Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ


Αίγιον, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018


Προς τον ευσεβή λαό της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως


      Αγαπητοί μας Χριστιανοί

         Ως είναι γνωστό σε όλους μας με ανίερες και αντισυνταγματικές πρωτοβουλίες της Κυβερνήσεως, όχι μόνο διακυβεύονται αλλά απεμπολούνται τα Ιερά και τα Όσια μας με πολλούς τρόπους και απειλείται με αλλοίωση το Ορθόδοξο Χριστιανικό φρόνημα μας.
         Μεταξύ των πολλών ανίερων πρωτοβουλιών είναι και η καθιέρωση των νέων Θρησκευτικών που έχουν πολυθρησκειακό προσανατολισμό. Επομένως, θα πρέπει όλοι μαζί να αντιδράσουμε και να βροντοφωνάξουμε « ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ»

        Προς το σκοπό αυτό η Π.Ε.Θ. και τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία καλούν όλους τους Έλληνες να δώσουν δυναμικά το παρόν τους στη μεγάλη ανοικτή εκδήλωση με ομιλητή τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Ηρακλή Ρεράκη και θέμα: «Η Χριστομαχία στα νέα Θρησκευτικά και οι συνέπειές της στην αγωγή των παιδιών».
Όλοι μαζί να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην επιβολή των νέων «Φακέλων μαθήματος», επειδή:
* Έρχονται σε αντίθεση με το ισχύον Σύνταγμα και τους νόμους της Ελλάδος.* Υποβαθμίζουν ύπουλα το πρόσωπο του Χριστού και την αλήθεια της Ορθοδοξίας.* Οδηγούν στην πανθρησκεία, τον συγκρητισμό, τον αγνωστικισμό και την αθεΐα.* Στηρίζουν την άνιση μεταχείριση της συντριπτικής πλειονότητος των ορθοδόξων μαθητών, σε σχέση με τις μικρές αριθμητικές ομάδες των αλλοθρήσκων.
Όλοι μαζί να αγωνιστούμε:
Για να μην επιτρέψουμε την αλλοίωση του ορθοδόξου φρονήματος των παιδιών μας.
          Το συλλαλητήριο θα γίνει στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών την Κυριακή 4η Μαρτίου 2018 και ώρα 1μ.μ..

     Η Ιερά Μητρόπολή μας συμμετέχοντας σ’ αυτόν τον αγώνα αντιδράσεως προσκαλεί και παροτρύνει τους πιστούς να σπεύσουν να δώσουν το δυναμικό «παρών» στο εν λόγῳ παλλαϊκό Συλλαλητήριο.
      Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, η Ιερά Μητρόπολις θα αναλάβει την ευθύνη της οργανώσεως μεταβάσεως με λεωφορείο.
          
  Η τιμή κατ’ άτομο θα είναι δέκα (10€) ευρώ.
     
Υπεύθυνος για την οργάνωση και στον οποίον δύνασθε να απευθύνεσθε θα είναι ο Πρωτ. π. Αθανάσιος Λιακόπουλος στο τηλέφωνο 6945 947 680.


 ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ