Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ο ΧΑΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ 10ΧΡΟΝΟΣ

20.10.2016

«… Θεού το δώρον»
( Ἐφ. 2, 8)
Ο άγιος απόστολος Ιάκωβος ο αδελφόθεος μας διδάσκει και μας προτρέπει να αναγνωρίζουμε πίσω από κάθε δωρεά την θεϊκή πρωτοβουλία και παρέμβαση. «Πάσα δόσις αγαθή και παν δώρημα τέλειον άνωθεν εστί καταβαίνον από του Πατρός των φώτων…» (Ιακ. 1, 17).
Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, της Τρίτης 11ης Οκτωβρίου 2016, σελίδα 13, με τίτλο «10χρονος Έλληνας ο νεώτερος σπουδαστής στις Η.Π.Α.» επιθυμούμε να καταθέσουμε μερικές σκέψεις σχολιάζοντας τις ιδιαίτερες και πρωτοφανείς, για την ηλικία των 10 ετών, νοητικές δεξιότητες και επιδόσεις του χαρισματικού Ελληνόπουλου. Πίσω από το θαυμαστό αυτό φαινόμενο θα πρέπει να διακρίνουμε τον παροχέα του χαρίσματος.  

ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΑ ΘΕΟΥ
Τα χαρίσματα είναι έκτακτες δωρεές και ξεχωριστές χορηγίες και παροχές του Θεού προς τον άνθρωπο. Στον «κατ’ εἰκόνα Θεοῦ» δημιουργηθέντα άνθρωπο πέραν των δεδομένων χαρισμάτων, τα οποία του δόθηκαν κατά την δημιουργία και τα οποία συνιστούν το «κατ’ εἰκόνα», δηλαδή του λόγου, των συναισθημάτων και της ελευθερίας της βουλήσεως, ο Θεός δωρίζει επιπλέον και έκτακτα φυσικά και πνευματικά χαρίσματα ποικίλου περιεχομένου. Λαμβάνοντας τα χαρίσματα αυτά ο άνθρωπος καλείται να τα αναγνωρίσει και να τα αποδεχτεί σαν θεία πλούτη και δώρα. Αφού τα λάβει, θα πρέπει να τα διαχειριστεί ως καλός οικονόμος και ικανός διαχειριστής. Είναι σαφής η διευκρίνιση του Αποστόλου Πέτρου, ο οποίος λέγει: «ἕκαστος καθώς ἔλαβε χάρισμα, εἰς ἑαυτούς αὐτό διακονοῦντες ὡς καλοί οἰκονόμοι ποικίλης χάριτος Θεοῦ» (Α΄ Πετρ. 14, 10).
Η δωρεά του όποιου χαρίσματος πιστώνει τον αποδέκτη με την υποχρέωση να μη καυχηθεί για κάτι, το οποίο, δεν είχε, αλλά του δόθηκε προς αξιοποίηση και πολλαπλασιασμό. Επομένως, δεν είναι ιδιοκτήτης, αλλά διαχειριστής επί αποδόσει λογαριασμού. Ξεκαθαρίζει το θέμα ο Απόστολος Παύλος: «… τί δέ ἔχεις ὅ οὐκ ἔλαβες; Εἰ δέ καί ἔλαβες, τί καυχᾶσαι ὡς μή λαβών;» (Α΄ Κορ. 4, 7). Μέσα στην διαδικασία του δούναι και λαβείν των χαρισμάτων, διακρίνεται και φανερώνεται ο σκοπός της δωρεάς. Ο Θεός διά του δωρουμένου χαρίσματος προβαίνει σε εκλογή. Εκλέγει τον αποδέκτη και του αναθέτει συγκεκριμένη αποστολή. Η χάρη του Θεού αναζητεί συνεργούς. Οι λαμβάνοντες χαρίσματα καθίστανται συνεργοί της θείας Χάριτος. Έτσι η θεία χάρις μεταδίδεται δια των χαρισμάτων στους πολλούς και δεν παραμένει στείρα ατομική υπόθεση.

Ο ΧΑΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ 10ΧΡΟΝΟΣ

 Ο 10χρονος Ουίλιαμ (Βασίλειος) Μαΐλλης έχει ελληνική καταγωγή. Ο πατέρας του Παντελεήμων προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και έχει γεννηθεί στην Κάλυμνο.
Ο Ουίλιαμ γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 2006. Σήμερα είναι δέκα ετών. Μέσα στο χρονικό διάστημα των δέκα ετών, έχει τελειώσει το δημόσιο Λύκειο στις Η.Π.Α. και έγινε δεκτός σε πολλά Πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και το φημισμένο Carnegie Mellon University. Ωστόσο οι γονείς του επέλεξαν το Community College of Allegheny County, ώστε να ξεκινήσει τις σπουδές του από ένα μικρότερο κολλέγιο. 
Ο πατέρας του είναι Ιερέας στην κοινότητα της Υπαπαντής του Κυρίου στο Ιστ Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια.
Ο Ουίλιαμ Μαϊλλης
με παραδοσιακή στολή.
Οι σπάνιες διανοητικές ικανότητες και η ευφυία του Ουίλιαμ άρχισαν να εκδηλώνονται από τη βρεφική ηλικία. Οταν ήταν επτά μηνών άρχισε να αρθρώνει προτάσεις, ενώ σε ηλικία ενός έτους έλεγε το αλφάβητο ορθά και ανάποδα. Οταν ήταν 21 μηνών ήταν σε θέση να διαβάζει και όταν συμπλήρωσε τα δύο του χρόνια διάβαζε Ιστορία και μπορούσε να γράψει σύντομη ιστορία, ενώ ζωγράφιζε. Μάλιστα έγραψε το βιβλίο «Η Χαρούμενη Γάτα». Σε ηλικία 2 ετών έμαθε τον πολλαπλασιασμό και στα τρία ήταν σε θέση να κάνει διαιρέσεις με πολυψήφιους αριθμούς. Σε ηλικία τεσσάρων ετών έμαθε την Αλγεβρα και σε πέντε ετών τη Γεωμετρία. Την Τριγωνομετρία την έμαθε μόνος του στον υπολογιστή.
Σε ηλικία τεσσάρων ετών έμαθε να διαβάζει ελληνικά και κάθε Κυριακή πήγαινε στην εκκλησία και μάλιστα διάβαζε τον Απόστολο. Ο Ουίλιαμ συμμετείχε σε επιστημονικούς διαγωνισμούς και είχε κερδίσει την πρώτη θέση. 
Ο Μητροπολίτης Πιτσβούργου κ.κ.Σάββας,
ο π. Παντελεήμων Μαϊλλης
 και ο Ουίλιαμ Μαϊλλης.

Ο Ηλίας και η Μαριάννα Μαϊλη
               με τον μικρότερο αδελφό τους Ουίλιαμ.



Ο π. Παντελεήμων Ηλίας Μαΐλλης και η πρεσβυτέρα Νίκη (Νάνσυ) έχουν και δύο άλλα μεγαλύτερα παιδιά, την Μαριάννα που είναι 29 ετών και έχει αποφοιτήσει με άριστα από το Κολλέγιο στον κλάδο Media – Art Animation και τον Ηλία που είναι 26 ετών, σπουδάζει Μαθηματικά και θέλει να γίνει δάσκαλος.
  
ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ
 Δεν είναι η πρώτη φορά πού Έλληνες διαπρέπουν είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό με διάφορες ικανότητες και επιδόσεις, επιστημονικές, τεχνικές, κοινωνικές, επιχειρηματικές, αθλητικές κ.α. Το φαινόμενο όμως Ουίλιαμ Μαΐλλης είναι πολύ σπάνιο, ίσως και μοναδικό. Φαινόμενο πού απασχολεί την παγκόσμια διανόηση.
Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, που Έλληνες μας κάνουν υπερήφανους, έτσι και τώρα νιώθουμε υπερήφανοι και καμαρώνουμε για τις έκτακτες και θαυμαστές επιδόσεις του Ουίλιαμ. Όσο τα ξένα συμφέροντα και οι εξωγενείς οικονομικοί και άλλοι παράγοντες, με μανία και αδηφαγία λεηλατούν και αλώνουν τα ιδανικά, τις αξίες, τα όσια και ιερά μας και τραυματίζουν την εθνική μας περηφάνια, ο Θεός θα αναδεικνύει με τις δωρεές και τα χαρίσματά του προσωπικότητες και μορφές, ώστε η Πατρίδα μας, σε πείσμα όλων όσων, εντός και εκτός, επιθυμούν να την υποτιμήσουν, να αναδεικνύεται και να δοξάζεται.
Ο Ουίλιαμ Μαΐλλης, το χαρισματικό αυτό δεκάχρονο ελληνόπουλο ανέδειξε τον εαυτό του, την οικογένειά του, την χώρα που ζει, αλλά σίγουρα και την χώρα της καταγωγής του, την Ελλάδα μας.
Σήμερα που βιώνουμε την ηθική κατάπτωση, τον κοινωνικό ξεπεσμό, την εθνική απαξίωση από μέρους των εντός και εκτός αφεντικών μας, ο Θεός απλώνει την χάρη του και μας προσφέρει ελπίδα, αισιοδοξία και κυρίως μας τονώνει την αθάνατη ελληνική περηφάνεια.
Συγχαίρουμε, επαινούμε, δηλώνουμε υπερήφανοι!
 Και ευχόμαστε να γίνει καλός οικονόμος και διαχειριστής του χαρίσματος που του δώρησε ο Θεός.


Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου
Πρωτ. π. Χρήστος Τσάκαλος





ΠΗΓΗ ΦΩΤ/ΦΙΩΝ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ:  http://www.ekirikas.com/