τα Ιεροσόλυμα… 
    Αυθεντικός χριστιανός και ολιγαρκής σαν άνθρωπος.
    Πλέον μιλάω μαζί του και η φωνή του είναι τρεμάμενη.
    Ταλαιπωρημένος ψυχικά και σωματικά, αλλά με τρομερή ακόμα, δυστυχώς για κάποιους, παρά τον εγκλεισμό του, διαύγεια πνεύματος.
    Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι βγάζει τα δόντια του μόνος του με τα ίδια του τα χέρια ανάμεσα σε φρικτούς πόνους, καθώς δεν επιτρέπουν σε οδοντίατρο να τον επισκεφτεί, ότι αναγκάζεται να κάνει μπάνιο με παγωμένο νερό, γιατί του κατέστρεψαν το θερμοσίφωνα και δεν μπορεί κανείς να πάει να του τον φτιάξει, ότι το γνωστό καλάθι, που ακόμα τραβάει από το παράθυρο με σκοινί, με το λίγο φαγητό που από «λύπηση» του δίνουν κάποιοι άραβες, είναι το μόνο που τον βοηθάει να επιβιώσει… 
    Ή μάλλον, όχι το μόνο.
    Αυτό που τον κρατάει, κυρίως, στη ζωή, είναι η πεποίθηση του ότι έχει δίκιο και η πίστη του ότι οι ένοχοι κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν και ο Θεός θα αποκαταστήσει την αλήθεια.
    ===Έγκλειστος, μόνος και αβοήθητος, παρατημένος να πεθάνει…
    Τον ρωτάω πως αντέχει και η απάντηση του είναι αφοπλιστική:
    «Μα πρώτα το Χριστό μας δεν προδώσανε, διασύρανε, εξευτελίσανε, σκοτώσανε; Γιατί όχι και εμένα; Όμως, να μην αμφιβάλλεις ποτέ, η δικαιοσύνη πάντα αποκαθίσταται στο τέλος».
    Κανείς δεν έμαθε ποτέ ότι όλες οι αποφάσεις των δικαστηρίων σε Παλαιστίνη και Ισραήλ τον αθώωσαν παμψηφεί.
    Δεν δόθηκε καμία δημοσιότητα στο γεγονός ότι αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο Ειρηναίος δεν έκανε τίποτα από όσα τον κατηγόρησαν.
    Ότι δεν πούλησε ποτέ ούτε μια σπιθαμή γης από τα εδάφη του Πατριαρχείου.
    Άλλωστε, λίγη σημασία έχει…
    Αυτό που επιδίωκαν, έχει ήδη επιτευχθεί.
    Όμως, περισσότερο από όλα τρομάζει η «συνένοχη» σιωπή της ελληνικής κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών…
    Όλες οι προσπάθειες δικηγόρων και οργανισμών ανθρώπινων δικαιωμάτων να «ελευθερώσουν» τον πρώην Πατριάρχη, πέφτουν στο κενό. 
    Κάνουν λόγο για εμπλεκόμενους υπουργούς, διπλωμάτες, άλλοι ακόμα και για μυστικές υπηρεσίες που έχουν παίξει το ρόλο τους σε αυτή την περίεργη υπόθεση.  Όσοι πήραν ανοικτά θέση υπέρ του Ειρηναίου, «διακριτικά» καθαιρέθηκαν ή απομακρύνθηκαν. 
    Κάποιοι, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι δεν μιλάνε, γιατί φοβούνται ακόμα και για τη ζωή τους…
    ===Ακόμα και έγκλειστο, κάποιοι φαίνεται ότι τρέμουν τον Ειρηναίο.
    Τρέμουν τις αποδείξεις που μπορεί να έχει, φοβούνται ότι μπορεί να μιλήσει, να αποκαλύψει την αλήθεια που τόσο πολύ πασχίζουν να κρατήσουν στο σκοτάδι…
    Εξάλλου, γνωρίζουν ότι η υγεία του είναι βαθιά κλονισμένη.
    Ελπίζουν ότι θα πεθάνει σύντομα. Και έτσι οι ήδη νεκρές συνειδήσεις τους θα εφησυχαστούν.
    Τον απομάκρυναν, επειδή δήθεν ξεπουλούσε εδάφη του Πατριαρχείου.
    Μόνο που από εκείνη τη μέρα, κανείς δεν λέει ότι έχει πουληθεί η μισή πατριαρχική γη, ότι σχεδόν όλα τα κτήματα που βρίσκονται σε στρατηγικές θέσεις δόθηκαν σε εβραϊκές εταιρίες, ότι ακόμα και η Βηθλεέμ τέθηκε υπό την προστασία της UNESCO!
    ===Που είναι, αλήθεια, το πνεύμα αγάπης και συγχώρεσης που επαγγέλλονται; 
    Το στοιχειώδες αίσθημα ανθρωπιάς προς το συνάνθρωπο; 
    Δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον για λάθη ή παραλείψεις, όταν ένας άνθρωπος αργοπεθαίνει. 
    Ας μη φοβόμαστε τις λέξεις. 
    Αυτό που συμβαίνει στα Ιεροσόλυμα είναι ένα καθαρό έγκλημα ανθρωποκτονίας. 
    Το ποιους εξυπηρετεί, ίσως δεν το μάθουμε ποτέ. 
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν κοιμηθεί ο Ειρηναίος, η πληγή στην Ορθοδοξία θα είναι πλέον μη αναστρέψιμη. 
    Ας ελπίσουμε ότι έστω και την ύστατη ώρα, κάποιος Εισαγγελέας θα παρέμβει…


    της Στέλλας Μεϊμάρη

    Πηγές: pentapostagma. καί http://enoriakatsifarianon.blogspot.gr/2014/10/blog-post_636.html