Σάββατο 20 Μαΐου 2017

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ






 a.€. 47/2017                                  Αἴγιον,  17 Μαϊου  2017
  
  ΕΝΙΣΧΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΑΣ!  
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ
         
ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΑ                        

          Σε σύσκεψη, που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Επισκοπείο, ο αξιότιμος κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος, Δήμαρχος Αιγιαλείας και ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ασχολή-θηκαν με την αλματώδη και λίαν ανησυχητική αύξηση της εγκληματικότητος εδώ στο Αίγιο και γενικώτερα στην περιοχή της Αιγιάλειας. Το πολύ πρόσφατο περιστατικό είναι αυτό που έγινε σε Αιγιώτη συμπολίτη μας, στον οποίον τέσσερα άτομα επιτέθηκαν, καταλήστεψαν και ετραυμάτισαν, καθώς επέστρε-φε στο σπίτι του αργά το βράδυ. Να σημειωθή, ότι δύο ώρες ενωρίτερα είχαν διαρρήξει και το σπίτι του.
          Αποφασίσθηκε, λοιπόν, να γίνει ένα κοινό διάβημα προς τον Εξοχώτατο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, το οποίο και να κληθούν να υπογράψουν όσοι Αιγιώτες και Αιγιώτισσες επιθυμούν. 
          Το σχετικό κείμενο ευρίσκεται ήδη στους ιερούς Ναούς του Αιγίου, καθώς επίσης και στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως (οδ. Ερμού).
          Όσοι νομίζουν, ότι πρέπει να ενισχυθεί η Αστυνομική Δύναμις του Αιγίου, έτσι ώστε να αισθανώμεθα ασφαλείς, παρακαλούνται να σπεύσουν και να υπογράψουν το παρακάτω κείμενο το αργότερο μέχρι το βράδυ της Κυριακής, καθ’όσον την Δευτέρα 22 Μαΐου ε.έ. θα πρέπει να αποσταλεί στον αρμόδιο Υπουργό.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.
         
Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΞΟΧΩΤΑΤΟ
κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟΣΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΘΗΝΑΣ


 Εξοχώτατε  κύριε Υπουργέ,
          Μετά την πραγματοποιηθείσα υποβάθμιση της  Αστυνομικής Υποδιευθύνσεως Αιγιαλείας, την αφαίρεση των Διευθύνσεων αυτής και την μείωση του προσωπικού της, η Αιγιάλεια, (δηλ. μία περιοχή με έντονη τουριστική και οικονομική δραστηριότητα και μόνιμο πληθυσμό 70.000 κατοίκων περίπου, διπλασιαζόμενο  κατά τους θερινούς μήνες),  βιώνει μία ποιοτική έξαρση της εγκληματικότητας, τέτοια ώστε οι κάτοικοι να αισθάνονται πλήρη εγκατάλειψη, ανασφάλεια και ανησυχία, απροστάτευτα έρμαια των εγκληματιών! Με προεξάρχουσες κάποιες «συμμoρίες RΟΜΑ» και τινες άλλες κατηγορίες  προσώπων με επιθετική συμπεριφορά η  οικία μας,  η περιουσία μας, κυρίως όμως η σωματική ακεραιότητα και η ζωή όλων ημών, των κατοίκων, έχουν αφεθεί στην τύχη τους και την προσωπική προστασία μας (αυτοδικία). Δεν είναι τυχαίες οι τεράστιες κινητοποιήσεις των κατοίκων με την ίδρυση ακόμα και Σωματείων για την προστασία τους, αφού η υπάρχουσα Αστυνομική Δύναμη, παρά την φιλοτιμία των αστυνομικών οργάνων, ΑΔΥΝΑΤΕΙ να ανταπεξέλθει στα καθημερινά κακουργηματικής μορφής,  τελούμενα  αδικήματα (ληστείες, κλοπές, ναρκωτικά κλπ). Τελευταίο κρούσμα υπήρξε η προσφάτως επισυμβάσα δολοφονική επίθεση και ληστεία του αδελφού μας κ. Π.Δ.-συμβούλου του Κυβερνητικού σας Σχήματος, ο οποίος κινδύνευσε να χάσει και τη ζωή του! Εξ άλλου η έλλειψη τροχαίας έχει επιφέρει κυκλοφοριακό χάος στην πόλη, το οποίον προσφέρει πρόσθετη διευκόλυνση των εγκληματικών δραστηριοτήτων .
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε θερμά Υμάς, και δι’ Υμών την Κυβέρνηση, όπως, επανεξετάζοντας το σχέδιό Σας για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ,  επαναφέρετε την Αστυνομική Υποδιεύθυνση της περιοχής μας στην πρότερη αυτής κατάσταση, ενισχύοντας ταυτοχρόνως το ανθρώπινο δυναμικό της  με εγκατάσταση μιάς μόνιμης δυνάμεως ΟΠΚΕ στο Δήμο μας, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί το τεράστιο αυτό κοινωνικό ζήτημα. Πρόκειται για πάγιο αίτημα όλων των θεσμών και  των φορέων της περιοχής,  αλλά και όλων των κατοίκων της, οι οποίοι βιώνουν την καθημερινή αυτή ανασφάλεια, και επιπροσθέτως ταλαιπωρούνται ψυχικά από την αγωνία.
Διαισθανόμεθα, ότι τα ολέθρια αποτελέσματα αυτής της συρρίκνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών -εν όψει μάλιστα και  του επερχομένου θέρους-  θα είναι εξόχως τραγικά! Παρακαλούμε, δώστε μας το δικαίωμα να κυκλοφορούμε χωρίς φόβο στους δρόμους και να κοιμόμαστε με ασφάλεια στο σπίτι μας.    
ΜΕΤ’ ΕΞΑΙΡΕΤΟΥ  ΤΙΜΗΣ

              Ο   ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ                                           Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ                         ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

          
ΕΠΟΝΤΑΙ  ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ